Борисов склони да прати депутати в НС заради бюджета на НЗОК

"Правя го, защото болните хора имат нужда"
Обновена: 1 авг 2014 15:30 | 1 авг 2014 14:15, Камелия Цветанова
193
Борисов склони да прати депутати в НС заради бюджета на НЗОК
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов склони да промени позицията си за бойкот на парламента и да изпрати свои депутати в понеделник на извънредното заседание, за да одобрят окончателно актуализацията на бюджета на НЗОК.

„Мога да направя последен и единствен компромис за пациентите и лекарите“, обеща той.

Още по темата
Борисов призова мнозинството да каже от колко депутати има нужда, за да се осигури кворумът от 121 народни представители и да се отпуснат още 225 милиона лева на НЗОК, въпреки че Касата настояваше за над 300 милиона.

„Пребройте колко ви трябват, 10-15 души, да ми кажете и ще дойдат в понеделник и го правя само защото имат нужда болните хора“, обеща той.

„Много е обидно да ни викат "Горчиво" от БСП сега, защото благодарение на ДПС се изживяваха като управляващи“, оплака се Борисов.

Според него явно всички обвиняват ДПС в какво ли не, но когато дойде време да се взимат важни решения, те се държат най-отговорно.

Борисов отново припомни за „Атака“ и попита БСП и ДПС защо ги забравят само месец.

От изказването на Борисов по време на консултациите обаче не стана ясно дали депутатите от ГЕРБ ще подкрепят актуализацията на държавния бюджет, защото той беше прекъснат от председателя на парламента и лидер на БСП Михаил Миков.

„За актуализацията, щом като Миков казва, че не се налага.....“, започна Борисов, но Миков настоя да не го тълкува.

По време на дебатите лидерът на левицата на няколко пъти влезе в конфронтация с Борисов, а и с Росен Плевнелиев.

Социалистът упрекна Борисов, че си мени позицията непрекъснато, а пък Борисов гневно му отговори: „Кой си мени позицията?! Вие нямате позиция, не знаете, че строите ядрен реактор“.

"Искам да се знае, че за да не се актуализира и всички тези неща, които вие изчетохте и ние дадохме като сметка, се дължи на позицията на БСП, че не е необходимо", каза пък Борисов и веднага бе прекъснат от Миков отново с молба да не се тълкуват думите му.

"Казах ви, че няма в историята от 25 години Министерски съвет, който да разполага с 3,5 млрд., без да е ясно за какво отиват. Това са пари, не ваши и мои, а на българските данъкоплатци и без ясно разписване - защото в мотивите не пише "за строители и прочие"... И аман от тази патетика! Ще има изборна кампания, тогава ще я проявим. Не ме тълкувайте повече, каквото съм казал, съм казал", каза Миков на Борисов.

На въпрос на лидера на ГЕРБ кой е писал актуализацията на бюджета, Миков отговори, че тя е внесена от Министерския съвет. Запитан от Борисов кой е мандатоносителят, председателят на 42-рото НС отговори: "Мандатоносителят приключи, отиваме на избори".

Миков направи забележка и на президента заради думите му, че ако не се приеме актуализация на бюджета след три месеца, ситуацията ще бъде драматична.

"Господин президент, моля ви без тези политически квалификации. Защото евентуална некадърност на евентуално правителство не може да се поставя за днешната ситуация. Нека си вършат работата без парламентарен контрол, на спокойствие. Но да се прехвърля всичко на историята, не е коректно", обърна се Миков към държавния глава.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък след като отново заяви позицията на движението, че подкрепя актуализацията и на НЗОК, и на държавния бюджет, се опита да убеди и БСП и ГЕРБ в необходимостта от това без значение в какво сътрудничество вече обвиняват ДПС.

"Независимо кой какви възгласи, коалиция "Бостан" ли беше, или "Горчиво", или коалиция КТБ ще обвиняваме...", каза Местан и започна разяснения за думата „бостан“.

"Бостан е турска лексема в българския език, но се среща и в една фолклорна песен, когато лирическият герой среща изгората си в бостана на Кольо Рашков. Препоръчвам ви да прочетете тази фолклорна песен и ще видите, че седящите тук не можем да бъде припознати", отбеляза лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
14
 
! Отговори
#ИМПИйЧМЪНТ преди 9 години
Борисов очевидно счита депутатите от неговата парламентарна група за стадо животни.И...разбира се: #ИМПИЙЧМЪНТ...сега!
98
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напред Бойко. Мачкай ***!
97
0
 
9
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
До Пешко... хм, не си спомням да е употребяван израза "всичко е наред в държавата"... Хич не са ми симпатични, изброените имена, но никой от тях не взема решение дали партията му да се държи като партия или като тайфа... Определено ГЕРБ е структуриран като бандитска шайка. Никой няма различно мнение от главатаря Боце. Никой не смее да изрази свое мнение, защото знае, че мнението на Боце се мени като ветропоказател.
96
0
 
16
 
! Отговори
ox преди 9 години
Години наред този човек тероризира българската общественост с безотговорното си просташко поведение и с лъжите си.
95
1
 
19
 
! Отговори
???? преди 9 години
Срам ме e, че това карикатурно бездарие вече 13 години е някакъв плямпащ фактор в моята Родина!!! КОЙ? КОЙ? КОЙ му позволява това, българино???
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ купуват гласове за изборите, а това е престъпление!
93
10
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Какво да кажем за националиста Волен Сайдеров Ефенди, който внезапно се преоткри като руски националист, за Бюрека, дето днес центрист, утре "центрист, с либерален уклон леко вляво", Кутев, дето се *** да дрънка глупост след глупост? ИМат ли ментални проблеми те или нямат? Ами електората? Социалисти фенове на най-големият капиталист и диктатор Вова ли е Влади ли е? Ето това е ментален проблем - да ти се смее в лицето десният социалист Станишко и ти да гласуваш за него, щото "така си гласуваш"
92
0
 
13
 
! Отговори
Nobi преди 9 години
О боже, прави го заради хората. спасителя наш. С нетърпение чакаме да ни управляваш
91
0
 
17
 
! Отговори
#ИМПИйЧМЪНТ преди 9 години
#ИМПИЙЧМЪНТ за небългарския президент, платената *** на американците и ПСИХИАТЪР за Боко!
90
14
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До тра-ла-лаТова означава ли, че цялата кутевско-бузлуджанска шайка има ментални проблеми, след като една година ни уверяваха, че всичко е наред в държавата? Означава ли, че има ментални проблеми, след като другарката Мая за два дни четири пъти си смени мнението относно другаря Неков? Или пък другарят Симов, който се упражнява ежедневно на тема "колкото мога да изпростея вие толко не може да си представите", или другарят Волгин, или Дъревица или оная Пиргова. Абе изяснете се на тая Бузлуджа
89
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде пак обърна фурнаджийската лопата. Три пъти за три дни :) . Това по принцип са психични отклонения свурзани с прекалена употреба на норкотици, алкохол или просто мутренска простащина от най-висш ранг!
88
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Феодалът Боко е...добър.Заради...матрялът,се реши на хуманен...жест;да прати...крепостните дупетати от Гроб в Парламента,да...гласуват.
87
0
 
12
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
До Пешко..."В този смисъл не смятам, че е чак такава трагедия, че Боко вчера се отметнал, пък днес друго." ... хм, това не е трагедия... това е ментален проблем. А за актуализацията: само за НЗОК бяха казани числа... за републиканския бюджет имаше само шамански видения...
86
6
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До ДичевБих попитал друго - защо през юни бюджетът беше ок, разплащането с фирми вървеше супер, събираемостта на данъците - невероятна и велика, а сега
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде сега от него да мине!До понеделник има три дни. Видяхме го какво направи тази седмица за един ден.
84
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винету отсече:''В името на здравето на племето ще ви отпусна 10-15 бизона.Това е нищо в сравнение с 1 400 000 000 които аз взех от резерва на Здравната каса на племето,чрез моя ковчежник Дянко''
83
13
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Дичевбез да защитавам Боко, който действително е известен с променливите си мнения, искам да напомня, че съществува едно понятие "оценка на риска" - чрез въпросното понятие се има предвид дадено действие да се обмисли и в последния възможен момент преди да се предприеме, тъй като е вероятно да изскочи допълнителен аргумент за или против. В този смисъл не смятам, че е чак такава трагедия, че Боко вчера се отметнал, пък днес друго. Въпросът е - защо се налага актуализация
82
14
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Чудя се и друго - една от кутевските опорни точки е как Боко бил диктатор и авторитарен и мрън мрън дрън. Ама Путинчанин е велик, щото "действа с твърда ръка" и плува гол с мечка. Ми да го турнем в цирка, ше е атракция.
81
2
 
14
 
! Отговори
Дичев преди 9 години
До ПешкоПешенце, Пешенце, логиката отсъства при всички бивши комунисти извинявай ама къде е логиката на Бойко. Припомням ти защото всички които защитавате БСП или ГЕРБ имате много къса памет. Бойко първо гласува закона за БНБ после отказа да го гласува. Първо гласува актуализацията на бюджета, но така я гласува, че се обедини с ДПС в услуга на покриване престъпленията около КТБ, тогава не бе толкова загрижен да го гласува, после се отказа на второ четене, сега пак ще ходи да го гласува.Логика?
80
3
 
5
 
! Отговори
интересно преди 9 години
до Анонимния с голямото А Кажи какво лично ти е сторил Бойко та толкова много го благословиш?