Борисов склони да прати депутати в НС заради бюджета на НЗОК

"Правя го, защото болните хора имат нужда"
Обновена: 1 авг 2014 15:30 | 1 авг 2014 14:15, Камелия Цветанова
193
Борисов склони да прати депутати в НС заради бюджета на НЗОК
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов склони да промени позицията си за бойкот на парламента и да изпрати свои депутати в понеделник на извънредното заседание, за да одобрят окончателно актуализацията на бюджета на НЗОК.

„Мога да направя последен и единствен компромис за пациентите и лекарите“, обеща той.

Още по темата
Борисов призова мнозинството да каже от колко депутати има нужда, за да се осигури кворумът от 121 народни представители и да се отпуснат още 225 милиона лева на НЗОК, въпреки че Касата настояваше за над 300 милиона.

„Пребройте колко ви трябват, 10-15 души, да ми кажете и ще дойдат в понеделник и го правя само защото имат нужда болните хора“, обеща той.

„Много е обидно да ни викат "Горчиво" от БСП сега, защото благодарение на ДПС се изживяваха като управляващи“, оплака се Борисов.

Според него явно всички обвиняват ДПС в какво ли не, но когато дойде време да се взимат важни решения, те се държат най-отговорно.

Борисов отново припомни за „Атака“ и попита БСП и ДПС защо ги забравят само месец.

От изказването на Борисов по време на консултациите обаче не стана ясно дали депутатите от ГЕРБ ще подкрепят актуализацията на държавния бюджет, защото той беше прекъснат от председателя на парламента и лидер на БСП Михаил Миков.

„За актуализацията, щом като Миков казва, че не се налага.....“, започна Борисов, но Миков настоя да не го тълкува.

По време на дебатите лидерът на левицата на няколко пъти влезе в конфронтация с Борисов, а и с Росен Плевнелиев.

Социалистът упрекна Борисов, че си мени позицията непрекъснато, а пък Борисов гневно му отговори: „Кой си мени позицията?! Вие нямате позиция, не знаете, че строите ядрен реактор“.

"Искам да се знае, че за да не се актуализира и всички тези неща, които вие изчетохте и ние дадохме като сметка, се дължи на позицията на БСП, че не е необходимо", каза пък Борисов и веднага бе прекъснат от Миков отново с молба да не се тълкуват думите му.

"Казах ви, че няма в историята от 25 години Министерски съвет, който да разполага с 3,5 млрд., без да е ясно за какво отиват. Това са пари, не ваши и мои, а на българските данъкоплатци и без ясно разписване - защото в мотивите не пише "за строители и прочие"... И аман от тази патетика! Ще има изборна кампания, тогава ще я проявим. Не ме тълкувайте повече, каквото съм казал, съм казал", каза Миков на Борисов.

На въпрос на лидера на ГЕРБ кой е писал актуализацията на бюджета, Миков отговори, че тя е внесена от Министерския съвет. Запитан от Борисов кой е мандатоносителят, председателят на 42-рото НС отговори: "Мандатоносителят приключи, отиваме на избори".

Миков направи забележка и на президента заради думите му, че ако не се приеме актуализация на бюджета след три месеца, ситуацията ще бъде драматична.

"Господин президент, моля ви без тези политически квалификации. Защото евентуална некадърност на евентуално правителство не може да се поставя за днешната ситуация. Нека си вършат работата без парламентарен контрол, на спокойствие. Но да се прехвърля всичко на историята, не е коректно", обърна се Миков към държавния глава.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък след като отново заяви позицията на движението, че подкрепя актуализацията и на НЗОК, и на държавния бюджет, се опита да убеди и БСП и ГЕРБ в необходимостта от това без значение в какво сътрудничество вече обвиняват ДПС.

"Независимо кой какви възгласи, коалиция "Бостан" ли беше, или "Горчиво", или коалиция КТБ ще обвиняваме...", каза Местан и започна разяснения за думата „бостан“.

"Бостан е турска лексема в българския език, но се среща и в една фолклорна песен, когато лирическият герой среща изгората си в бостана на Кольо Рашков. Препоръчвам ви да прочетете тази фолклорна песен и ще видите, че седящите тук не можем да бъде припознати", отбеляза лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
19
 
! Отговори
БРАВО ГЕРОЙ преди 9 години
Българинът Боян Петров е изкачил К2!Успешно слизане от върха!
18
4
 
32
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТОТАЛНО НЕНОРМАЛЕН И ПРОЗЗТМА НАЛИ ДОВЧЕРА РАЗПРАВЯШЕ, ЧЕ ДЕПУТАТИТЕ ТИ НЕ ТЕ СЛУШАТ !!!!ДНЕС РАЗПРАВЯ ТОЧНО ОБРАТНОТО, ЧЕ ТОЙ ИМ ДЪРПА КОНЦИТЕ!!!отврат!!!!ХОРАТА КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО СА ПО-ПРОСТИ И ОТ РОМИТЕ!!!
17
25
 
7
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 9 години
Няма по-свестен политик от сегашните, от Бойко Борисов !
16
4
 
21
 
! Отговори
лекар преди 9 години
Мога да направя последен и единствен компромис за пациентите и лекарите- Бъди сигурен Мутро, че ще ти остане последен !!!
15
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дянков взе 1 400 000 000лв.Сега Боко го правел за болните хора?!Лелее тоя мазен крадец какви ги дрънка леле леле!Накрая се получава,че Боко помага за болните,а той взе от касата за здраве парите докато беше на власт.И сега разни *** даже ще гласуват за ГЕРБ?!*** народ еййй!!!!!
14
29
 
6
 
! Отговори
одобряващ преди 9 години
Лидера на ГЕРБ - Генерал Бойко Борисов е държавник от висока класа !Факт!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
eha ama kak sa gi zasneli taia banda ot prestapnici kostumari broiachi na kradeni pari i dalaveri.glasyvaite da vi piat tryda i krvavta i biagate v chyjbina ,praziti bacili kato piavici sa paplach...
12
22
 
7
 
! Отговори
народа БЪЛГАРСКИ преди 9 години
БОЖЕ, В КОМЕНТАРИТЕ ГЪМЖИ ОТ ЧЕРВЕНИ *** И БОЛНИ МОЗЪЦИ НА НОВАТА РАЛТИЯ БРЪТВЕЖИ БЕЗ ЦЕНЗУРА ! Я МАРШ НА БУЗЛУДЖА ! СПЛОСКАХТЕ СИ ЗАДНИЦИТЕ НА КОМПЮТРИТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО БОРИСОВ ! ЗА ЕДНИ 2 ЛВ НА КОМЕНТАР СТЕ ГОТОВИ И МАЙКА СИ И БАЩА СИ ДА ПРОДАДЕТЕ ! СРАМОТА !
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредният завой на коалиция БОСТАН :)))
10
4
 
28
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
Онзи ден казва едно, вчера друго, днес нещо трето. Тоя Борисов изобщо наясно ли е със себе си? И какво значи 'ще прати депутати'? Тези депутати народни избраници ли са или избраници на Борисов? Ако са избраници на Борисов, да им плаща той заплатите, откъде-накъде данъкоплатците ще плащаме заплатите на лично негови избраници?!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумиРуми това не зависи от Борисов,не се заблуждавай да му се хващаш на приказките.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"и го правя само защото имат нужда болните хора".Просълзих се. Кой окраде резерва на касата бе *** ?
7
9
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Да бе, и аз се зачудих де го националистът Волены Ага. Така и така сега се приемат закони на корем, да вземе да предложи 1000 лв минимална заплата предизборно
6
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не разбирам какво означава "Борисов склони". Борисов не може да има думата кой депутат да влиза на заседания, и кой - не. Щом има думата, очевидно депутатите му НЕ СА депутати на целия народ, а на конкретна личност, чиито капризи изпълняват, а това е т.н. "задължителен мандат", който изрично е забранен от Конституцията. Колкото до кворума - всеки е лично задължен да се появява на всяко заседание на Народното събрание. Явно е време за въвеждане на санкции за неизпълнение на това задължение.
5
20
 
5
 
! Отговори
Руми преди 9 години
Дано всички разсъждават кото Борисов спрямо болните голяма мъка е дане можеш да помогнеш на болен при тия скъпи лечения ДАНО СЕГА КАСАТА ДА НЕ ЛИШАВА НИКОГО
4
2
 
21
 
! Отговори
Боко преди 9 години
Ееее добре де,ще дам телешки пържолки и на болните,за да не ***....Аман от матреял!Все трябва да давам!
3
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Тиквата не му подхожда, направо си е Боко ку*вата...
2
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко фурнаджийската лопата.А така,а иначе!Ако следва обещанието,че няма ли 121 няма да прави кабинет,то и сега не би трябвало да им дава 10-15 човека!
1
11
 
41
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 9 години
Маа му стара, не мога да откажа на ефенди Доган, все пак той ме направи генерал :)