Да загърбим партийните интереси, да гледаме трезво на финансите!

Плевнелиев с апел: Оставете партийните опорни точки
Обновена: 1 авг 2014 14:06 | 1 авг 2014 13:42, Камелия Цветанова
86
Да загърбим партийните интереси, да гледаме трезво на финансите!
Снимка: БТА

Да загърбим партийните интереси и да погледнем трезво на финансите в държавата. За това призова президентът Росен Плевнелиев лидерите на парламентарно представените партии и на тези, които имат евродепутати.

Да оставим партийните опорни точки и да се обърнем към истината за фактите в бюджета, икономиката и за финансите в държавата и да се обърнем към опорните точки на народа и за необходимите действия за това, което вече договорихме - за плавен преход към повече стабилност, апелира президентът по време на консултациите на "Дондуков" 2.

Според него общините, строителните фирми и пациентите имат нужда от приемането на актуализациите на държавния бюджет и този на НЗОК.

Още по темата
Държавният глава се обоснова и с цифри. Той цитира данни, според които дефицитът е 1,3 милиарда лева, а в бюджета е заложено той да е 1,4 милиарда в края на годината. В същото време държавата не е платила 300 милиона лева за общините.

Плевнелиев подчерта, че има голям проблем с еврофондовете. Той апелира да се да отпушат двете оперативни програми, които са спрени, като се платят глобите по проекти.

Отделно той предупреди, че още не е ясна съдбата на КТБ.

„Ако дупката е прекалено голяма, трябва да има вариант при ликвидация и 20 дни по-късно трябва да започнем да покриваме гарантираните влогове до 100 000 евро“, предупреди той.

По думите му ЕК вече е информирала БНБ, че следи внимателно ситуацията и дали ще се изплатят на гражданите парите.

Стотици хиляди честни данъкоплатци имат средства в тази банка, както и много фирми, коментира президентът.

Той обяви, че се надява след изборите да се състави бързо правителство, но преди това има да се решат проблеми, които не могат да чакат.

„Помогнете, недейте да връзвате ръцете на служебното правителство, моля ви подкрепете този подход, останалото означава едно служебно правителството, което не да помага, а да спира. Служебното правителство няма да е реваншистко, но то няма да крие фактите“, заяви Плевнелиев.

Той призова още партийните лидери да подкрепят искането служебното правителство да има право при определени обстоятелства да тегли външен заем при последваща ратификация.

„Гарантирам ви пълна прозрачност в действията на служебното правителство“, заяви държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овшорко, що рИвеш бря на чужди гробища, я цръцни малко от сметките си в посока държавната хазна и без това от там си ги откраднал, *** помашка ***.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентка - крадла, това е
68
1
 
3
 
! Отговори
алтън преди 9 години
на финансите гледат с алчно око
67
1
 
3
 
! Отговори
турчин преди 9 години
На тези преговарящи да им се даде по една геге и в балкана да пасат животни за друго не стават .След това предаване на хората трябва да им станало ясно кой мисли за тях. Нямаме държавници.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама май загърбихте и народа?!
65
1
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Нане,какво сковавате с Вуте на площада пред Народного събрание. Герчо, възстановявяме бесилката на Димитър Общи, та да напомним на някои,които бъркат в хазната,че някой ден ....на нея.
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ВЕЧЕ СЕ ИЗГОТВЯЛА ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ СТРОИТЕЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ ДЕТО НЕ СА СИ ПОЛУЧИЛИ ЗАПЛАТИТЕ ЗА 3 МЕСЕЦА И ЩЕ Я ПРАЩАТ НА ПОЗИТАНО И ЩЕ ОСПОРВАТ ФАКТЕ ,ЧЕ НЕ Е ПОПУЛИЗЪМ ЧЕ ГЛАДУВАТ И ПРЕДЛАГАТ НА ДРУГАРЯ МИКОВ ЗА 3 МЕСЕЦА САМО ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ ПИЕНЕТО , А НА СЪРАТНИЦИТЕ МУ ЗАПЛАТИТЕ ЗА 3 МЕСЕЦА МАКАР ,ЧЕ ИМАТ МИЛИОНИ ТЕ ЩЕ ЗАВИЯТ КАТО ГЛАДНИ ВЪЛЦИ!
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде в анадола и двамата
62
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ГЛЕДАХ И ВИДЯХ ЧЕ ПРОСТАШКОТО ДЪРЖАНИЕ НА БОРИСОВ Е САМО ВЪВ ВАШИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ,ЗАЩОТО И ТОЙ ДНЕС СЕ ДЪРЖА МНОГО ПО-ДОБПРЕ ОТ МИКОВ. А ВИЙ КОМУНИСТИТЕ СТЕ ХЕМ *** ,ХЕМ ГОЛЯМИ !
61
2
 
6
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
До Анонимен 71..."ПРЕЗИДЕНТЪТ МИ СЕ ИЗДИГНА В ОЧИТЕ С ВЪЗПИТАНИЕТО СИ И УМЕРЕНИЯТ ТОН" ... къде ли е Боце в очите ти, с неговото просташко държане и изказ на мутра... интересно е.
60
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАБО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ЧЕ ТЕЗИ РАЗГОВОРИ БЯХА ПРЕДАДЕНИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ! ПРЕЗИДЕНТЪТ МИ СЕ ИЗДИГНА В ОЧИТЕ С ВЪЗПИТАНИЕТО СИ И УМЕРЕНИЯТ ТОН. А МИКОВ СЕ ДЪРЖА КАТО ГАМЕН ! ЗАПЛАШВА ,ГОВОРИ С МЕНТОРСКИ ТОН ! и това е заради "интелекта " на комуниста ли ?
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тези опорни точки ги говорете само на Позитано . Днес гледах разговорите в президенстството и единственият *** там беше Миков другари !
58
3
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Ами като е толкова важно да се актуализира бюджета нека президентчето накара началника си Бойко да влезе в парламента с останалите хиени от ГЕРБ
57
4
 
6
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Аз не съм съгласен, че този човек незаконно поставен на поста си от картела ГЕРБ трябва да продължава да срами президентската институция и да убива доверието в нея
56
2
 
5
 
! Отговори
Цеци преди 9 години
Не разбирам защо се говори за това какво бил направил президента, сякаш е действал по своя воля, като всички знаеме, че той просто е продължение на волята на Бойко
55
3
 
7
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Никой човек на ГЕРБ не трябва да докосва важен пост или да взима политически решения ако искаме страната да се стабилизира
54
2
 
13
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Този президент е подлизурко и слуга на Бойко - не виждам как може да му се има доверие
53
2
 
9
 
! Отговори
Марин преди 9 години
От както ГЕРБ се появиха на политическата сцена започнаха проблемите в политиката - следователно ако искаме обстановката да се стабилизира трябва да прогоним Борисов и шайката му
52
1
 
9
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Още съжалявам за това, когато Цветанов каза " и *** да ми дадат ще я направя президент ", че не му дадоха ***
51
1
 
7
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Като така и така е тръгнало на оставки , защо и президента не зарадва народа, като хвърли и своята и без това е само фиктивно на този пост