От БСП твърди: Стоим само зад ремонт на парите за здраве

Приемали разговорите при президента като част от политическия диалог
Обновена: 1 авг 2014 14:11 | 1 авг 2014 13:34,
17
От БСП твърди: Стоим само зад ремонт на парите за здраве
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

БСП остават с непроменена позиция за актуализацията на бюджета. Това стана ясно преди започналите консултации при президента, които държавният глава свика в опит да убеди партиите да постигнат съгласие за промяна в бюджета на Здравната каса и в този на републиканския бюджет.

„Ще подкрепим изменения в бюджета за Здравната каса, но не и на държавния бюджет“, каза на влизане в президентството лидерът на БСП Михаил Миков. Той обясни, че приема разговора при Плевнелиев като част от поддържането на политическия диалог.

Още по темата
Измененията в бюджета бяха внесени от правителството и приети на първо четене в пленарна зала в началото на седмицата.

Актуализацията на бюджета на Здравната каса беше подкрепена единодушно от БСП, ДПС и ГЕРБ, но този на държавата мина само с гласовете на ДПС и ГЕРБ. Това накара социалистите да обвинят депутатите на Борисов и Местан, че формират ново мнозинство и да посрещнат вота им с „Горчиво“.

Ден по-късно Борисов се разграничи от внушенията, че е в коалиция с ДПС, и обяви, че ГЕРБ напускат пленарната зала. Това на практика провали опитите за актуализация на бюджета и принуди президента да търси начин тя все пак да бъде приета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: бспмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Баце преди 9 години
От унтре в БСП офишъл поздрава е "Наздраве другари"!!!!
9
2
 
3
 
! Отговори
истина преди 9 години
А къде е супер гения Сергейчо.Защо не остана в България да си сърба попарката.Ами защото в Брюксел попарката е по блажна май.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михал наздраве бе човек.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още малко почакай....идва 5 октомври ще омекнеш и още как..... само с големи усти и менторски тон избори не се печелят !
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нима си мислиш ,че вие комунистите имате голям набор от хора готови за лидери? вашите хора са добри за кокъла ,но не и за народни водачи . в главите на всеки комунист по рождение цъкат само милиони,само пачки пари и не им дреме за народа !
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да видя дали/кога/как от герб биха си сменили вожда и това възможно ли в въобще :) Да не стане като в онзи стар виц - кой създаде България 681? - Бойко Борисов - Ама как бе, не е ли Хан Аспарух? - Не бе, и той като Цветан Цветанов само за пред хората! Сега поне не е ЦвЦв де :)
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП и ГЕРБ са твърди като лукум с орехова ядка.
3
7
 
14
 
! Отговори
народа БЪЛГАРСКИ преди 9 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП И ДПС + БРЪТВЕЖИ БЕЗ ЦЕНЗУРА !
2
3
 
5
 
! Отговори
кестар преди 9 години
кой ви дава право простаци долнопробни да продължавате да се надцаквате на гърба на гладуващият народ.... не всички сте маскари... просто всички плачете за Калашников
1
11
 
11
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Май и вие не знаете вече къде стоите !Разкрачени между *** ценности и традиционната обвързаност с Русия заприличахте на пикаеща 120 годишна крава.Да бяхте избрали Корнелия Нинова или Мая Манолова повече доверие щях да имам към вас.Нищо против Миков, но не се вписва в представите ми за лидер на БСП.