Близнашки обеща: Без чистки и прояви на реваншизъм

С постовете ще се разделят участвалите в корупционни скандали и политически пристрастните
Обновена: 6 авг 2014 11:29 | 6 авг 2014 11:23, Веселина Йорданова
38
Близнашки обеща: Без чистки и прояви на реваншизъм
Снимка: Булфото

Служебният премиер проф. Георги Близнашки обеща, че кабинетът му няма да прибягва до чистки и прояви на реваншизъм и ще запази кадрите, „които се поставят в служба на националния интерес“.

Той обаче предупреди, че с постовете си ще се разделят участвалите в корупционни скандали и тези, които проявяват политически пристрастия.

Служебният премиер подчерта, че кабинетът му не е търсил извънредни правомощия, защото си дава сметка за ограниченията както на мандата във времето, така и на правомощията.

Още по темата
Не идваме на власт в името на някакви дългосрочни цели и интереси, посочи той.

По думите му намеренията на кабинета са да се придържа стриктно към нормите, буквата и духа на Конституцията, и законите. Близнашки беше категоричен, че трябва да има нов стил във взаимоотношенията, преди всичко в НС.

Като основна задача служебният премиер очерта провеждането на предстоящите предсрочни избори на 5 октомври с резултати, които да се приемат от всички.

По думите му необходимо е възстановяване на доверието в институциите.

На няколко пъти Близнашки успокои, че няма място за никакви опасения и изрази съжаление, че не беше направена актуализация на бюджета. Той благодари на Пламен Орешарски за усилията му в тази посока, но посочи, че „политическите партии, които ви подкрепяха, не проявиха разбиране и далновидност“.

Сред приоритетите, които и вчера президентът Росен Плевнелиев изброи, Близнашки посочи стабилизиране на обществените системи, да се възстанови доверието на партньорите ни в ЕС и НАТО, и да се продължи със започнатите ключови реформи.

Както и вчера в първото си слово, проф. Георги Близнашки призова за всеобща солидарност с бедстващите след наводненията в страната. Той съобщи и че ще се търси европейска солидарност за подпомагането им.

Той благодари на Орешарски за премахването на загражденията около Народното събрание и Министерския съвет. Изпреварихте ни и мисля, че това е добър знак за демократичните процеси в страната, каза служебният премиер, според когото трябва да живеем в общество, в което управляващите не се страхуват от управляваните.

Благодаря ви за всичко, което направихте досега и ви пожелавам успешна реализация във вашата бъдеща кариера, се обърна той към министрите от кабинета „Орешарски“. Бъдете спокойни, няма да предприемаме репресивни действия, обеща им Близнашки.

На служебните министри той пожела на добър път в изпълнението на предстоящите приоритетни задачи, които определи като твърде амбициозни.

Успех на новите министри пожела и премиерът в оставка Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БрайкоАбсолютно прав сте!!! До последния момент 05.08. Олигофренов и сие ДПС-дс уволняваха и подменяха кадри в държавната администрация /справка МЗХ и МВР/ и ся ко???? Реваншизъм ли неееее, бой, съд и затвор за правителството на Олигофренски до директор на дирекция, незабавно закриване на измисленото за агентите от ДПС министерство на инвестиционното проектиране и пълна ревизия на направените заеми. Ако това направи Близнашки, ще влезе в историята и ще даде възможност на следващото нормално
25
0
 
34
 
! Отговори
Притеснен преди 9 години
Вижте къде са тоалетните, намерихте ли ги вече? Гладният народ ще мине и без вашите тоалетни.
24
0
 
34
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
Че тоя кви чистки и къф реваншизъм да прави? На своите ли?
23
0
 
35
 
! Отговори
ЧИСТКА Е преди 9 години
Нямало да има чистки, но ще има уволнения на тези, които проявяват политически пристрастия.И това ако не е чистка?! Абе така наречените комунисти или социалисти, настоящи, бивши, все тая...
22
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как комунист ще удари други комунисти?Тях, червеното знаме роди ги...
21
1
 
39
 
! Отговори
Димо до 31 преди 9 години
Напълно съм съгласен с теб. Вместо да мислят и говорят какво ще направят за тоя оръфан народ , вместо да предлагат бързи и адекватни решения за вдигане на доходи , за създаване на някаква икономика и др. , те се занимават с това кой бил комунист , кой атакист, кой бил агент и т.н.,Като сутринта Борисов по Нова , ами човека не каза една умна дума , той само плюеше БСП, Атака , отчасти РБ, разправяше кой с кого се целувал , къде пил кафе, искал да става Премиер и такива простащини.
20
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох колко трябва да сме щастливи ,че няма да има реяаншизъм. Просто щастие небесно...абе как може тоя да започне с тези думи, за какъв реваншизъм става дума изобщо, ние някаква диво племе ли сме или една европейска демокрация. Ония ще чисти, другия ще репресира, третия ще отмъщава, повдига ми се от този примитивизъм, а гледайки как примитивното ни общество се плюе тука дали ГЕРБ или БСП били по -велики направо е плачебно. Разберете ,страната ни изчезва и единсвеното ,което ще помогне е Площада!'
19
4
 
35
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
По-голяма чистка от тази по времето на последната коалиция е нямало в цялата ни демократична история.Не може сега да се оставят протежетата на БСП и ДПС да продължават да си редат схемите.Всеко ново правителство си съставя кабинет и структури от доверени хора със сходна идеология и принципи и това няма нищо общо с реваншизъм и чистка-както не можете да накарате да работят заедно орел,рак и щука,така няма да се получи нищо ако седнат един до друг от различни партии и за това БСП и ДПС и Атака-ВЪН
18
0
 
37
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
"политически пристрастните"??? Ами от този човек едва ли има по-политически пристрастен! Иначе нямаше да е на този пост.
17
2
 
38
 
! Отговори
До 22 преди 9 години
Ти ли си народа,бе ***.Народа не иска нито ГЕРБ нито БСП,защото им яде попарата и на едните и на другите.Народа иска честни и компетентни хора ,които да спасят държавата от разруха и да осигурят по-сносен живот на същия този народ,като му създадат нормални условия за бизнес и развитие.Останалото е див популизъм,на който все по-малко хора се хващат.
16
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ейййй,тия още не са седнали в кабинетите и вече започнаха чистката.Май разчистват пътя на Боко,за да му е по-лесно после.Ама нищо не се знае нали.Не слагайте тигана преди да сте уловили рибата.Не че са малко рибите в България,но все пак да не се избързва.И нали на този кабинет работата му беше уж да осигури честни избори.Какви са тия заявки за чистки???Май работата започна да понамирисва още от начало.Внимавайте,ей!Да не стане така,че да не може да изкарате и краткия си мандат.
15
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общо взето досега при тези чистки са сменяли ваши с наши *** и докато народа не разбере, че хората трябва да се делят на кадърни и некадърни, на честни и мутри, все ще дълбаем дъното и ще мразим политиците.
14
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С поста ще се разделят ..".и политически пристрастните",за да се назначат нови политически пристрастни.Е,това не е ли чистка???
13
3
 
34
 
! Отговори
уволнявай и конкурси преди 9 години
Грешка.98% от провала на Орешарски е заради некадърниците назначени по квотен политически принцип.
12
2
 
36
 
! Отговори
ььь преди 9 години
абе какво означава чистка , метли дрън , дрън ....Най естесвеното нещо е да си подбереш екипа с който искаш да работиш , не е нормално ти да носиш отговорност , а хората от които зависи работота да са назначавани от дедо грую...Най нормалното е министрите да си назначат нови заместници , а те от своя страна нави шефове на агенции и администрации.Не е нормално да работя с хора които всеки момент биха се опитали да ми саботират работата.Всеки нормален човек би си избрал нов екип с доверие
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки обеща: Без чистки и прояви на реваншизъмаз ти вярвам, а ти?Този дори няма да Близне кокала, само ще го помирише. Няма по-голямо наказание от това за драпащите за власт и богатство
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той хубаво обеща, ама при нас чистката вече почна... ако щете вярвайте!
9
6
 
33
 
! Отговори
хаха преди 9 години
е какви чистки очаквате от другаря близнашки.не само ,че ще остави другарите си на апетитните постове но и ще назначи нови от годините си в които бе председател на софийското бсп и член на висшия съвет на бсп....Прекарал целия си живот на Позитано , преподавал на другаря Миков , а сега искате промени от него.Не случайно от позитано си мълчат ,защото той е два пъти по близък до тях отколкото орешарски.Какво ли щеше да се случва сега ако Плевнелиев бе предложил за премиер депутат от герб
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформите в съдебната система и неизбежните уволнения на съдии и прокурори се отлагат.
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верните на ГЕРБ и ДПС остават.