Христосков готви няколко варианта на пенсионна реформа

"Ще запазим социалния мир, ще плащаме в срок"
Обновена: 6 авг 2014 12:25 | 6 авг 2014 12:25, Камелия Цветанова
17
Христосков готви няколко варианта на пенсионна реформа
Снимка: БТА

Служебното правителство ще остави няколко варианта с финансови разчети за реформи в пенсионната област. Това каза Йордан Христосков, след като пое поста социален министър от Хасан Адемов, цитиран от БТА.

Още по темата
На първо място ще бъдат предложени варианти за ранното пенсиониране на хората, работещи в първа и втора категория труд.

Всички разработени предложения ще са с финансови разчети в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, посочи Христосков.

По думите му вариантите ще са продължение на работата на Консултативния съвет по оптимизиране на осигурителната система, учреден от Хасан Адемов.

Основните усилия в първите дни ще бъдат свързани с подпомагане на хората от бедстващите райони, каза проф. Христосков. Ще запазим социалния мир и всички социални плащания ще бъдат извършени в срок, допълни още социалният министър.

Проф. Христосков благодари на Хасан Адемов, че той и екипът му са провеждали в областта на социалната политика и заетостта открити и премерени политики за намаляване на социалното напрежение без увеличаване на дефицитите. "Лесно ми е да поема този пост от Хасан Адемов като един от най-добрите специалисти в
областта", заяви служебният министър.

Хасан Адемов изрази задоволство, че социален министър в служебния кабинет ще е утвърден експерт. Надявам се на приемственост, допълни той. По думите му е важно политиките и занапред да бъдат такива, че гражданите да се почувстват по-добре социално защитени.

"В условията на остро противопоставяне на политическа и институционална криза, не позволихме да пристъпим към социална криза", заяви Хасан Адемов. Той посочи, че воденото от него министерство е провеждало политики със стабилизиращ характер, без увеличаване на дефицитите.

По думите му в социалната област е постигнато подобряване на социалните услуги и социалния статус на хората, както и преодоляване на негативната тенденция за увеличаване на безработицата. От началото на 2014 година има трайна тенденция за спад на безработицата, в това число и на младежката, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
beni преди 9 години
Дa се рaзберем!!Без шокови решения!Когaто рaботим и внaсяме осигуровки го прaвим по ПРAВИЛA !!!! После някой променя еднострaнно товa!Проф.... ядaт репи,a някой мисли пореднaтa гaдост!Всички зaинтересовaни ,БДЕТЕ И ДA РЕAГИРAМЕ!НAПРAВИХA НИ НA МAЙМУНИ !
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте бе, тия избори ли ще правят или реформи? Ако ще е второто, няма какво да ги чакаме февруари, да ги почваме от утре! Кой глафарец дойде все реформаторства и все нещо не може да го изроформи със света! Само като чуя реформи и се побапвам по кобура!
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКак стига ми то в *** само милиционери и зеленочорапковци
8
4
 
11
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Адемов една година протака реформата, сега се радва, че професионалист ще е направи. Безочливост до последно!
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тези първа и втора категория, кажете какво ще правим ние, в предпенсионна възраст от трета категория!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
краткосрочни , средносрочни , дългосрочни шменти-капели. година да минава, друга да идва, от избори до избори, работата да я върши винаги следващият, ако изобщо нещо се върши, освен грижа за личния джоб, комфорт и лукс."суверенът" е ли суеверен? или направо стадо.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готви се реформа в ТОТО. Виц бе, Уили.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България думата "реформа" е синоним на нов начин на протакане, на крадене, на предаване на властта от една групировка на друга. Докато едни и същи муцуни се сменят на ротационен принцип и си топлят местенцета едни на други, ще ставаме все по-зле.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Бг реформа в пенсионната система означава вдигане на пенсионната възраст или истината е да няма изобщо пенсионери и да работиш до смърт
2
3
 
24
 
! Отговори
edin преди 9 години
До новия МВР-шеф.Спри от движение всички МПС пригодени да тормозят хората ден и нощ с грохота си.В скоро време някой от тези комплексари ще бьде публично бит и е.ан.ОБЕЩАВАМ!!!
1
0
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Време е и там да има реформа) Където има реформи нищо хубаво не се видя) Като чуя думата реформа -разбирам че ще стане по зле - Но в Бг речникът е такъв) -примерно думата банка- нещо лошо измамно -свързано с малък шрифт на договора в който се оказва че вие ще бъдете кандидат клошар- или ЕРПта- нещо което събаря Правителства за 1 месец(ГЕРБ) или Здравно осигуряване - такси отиващи за пенсии социални помощи и всичко друго но не и за болниците-там пак си плащате спринцовката)- и думата интеграция?