Компресорната станция на Южен поток на Паша дере - с разрешение за строеж

Бившият регионален министър го е издал на 31 юли
6 авг 2014 15:20, Миглена Иванова
14
Компресорната станция на Южен поток на Паша дере - с разрешение за строеж
Снимка: архив Булфото

Въпреки че бившият премиер Пламен Орешарски уж "замрази“ работата по проектогазопровода „Южен поток“, работата по него съвсем не е спряла. На 31 юли вече бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е издала разрешение за строеж на приемния терминал на Паша дере и компресорната станция "Варна“, както и за път до мястото на строежа.

Издаденото разрешение за строеж на обектите, които са първа категория, е публикувано на сайта на Министерството на регионалното развитие. То подлежи на обжалване от заинтересуваните лица в 14-дневен срок след обнародването му в "Държавен вестник".

Още по темата
Разрешението за строеж е с предварително изпълнение, като Терзиева се е позовала на чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс – защита на особено важни държавни или обществени интереси.

Припомняме, че проектът за газопровод „Южен поток“ беше обявен за обект от национално значение с решение на Министерския съвет от 2011 г.

В разрешението се посочва, че без разрешение с предварително изпълнение инвестиционният процес може да се забави, което ще доведе до забавяне на проекта като цяло.

Преди дни Министерството на земеделието и храните продаде на "Южен поток България“ АД земи от горския фонд на територията на община Варна. Компанията е платила близо 20,6 млн. лева за земите и промяната на тяхното предназначение.

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ще унищожат Паша дерняма последици за тези които не живеят в близост.за тези които не знаят в близост има цяло селище и шумът от компресорната станция много силен а тази която смятат да построят ще е най малко четири пъти по голяма.
9
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тази статия не трябваше да излиза. Сега нашите дупедавци ще спрат и двата строежа за да покажат на западните си господари колко са добри и послушни. А трябва да се строи тихомълком всичко, което може по проекта, който в крайна сметка трябва да се изпълни, защото България има нужда от него.
8
2
 
11
 
! Отговори
7 преди 9 години
Правилно - нека ние си имаме газопровод, а гейропа да го духа през зимата
7
3
 
13
 
! Отговори
ще унищожат Паша дер преди 9 години
Цитат: " много се говори напоследък за Паша дере. Вие знаете ли, че ние преди 10 години построихме газопровод на "мелроуз" през Паша дере и няма никакви поражения за природата в района. Защо тогава без шум го направихме, а сега е много важно? " - А.Дончев - Овергаз в интервю от 4 август за "Дневник".За да има какво да плампат *** платени *** и критикари на "Южен поток"
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо повече от това че бъдещите осъдени да търкат наровете се увеличиха с още една бройка-онази с цикламеното костюмче,ще стане онази с раираното костюмче
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мдаа....бай ти борисов го обявява през 2011 г. за обект с национално значение, подписва договорите, а уж голямата му опозиция станишев и орешарски и доган продължават 'успешната' практика на до-подписване...евалата на всичките !!!!
4
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще унищожат паша дере
3
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Некадърното правителство на орешарски не измени на себе си до края на мандата, дори и след оставката
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Издаването на разрешение не е строеж. Засега никой не говори за отменяне на строежа на Южен поток, а само за временното му спиране, заради технически подробности.
1
33
 
35
 
! Отговори
Сокол преди 9 години
Прокуратурата къде спи?Тази Терзиева до 7 дни трябва да е в затвора!