Кристалина Георгиева за номинацията: За мен е чест!

Еврокомисарят направи първи коментар във Фейсбук и Туитър
Обновена: 6 авг 2014 17:23 | 6 авг 2014 17:22,
161
Кристалина Георгиева за номинацията: За мен е чест!
Снимка: архив Булфото

Еврокомисарят ни Кристалина Георгиева използва социалните мрежи, за да благодари за номинацията й за втори мандат. На първото си заседание днес служебното правителство реши тя да е кандидатът на България за член на новата Европейска комисия.

Още по темата
„За мен е чест и отговорност да съм кандидат на България за втори мандат в Европейската комисия. Благодаря на всички, които ме подкрепят“, написа Георгиева в профилите си във Фейсбук и в Туитър.

Нейната номинация се превърна в една от най-обсъжданите теми по време на мандата на предишното правителство. БСП отказа да я подкрепи официално, но за сметка на това на една от срещите в Брюксел вече бившият премиер Орешарски застана зад кандидатурата й. ДПС също обявиха, че са зад нея, а вчера и президентът обяви официално, че тя ще бъде българската номинация.

В момента Кристалина Георгиева е еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи. Днес кабинетът „Близнашки“ издигна кандидатурата й за върховен представител по въпросите на външната политика на ЕС. „Играем за победа, ако не успеем, тогава ще мислим за други варианти“, каза при обявяване на номинацията служебният премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари