Митов ще търси максимална подкрепа за Георгиева

Заема се с организирането на изборите в чужбина
Обновена: 6 авг 2014 15:45 | 6 авг 2014 15:30, Камелия Цветанова
5
Митов ще търси максимална подкрепа за Георгиева
Снимка: БТА

Максимална подкрепа за българската кандидатура за еврокомисар на Кристалина Георгиева е сред водещите цели на новия външен министър в служебния кабинет Даниел Митов.

„Ние като министерство трябва да направим всичко възможно България да има много по-добро портфолио и позиция в състава на следващата Европейска комисия, заяви той, след като прие поста от предшественика си Кристиан Вигенин, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Митов обяви, че основна задача на министерството е да създаде условия за нормалното провеждане на изборите в чужбина.

Ще бъде направен анализ на проблемите от минали избори и ще бъдат положени усилия за отстраняването им, както и за организирането на добра разяснителна кампания сред българските общности в чужбина по процедурата за гласуване, каза той.

Като други приоритетни задачи външният министър посочи подготовката на предстоящата среща на върха на НАТО в началото на септември в Уелс и Общото събрание на ООН през есента. В дневния ред е включено и предприемане на следващите институционални стъпки за присъединяване към Единния механизъм за банков надзор.

„Като министър направих всичко възможно министерство да остане в ръцете на следващия министър в по-добро състояние от това, което съм заварил“, каза пък Кристиан Вигенин.

„Постарахме се по отношение на политиката, която беше водена през този период, България да засили значително позициите си в Югоизточна Европа и Черноморския регион. Успяхме да засилим двустранните връзки с една голяма част от европейските страни. Положихме усилия по отношение на българските общности зад граница, по-специално в Молдова и Украйна, посочи той. Иска ми се да вярвам, че от всичко това ще бъде взето най-положителното и ще продължи да бъде развивано“, заяви в заключение той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Комунистан преди 9 години
Сталинка прилича на Софиянски - и двамата се хилят, докато на хората ин се плаче.
4
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Можете да си представите, каква тежест ще има мнението на министър, назначен за два месеца.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъникенчиата ми теееее
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2010 г. е в Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии. След това е назначен за постоянен представител на НДИ в Брюксел. Като представител на НДИ, работи и в Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и др.Досещате се - Сирия, Украйни и там където започват военни действия.
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази нагла псевдобългарка Сталинка Георгиева, чист комунист (като Боце, Цеце и ***) да е направила нещо за България? Освен предложението за подобряване на генофонда ни с помощта на бежанците и возенето на бронирана машина в Бисер, заедно с доказаните властови ***? Защо не предложи на дъщеря си да помисли по въпроса? Аман от наглеци Грабаджийски!