Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"

"Ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова"
Обновена: 10 авг 2014 20:31 | 10 авг 2014 16:47, Камелия Цветанова
195
Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"
Снимка: Ройтерс, архив

Не е изключено и да няма министър за организацията на изборния процес, след като така остро се реагира на кандидатурата на Красимира Медарова, заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки преди началото на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация, цитиран от БТА.

Още по темата
По-рано днес Красимира Медарова, предложена на 8 август от президента Росен Плевнелиев за служебен министър за организация на изборния процес, информира в отворено писмо, че е помолила държавния глава да бъде спряна процедурата по назначаването й в служебното правителство.

Чувствителни сме към тежненията на гражданското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова, посочи Близнашки.

Той каза, че всички опитни хора, които разбират от избори, вече са били в ЦИК или по друг начин са били ангажирани с изборите.

По повод на кандидатурата на Медарова премиерът Близнашки коментира, че тя сама по себе си не е лоша.

"Г-жа Медарова е един утвърден професионалист, тя не се справи зле с изборите", каза премиерът. По думите му обаче, когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението. "Голямата сянка" дойде от костинбродската афера, посочи Близнашки.

По повод на конституционния съдия Емилия Друмева, служебният премиер посочи, че тя не е предлагана за министър за организация на изборите.

Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля в изборния процес, каза Близнашки.

По неговите думи Друмева ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, защото трябва да се промени законът за прякото участие на гражданите в управлението, Изборният кодекс и редица други неща. Според него който и да бъде предложен за министър за изборите, реакцията ще бъде еднотипна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
една партия събра *** от цялото общество и от всички партии най-въртеливия ***...
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да де да няма отговорни при поредната изцепка с носенето на чували в незнайна доба и посока и при лек надпечат... всъщност сега ще е нов епизод, трета серея...
86
7
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
То може и избори да няма? Давай по една бюлетина на ГЕРБ и да гласуваме то и без това другите парти нещо им стана и се разпаднаха!
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и сега герберастчетата мили как ще носят чувалчетата с бюлетинките?
84
1
 
7
 
! Отговори
пакискащ преди 9 години
Ами като няма цици
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега от това въртеливо изказване на другаря Близнашки не става ясно дали Медарова е била пробутана от задкулисието или пък задкулисието е препятствало тя да стане министър. Щото във втория случай към това задкулисие трябва да прибави доскорошните си съратници от протестърската борбЪ - Протестна мрежа и Реформаторския блок, които се обявиха против Медарова, която пък е известна като близка до предкулисието, наречено ГЕРБ.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който и да изберат, или да не изберат, резутлалите от изборите, при тая избирателна сиситема, са ясни от сега! Пръв ще е невежата Б. Борисов, втори "другарите" от БСП, трети шайката на ДПС и по- нататък, по накои от останалите! И България ще продължи да се валя у калта без никакво развитие! Дежа ву!
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или задкулисието е назначило Медарова, или Протестна мрежа вече стана ''задкулисие''. Президентът и Близнашки съвсем се оплетоха. Цирк!!!
80
1
 
6
 
! Отговори
Чакай! преди 9 години
Близнашки, ти една якичка служба нямаш, а вече започна на "тука има - тука нема" Ти нали имаше висше образование? Не помага ли?.......
79
1
 
5
 
! Отговори
BGN преди 9 години
Министерство на изборите, ръководено от жена, за кояto има съмнения че е участвала в манипuлиране на вот, там дето се размъкваха чували и т.н.Ем, КВО ЦЕЛЕШЕ С ТОВА госпУдин президент !!!!
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки,в Мизия плуват трупове на умрели животни и няма кой да ги извози.Ще плъзнат болести и после ще се чудите как да се оправдавате.Искате да сключвате нови договори,да управлявате европари,а с едно наводнение на 4-хилядно градче не може да се справите.Толкова ли ви е капацитета?Единствената ви грижа е ,как да се манипулират и фалшифицират изборите без да бие много на очи.Затова и сте склонни да замажете поредния гаф на президента ,като се откажете от този ресор.Е,по-добре от нищо.
77
1
 
8
 
! Отговори
ППЛ преди 9 години
ДА СЕ НАЗНАЧИ И ЛИЧЕН МИНИСТЪР НА *** ОТ БАНКЯ, ЩЕ МУ ПРЕВЕЖДА НА АНГЛИИСКИ
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадците и лъжците пак се готвят да "управляват". Хора, бъдете бдителни !
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой по света не обича предателите и ренегатите - единствено в пародията на партия ГЕРБ такива винаги са приети с отворени обятия.
74
1
 
8
 
! Отговори
пища преди 9 години
бг политици са като келнери, ако мине..
73
2
 
2
 
! Отговори
бай Тошо преди 9 години
Комунизъмът си бил отишъл?Ха-ха-ха.Имаме си завод за полупроводници и за цели проводници.Имаме си много БКП-та и полу бременни такива.
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професорееее,трябваше да ти светне червената лампичка още когато ти предложиха министър за /по/ изборите.Станахте за смях още първата седмица,какви ли ще ги надробите до края на мандата.Обаче,на нас ни омръзна от зрелища и циркаджилъци.Искаме сериозни хора,които да вършат сериозна работа.
71
1
 
2
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
и плевла + комунистите от гейберите ги отмениха,чрез КС
70
3
 
4
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
само Атака ,кое не ви харесва на атака,че наложиха мораториум за Българската земя ли,че сложиха 20% върху ВЕИ-тта ли,че искат да се развие България ли ,че искат да се вдигнат доходите ли ,кое не ви харесва дайте аргументи,ако имаше добри заплати много хора биха работили,за жалост 70-80% от Българското население работи за 300-400 лв,
69
1
 
6
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
тъпите *** и гейбери,се *** да плюят комунистите ,а гейберите сложиха *** за министър хахаха много промити мозъци