България иска европомощ заради руското ембарго

Земеделският министър Грудев призова за единна позиция на ЕС
Обновена: 10 авг 2014 12:41 | 10 авг 2014 12:07, Анисия Иванова
129
България иска европомощ заради руското ембарго
Васил Грудев. Снимка, архив Бурфото

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев е изпратил в петък писмо с искане за свикване на извънредно заседание на Европейския съвет по земеделие и рибарство /AGRIFISH/ до своя италиански колега Маурицио Мартина, който е и ротационен президент на съвета, съобщават от министерството.

Още по темата

Темата, която трябва да бъде обсъдена от земеделските министри на ЕС, е забраната на Русия за внос на плодове,  зеленчуци, месо, месни продукти, риба и други стоки от страните-членки на ЕС, както и компенсирането на производителите, които ще бъдат засегнати от ембаргото.

Според министър Грудев е необходима единна позиция на ЕС и предприемане на бързи и адекватни мерки за защита на производителите. Грудев е на мнение, че ембаргото от страна на Русия ще се отрази негативно на българските производители и на европейското земеделие като цяло.

Към искането на министъра на земеделието и храните са се присъединили и неговите колеги от Чехия, Полша, Австрия, Финландия, Белгия и Естония, посочват от министерството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
8
 
34
 
! Отговори
Българче преди 9 години
Дай бате пари....на ви сега санкции....
97
8
 
41
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 години
Към края на годината пак ще имате:1. Глад2. Студ3. Поредното ново правителство със стария си хъс за крадене
96
8
 
32
 
! Отговори
Гицка преди 9 години
До за Див аграр...ама и ти си една реститутка ... никой не ти говори за песни и репертуари, става въпрос, че таковаха хората и земеделието със сладки обещания.
95
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
111 сега когато износът на ЕС е 0, колко ще е износът на БГ за ЕС? Виждам, че си почитател на крачмарските сметки без крачмар... Дай ни ако обичаш пак точен анализ и точни цифри.
94
20
 
36
 
! Отговори
чист Българин преди 9 години
Износът ни за *** е около 30 милиона евро, износът ни за ЕС е около 360 милиона евро...Така, че не зависим от санкциите им....а като си разработим собствените находища за газ и си направинминтерконектит, е за които ЕС ни даде пари преди 5 години ще отрежем *** въобще
93
9
 
49
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
" България иска европомощ заради руското ембарго"Трябва да си голям наивник за да поискаш такава помощ и да разчиташ че ще я получиш. Да поискат помощ от смешника Плевнелиев, а ако не може да помогне да върви на майната си, такъв президент не е нужен на България. Сега го попитайте признава ли реферемдума за Крим или още е против, по този повод Путин го е преместил в другия крачол. До като имаме такъв президент ще сме на този хал.
92
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е *** сега да ни обясни някои неща за Европейските"ценности".Къде се скри тая мижитурка недна.
91
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира,че Европа ще ни обезщети.Ще ни даде от онова парче живо месо без кокал,дето някои постоявнно го смучат и то все не свършва.
90
10
 
40
 
! Отговори
az преди 9 години
НИКАКВИ ПАРИ ЗА БЪЛГАРИЯ taka e
89
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Елитът", или върхушката счита всичко държавно за своя бащиния - ако не го продаде за някоя комисионна, го ползва без ограничения. Хора без морал, алчни и прости...Всичко това, защото наивният, *** народец оплю социализма. "Хвърлихме камък по комунизма, смачкахме България.." каза навремето Петко Симеонов.Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2014/02/05/aviootriadyt-letial-za-machove-seriali-i-hora-v-nujda.214923
88
10
 
54
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
КАКВИ ЕВРОПОМОЩИ ТЪРСИ ТОЗИ!!! НЕ МОЖЕ САМО ДА СЕ ПЛЮЕ СРЕЩУ РУСИЯ,ЗАЩОТО ТЯ НА НИКОГО НЕ Е НАВРЕДИЛА.
87
8
 
45
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Каквато държавата, такъв и министъра !"Егати държавата дето аз й бях министър"-Н.Неев
86
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Брюксел не давайте никакви пари на българите те Ви лъжат ние нищо не произвеждаме внасяме домати,чушки зеле краставици от Турция що у България не растат убаво ще откраднат парите и ще си копуват яхти и джипове
85
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хем не искаме да търгуваме с Русия хем искаме пари от ЕС защото не можем си пласираме продукцията
84
10
 
39
 
! Отговори
Ааааа...не е верно! преди 9 години
Локумите за туризма и земеделието ги разтегаше БСП/бкп.Нали едрите арендатори , сега карат бентлита ??!!!Нали ,зора беше да се изкупи земята на безценица ....за УЕДРЯВАНЕ ??!!!Е....уедрихте я!!!Бийте си я у главите сега!!!!!!!!!!!!!!!!!
83
10
 
44
 
! Отговори
европеец преди 9 години
НЕМА ПАРИ ЗА БЪЛГАРИТЕ ПО РУСКОТО ЕМБАРГО!!!!!НИТО ПРОИЗВЕЖДАТ , НИТО ТЪРГУВАТ СЪС ХРАНИ С РУСИЯ!Само искат пари ОТ ЕС,за да ПОТЪНАТ В НЕКОЙ ПОЗИТАНСКИ И ГЕРГОВСКИ ДЖОБ!НИКАКВИ ПАРИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!
82
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"neka mrasni bulgari taka vi se pada Rusnacite mnogo dobre sa go izmislili tova bravo na tqx"ЗНАЧИ ТОЯ КОМЕНТАР СТОИ И НЕ ТИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,А?А ТРИЕШ МОЯ ВИЦ?КАЖИ БЕ ПРОДАЖЕН БОЛШЕВИШКИ ЛАКЕЙ ?ЗАЩО?
81
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** отива на щанда за ябълки и пита:- Нямате ли сирене ?- Ние нямамe ябълки, сирене няма на съседния щанд! :)))))))
80
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече за Герб няма да гласувам защото и тоя е от Герб
79
9
 
42
 
! Отговори
Нели преди 9 години
E какво изнасяме в Русия вече нищо консервените кобинати вече ги няма по полето вече не се сади домати ,зеле , чушки, водните канали и те са унищожениизнос за Русия нали не трябвало да има така заявяваха доста министи през 25 годишния криминален преход а сега искаме пари от ЕС за да потънат в нечии джобове защото ни е забранен износа на какво на криви краставици ли!