Ваньо Танов отново поема Митниците

Порожанов: Той може да вкара в ред проблемите
Обновена: 12 авг 2014 14:13 | 12 авг 2014 12:57, Миглена Иванова
312
Ваньо Танов отново поема Митниците
Снимка, архив Булфото

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов, който беше освободен от предишното правителство с аргумента, че не се справя с контрабандата, се връща на поста. Това обяви на пресконференция в Министерския съвет служебният министър на финансите Румен Порожанов.

По думите му Танов е единственият човек, който „може да влезе в движение (в работата – бел. ред.) и да вкара в ред проблемите, които има агенцията”.

Финансовият министър обясни, че още днес Танов ще бъде въведен в агенцията и изрази надежда, че той ще сформира екип от експерти, които да подобрят събираемостта на приходите.

Още по темата
По думите на Порожанов неизпълнението на приходната част на бюджета се очертава да е около 900 млн. лв., но за това има „обективни обстоятелства”, едно от които е неизпълнението на събираемостта на приходите от Агенция „Митници”, а друго са завишените очаквания за постъпленията в хазната спрямо предходната година.

Днес ще бъде подписана молбата за освобождаването на сегашния директор на агенцията Павел Тонев. 

Ваньо Танов беше шеф на Митниците по времето на ГЕРБ. Той беше уволнен със заповед на доскорошния финансов министър Петър Чобанов точно преди една година – на 22 август 2013 г.

Това стана след дълъг престой на Танов в болница, а свалянето му от шефския пост Чобанов обясни с желание на самия митничар №1 да се оттегли заради здравословното му състояние.

Под негово ръководство в агенцията бяха въведени положителни практики, водещи до нарастване на ефективността на работата на администрацията при прилагане на митническото и данъчно законодателство и до повишаване на събираемостта на приходите, съобщават от финансовото министерство.

По-рано днес министърът на финансите Порожанов намекна, че предстоят рокади по върховете на ведомствата в неговия ресор. В интервю за БТА той обяви, че министерството предприема мерки, за да бъде сведено до "разумни граници" неизпълнението на приходната част в Бюджет 2014.

„Като начало ще има смяна на ръководството в една от приходните агенции”, каза той. Министърът добави и че бюджетният дефицит за тази година не може да остане в рамките на 1,8%, но е задължително да не надхвърли 3%.

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 г. в Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 г. като инженер във ВИММЕС (Русенски университет "Ангел Кънчев").

От 1985 до 2007 г. Ваньо Танов работи в системата на МВР, като преминава през всички длъжности от оперативен работник до генерал-майор. Многократно е награждаван и повишаван предсрочно.

С указ на президента през 2004 г. е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" (по-късно ГДБОП) в МВР. През юли 2007 г. подава оставка.

Завършил е курс за ръководни кадри в Академията на МВР, специализирал е в Сикрет сървиз (САЩ) и Кралство Нидерландия, участвал е в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията. Женен, с двама сина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Звънни му на ЕГНто :-)Герберете са хем умни хем красиви...
237
0
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 9 години
Честито признание от правителството.
236
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този нали беше болен,,защо го връщат на работа,,???май ще трябва да пълни касата на Гроб,,от плащане за митинги и стачки парите свършиха май,,,,,,,,,***
235
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да направи и една ревизия за да се разбере защо събираемостта в митниците е паднала, къде изтичат парите, и защо не се залавят вече наркотици. Отговорът е предизвестен. За една година паричните потоци бяха насочени към партиината каса на Позитано и в именията на Станишевата шайка. Прокурорът също се скри напоследък, не дава интервюта.
234
2
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
И Господ да доиде за шеф на митниците,на 3-тия месец,ще си смени жената и ще си построи просташка къща.
233
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 289 А колко тона пропуснаха по времето на Танов и ГЕРБ. И не забравяи че най-големият ,,търговец,,на дрога в света ***, има централа в София.И Афганистан стана най-голям производител на хероин , при присъствието на американската армия там. Просто Танов го връщат там, за да не се провали някой канал. За да може да контролира свободното преминаване на наркотици и нелегални стоки пред България. Той има изключителен опит в това. И Тиквата е червен.....
232
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тапанарррррррррррррр
231
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените и турските фереджета като видят публикация за хора на тиквата и почват да избиват комплекси така защо изгониха вашия човек защото окраде всичко ли ? вханал няколко килограма дрога голям праз, а колко тонове е пуснал да минават не се знае ТАНОВ е най-големия
230
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЖЕЕЕЕЕ БОЖЕЕЕ КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЯ СВЯТ БОЖЕЕ
229
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Б. Б. Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.В. Т. Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажаБ. Б. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.
228
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо се чудите на избора,мили хора?То не разбрахте ли че за такива постове трябва да са все наши хора, а не някои дошли от някое затънтено място.
227
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е НЕМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ И НЕМА ДА ЗАКАЧАМ БОЙКО
226
1
 
17
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Язък ви за новите лица, .. със стари ку*ви нов бардак пак ще правят.Накрая и Дянков ще дойде ще видите, ще има пак "ало Ваньо! - слушам шефе - ало Ваньо, виж там онова дето ми беше обещал" .
225
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още от сега ли почват герберугитеда крадат
224
2
 
13
 
! Отговори
байгън преди 9 години
няма отърване.само тези физиомутри са налични за "постове".,други нема?
223
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало Ваньо......
222
0
 
15
 
! Отговори
киро преди 9 години
Жалко за неговия човек Мишо бирата.
221
11
 
3
 
! Отговори
st преди 9 години
Танов е човека.
220
1
 
15
 
! Отговори
naco преди 9 години
Е,как ще се изпусне КОКАЛА бе хора?1
219
1
 
14
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Защо? беше необходимо това президентско правителство наречено "служебно" нима до сегашното правителство не можеше да работи и да проведе изборите.