Служебният кабинет ще направи преглед на областните управи

Промени и своите представители в НОИ
Обновена: 13 авг 2014 13:25 | 13 авг 2014 13:25, Веселина Йорданова
13
Служебният кабинет ще направи преглед на областните управи
Снимка: БТА, архив

Служебният кабинет ще направи преглед на областните управи, даде заявка премиерът проф. Георги Близнашки, след като днес правителството започна с рокадите сред губернаторите.

Както Dnes.bg писа, нови областни управители са назначени в Благоевград, Пловдив,  Русе, Монтана, Плевен.
Близнашки заяви, че се търси ефект, ориентиран към по-добра и по-качествена работа. Той обаче обеща, че правителството „няма да стига до крайности“.

Още по темата
Премиерът не пожела да влезе в подробности за мотивите, като заяви, че това е изключително право на Министерския съвет.

В Благоевград областен управител става икономистът Димитър Димитров. Той е завършил УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на „Благоевград – БТ” АД и председател на Борда на директорите на дружеството. Общински съветник е в периода 2003-2007 г. От 2013 г. е управител на „Деметра” ЕООД.

В Пловдив губернатор ще бъде Розалин Петков - заместник-кмет на Община Пловдив в последните три години, а преди това заместник областен управител на Пловдив. Магистър е по счетоводство и контрол от ВИНС – Варна.

В Русе поста ще заеме Симеон Иванов, главен секретар на Областната администрация. В нея той е заемал различни длъжности от началото на 2010 г. Преди това е работил в областта на гражданската защита. Магистър е от ВСУ „Черноризец Храбър” по специалността „Защита на населението при кризи от неконвенционален характер”.

Нина Петкова, която ще бъде губернатор на Монтана, е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. В периода 2011-2013 г. е била заместник областен управител на Монтана, а след това е работила като координатор във фирма „Варвара 2”.

За областен управител на Плевен е назначен главният архитект на общината Бойко Балтаков. От 2009 г. до 2013 г. е бил заместник областен управител. Завършил е архитектурно и градоустройствено проектиране в УАСГ – София.
Кабинетът актуализира и състава на представителите от своята квота в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

От състава на Надзорния съвет са освободени досегашните министър и заместник-министри Хасан Адемов, Светлана Дянкова, Людмила Елкова, Чавдар Славов и Анна Янева. Новите представители на държавата са вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, заместник-министърът на труда и социалната политика Петя Евтимова, заместник-министърът на здравеопазването Любомир Бакаливанов, директорът на дирекция „Държавни разходи“ в МФ Владимир Петров и главният секретар на МИЕ Владимир Туджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
16
 
15
 
! Отговори
ПИТАНКА????? преди 9 години
ЗАЩО БЕШЕ НАЗНАЧЕН СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ДА ПРОВЕДЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ???? - АКО ТРЯБВА ДА СМЕНЯТ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ТОВА ЩЕ ГО ПРАВИ КАБИНЕТ ИЗБРАН ОТ НАРОДА А НЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА - ОЩЕ ЕДИН МЕСЕЦ И ВРЕМЕТО ИМ ЩЕ ИЗТЕЧЕ НА ТЕЗИ МИНИСТРИ А ТЕ СЕ ИЗЯВЯВАТ КАТО ВЕЧНИ -----ВЪЗМУТЕНИ СМЕ.......
6
8
 
18
 
! Отговори
никита преди 9 години
няма, какво да им прави преглед...да ги освобождават и на борсата. Иначе сегашните ще саботират абсолютно всичко. Ако ще гледат, да погледнат и да видят, че на ключови позиции са кадри на ДПС или назначени от тях българи / за да не се дразнят хората/ и да си мислят, че са други...
5
3
 
8
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Хубав преглед на кабинета.Сетиха се.Да започнат от опрятният външен вид-всичко лъснато бръснато,преглед на програмата-БТВ,нали задният двор е лицето на Европа!Аферим,че и машала!
4
5
 
22
 
! Отговори
българин преди 9 години
Важното е , че назначават българи. Живеем в България и за разлика от другите етноси, нямаме друга Родина.
3
1
 
21
 
! Отговори
az tam преди 9 години
То не че ЛаФка не е превзела Благоевград, ами и областен управител от Булгартабак им сложете :))
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все ясно си представям какво се е случвало след 9.IX.1944 г.
1
14
 
16
 
! Отговори
т.е. преди 9 години
Служебният кабинет ще се включи в далаверата и в областните управи