Политиците се забравиха, гледат само пари и власт, обяви Попова

Според вицепрезидента политиците са нечестни към хората
Обновена: 14 авг 2014 14:03 | 14 авг 2014 11:51,
31
Политиците се забравиха, гледат само пари и власт, обяви Попова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи тежки критики към политическата върхушка. Тя ги обвини в нечестност спрямо хората и обществото.

„Политиците на високо ниво се забравиха – интересува ги преди всичко парите и властта“, каза Попова по време на откриването на „Конференция на жените – транспортни работници от цял свят“. Тя обвини властите, че вече уведомяват синдикатите за решенията си впоследствие, а не ги търсят като партньори. „В това комерсиално общество, в което се озовахме всички, политиците не са честни към човешкия род и общество”, беше категорична вицепрезидентът.

Още по темата
Тежките й обвинения идват няколко дни след като големи упреци към политиците отправи и президентът Росен Плевнелиев. В интервю пред „Файненшъл таймс“ в началото на седмицата той обвини българските политици и олигарси, че разчитат прекалено много на държавни фондове. „Нашите олигарси са пристрастени към държавните пари“, каза тогава държавният глава.

В словото си пред международната женска конференция днес вицепрезидентът обяви, че днес сме загубили нравите си и сме занемарили морала си. „Днешните политици са устремени да имат много власт и много печалби. Няма лесно да излезем от кризата, ако не се обърнат към синдикатите, включително към транспортната организация, които са гръбнака на тази икономика”, каза Попова.

Вицепрезидентът обвини политиците, че когато дойде ред да говорят за демокрация, те предпочитат да извадят знамето на човешките права, а в същото време да казват, че трябва да се правят мощни компании и да се намаляват цените на производствата. "С кризата решихме да неглижираме закона, в който трябва да има морал и справедливост", каза още Маргарита Попова.

Тя беше категорична, че докато не бъдат чути посланията на жените, майките и синдикалните дейци, скоро няма да излезем от затисналата ни криза. Попова посъветва наред с устрема за печалба и власт, да се мисли за човека, морала и нравите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква съдебна система?В един град 10 мутри се занимават със сводничество,рекет,наркотици и т.н.Те са богати,имат семейство и с платеното обучение децата им завършват право.Един става прокурор,друг съдия,адвокати,нотариуси,кметове.Те така легално завземат властта,депутати,министри,в Данс също.Сметнете колко града има по колко мутри и по 2 деца и вижте какво бъдеще ни чака.Тия никога не ще осъдят бащите си.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро Попова!!!
2
1
 
25
 
! Отговори
съдия от София преди 9 години
всичките ми колеги са рушветчии и разбойници, подслушват ни кабинетите, уреждаме сделките по кафета и коридори, наскоро сложиха микрофони и камери дори в тоалетните. Сега всички треперят, защото има деца на колеги със стотици хиляди в КТБ, уреждат се дела за по над 100 000 на първа инстанция, масово се рекетират банки, общини, държавни институции, фондове, НЕК, тецове, осъждат се за нищо на милиони, всичко е на сергията. най много ще се облажат шефките от несъстоятелност на КТБ! милиони!
1
1
 
1
 
! Отговори
rr преди 9 години
Niama kak s takava prokuratura v sydebnata vlast da imame uspehi. Prokuraturata v izpylnitelnata vlast inache sme obrecheni na nesigurnost I lipsa na vynshni investitori I garancii za bylgarskite biznesmeni . Politicite v BG sa hora koito ne mogat da izkarat 5 lv.po chesten nachin, zatova se vkluchvat da kradat za drugi I da vzemat komision ot obira na nashite pari pod pokrovitelstvoto na taka narechenata nezavisima prokuratura.