Ангелкова уволнява за незаконни действия в транспорта

Ще работи за намаляване на загубите по ОП "Транспорт"
11
Ангелкова уволнява за незаконни действия в транспорта
Николина Ангелкова. Снимка: архив, БулФото

Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова даде заявка, че няма да толерира никакви незаконни действия в системата на транспорта. Тя се закани да уволни всички замесени в корупционната схема, разобличена в ДАИ във Велико Търново преди дни.

Министър Ангелкова представи и екипа си. Доц. Камен Спасов е с ресор електронно управление, информационни технологии и съобщения, а Георги Тодоров, койо досега изпълняваше тази длъжност, ще отговаря за всички видове транспорт. Красимира Стоянова е началник на кабинета.

Минимизиране на загуби по ОП "Транспорт" ще бъде основната ми задача, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет. Николина Ангелкова обеща още основен приоритет в работата й да бъдат прозрачността и диалогът.

Тя подчерта, че ОП "Транспорт" е "отличник" и по нея е направено много, но има риск от загуба на средства по някои от проектите, които министърът не можа да уточни, предаде БТА.

Около 2,5 млрд. лева - 63 на сто от бюджета на програмата са разплатени до момента. Ако до края на годината успеем да разплатим 82 млн. евро, няма да имаме проблем в усвояването на средствата, каза Ангелкова.

Според анализите на току-що получения предварителен одитен доклад по някои обекти по ОП "Транспорт" е възможно да ни бъдат отрязани 24 млн. евро, информира министърът.

Предстои преглед на големите инфраструктурни проекти, напредъка и реализирането им до 2015 година. Ангелкова ще отговаря пряко за програмата и ще бъде ръководител на екипа, който я изпълнява.

Тя обаче каза, че ще се работи финансовите корекции да бъдат минимизирани или парите прехвърлени към други проекти. В момента екип на ОП "Транспорт" изчислява точния размер на евентуалните загуби по рисковите проекти на програмата.

Ангелкова каза, че ще има промяна в приоритетите, с баланс между пътна и железопътна инфраструктура. Тя подчерта, че ще се работи по финализиране на големите инфраструктурни проекти, за което предстои среща с премиера Георги Близнашки и с вицепремиера Екатерина Захариева.

Започва инспекция и анализ на забавените проекти, свързани с изграждането на автомагистрала "Струма" - Лот 4, магистрала "Марица"- Лот 1, както и жп линията Пловдив - Свиленград, каза министърът.

"Основните проблеми на високорисковите проекти са свързани с липса на адекватна оценка за риска, затова основната ни цел е да предложим конкретен план за действие, който да избегне подобни проблеми в новия период на ОП "Транспорт" 2014 - 2020 г., който е следващият ни приоритет, посочи тя.

Ще се работи приоритетно и по проекта "Свързана Европа", конкретно трасето Видин - София, както и София - Драгоман. От МТИТС се надяват до септември да бъдат готови с железопътен проект, както и с проект за навигацията по река Дунав, който да представят на ЕК.

Ведомството ще направи и задълбочен анализ на финансовото състояние на дружествата в системата - БДЖ и НКЖИ, с чиито ръководства вече е имало среща. Започва активен диалог с кредиторите на БДЖ и до 10 дни ще бъдат представени резултатите, каза министър Ангелкова.

Електронното управление ще се развива с помощта на специален комитет и планът за действие ще бъде представен на кръгла маса следващата седмица.

Предвидена е и среща с превозвачите, увери служебният министър, като се ангажира "да не допусне дестабилизация в системата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нЕ УВОЛНЯВА А СИ СЛАГА ХОРА КОИТО ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ,,СТАР СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪК НА ТИКВУНА,,НАЛИ ПРЕЗИДЕНТА Е ОТ ГЕРБ ,КОЙ ГО ПОСОЧИ,,А КОЙ НАРЕЖДА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО????ЗА КОГО ЛИ РАБОТИ ТО?
8
1
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Абе ква е тая ТРАВЕРСА на снимката?
7
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 9 години
госпожа министершата,дали днес беше на откриването на пътническата линия БУРГАС -ПОТИ,кораба се казва "ДРУЖБА"собственост на цветелинка бориславова,не знам дали името ви говори нещо,а дали е едноличен сабственик ,те си знаят.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ама и ти дават 6 заплати за обезщетение и две за неизползвани отпуски
5
1
 
19
 
! Отговори
Ама преди 9 години
какво значи уволнява. Значи окраданл съм аз милионче и после ме уволняват (пенсионират). Що за простотия?
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тази ще отговаря за устния и практическия изпит в ГРОБДАИ
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 1Ми с удоволствие,ама нямам жена :)
2
0
 
21
 
! Отговори
[[ преди 9 години
г - жа министър закрии те даи
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожата прави това което и наредят апачите :)) ! То затова я тропнаха там :)