След вота трябва да се търси формула на широко съгласие!

Местан: Да не уморяваме избирателя с избори до дупка
Обновена: 20 авг 2014 14:22 | 20 авг 2014 11:33,
92
След вота трябва да се търси формула на широко съгласие!
Лютви Местан. Снимка: БТА

След изборите трябва да се търси формула за стабилно управление и на широко политическо съгласие. Тази теза разви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като внесе документите на партията си за участие в изборите през октомври. Според него не трябва да се уморява избирателят с избори до дупка и движението ще продължи да търси изход от политическата криза.

„След близо двугодишен период на политическа нестабилност, в която ни се наложи да преживеем пет правителства, страната се нуждае от спокойствие. Затова на тези избори гласът на ДПС ще е глас за националното съгласие, за да намерим формулата на политическата стабилност“, каза Местан.

Той обясни, че партията му не си е поставила за цел да бъде втора, трета, четвърта политическа сила. „За нас това е вторичен проблем“, каза лидерът на ДПС и допълни, че е важно избирателите да оценят платформата и ролята на партията за намиране на изход от политическата криза.

Местан отново повтори въпроса си какво ще се прави, ако и на тези и на следващи избори избирателят не даде категорично властта на нито една партия.“Какво ще правим? Ще уморим избирателя с избори до дупка? Това е неприемливо“, каза той.

Лидерът на ДПС беше категоричен, че след вота трябва да се търси широко политическо съгласие, защото реформите, които предстоят България да реализира, няма да са по силите и на най-мощната партия.

„Независимо от резултата трябва да положим усилия за формула за политическа стабилност“, каза той, коментирайки заявката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да върне мандата, ако няма 121 депутати.

Лидерът на ДПС също се включи в критиките срещу служебния кабинет за това, че не е отдалечен еднакво от всички партии. Подобни обвинения вече отправиха Реформаторите и БСП.

„Не бих искал да избързвам с генерални оценки за служебния кабинет, но струва ми се, че се усеща необходимост от малко повече усилия от страна на служебния премиер и кабинета за преодоляване на - според мен, основателните съмнения, че кабинетът не е равноотдалечен от всички политически сили“, каза той и допълни, че това е нещото, което трябва да се иска от един служебен кабинет.

ДПС внесоха 10 012 подписа в ЦИК и дадоха да се разбере, че следващата седмица ще обявят водачите на листите си и техния състав.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
коалиция бостан с министри турски,това ни чакатежки времена идат,турско америнканско правителтвво иде,и ще съсипе Българиясъбудете се Българи
74
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
На Бойко дупето му е широко и е съгласен!
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То те вече са си в коалиция с ГЕРБ!
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам няма този човек. Просто е възмутително.
71
0
 
3
 
! Отговори
Вени преди 9 години
Чудя се кое би било по-лошо. ГЕРБ да управлява сам или в коалиция с ДПС?
70
0
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
Лидера на ДПС много ясно подчерта, че е готов да работи с всеки стига да е в управлението, дори с ГЕРБ. Надявам се народа да си направи изводите и да прецени, кой в действителност заслужава вота му
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този му дай да се ръси отвисоко
68
1
 
4
 
! Отговори
Галя преди 9 години
Ако ГЕРБ се върне на власт това би било равносилно на национално бедствие, надявам се ДПС да покажат разума за който толкова много говорят и да не го позволят
67
1
 
3
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Местан е прав, че трябва да се постигне консенсус между партиите, дано и Борисов да се вслуша, а не да пречи на политиката
66
0
 
3
 
! Отговори
Камен преди 9 години
Надявам се ДПС да не допуснат съвместно управление с ГЕРБ, защото това няма да е политически отговорно от тяхна страна
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да,бе.Та вие пак да сте вътре и да се облагодетелствате от всяка ситуация.Само БСП и ДПС не са излизали от властта през целия преход.Под една или друга форма все сте били в нея.И,разбира се,никога не сте пренебрегвали финансовата страна на въпросите.Затова сега чрез купени медии и задкулисни милионери манипулирате обществото.Само че сега преврат няма да има,защото никой не ви вярва.Продължавате да дразните обществото с Пеевски,Доган,Цонев,Бисеров...А Моника Хохегер с ДС подсказват-СПИН и виагра.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя пак като Дуги вдига рейтинга на гробъ. Бостан отвсякъде. Костов е виновен.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"След вота трябва да се търси формула на широко съгласие!" - е трябва ама нема да има, всеки като плюе по всеки, включително и обикновените хора, всеки нарича другия престъпник.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прав е човекът, няма да може да са все по Байряма. Бостань му е майката.
61
0
 
6
 
! Отговори
:-( преди 9 години
Това ми звучи като котарака Леополд:"Друзья, давайте жить дружно!":-)
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази партия трябва да се забрани със закон. Тя е вредна за България!
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън етническите мюсюлмански партии от България! Това са хора, които внасят разцепление сред българите и подхранвата електората на партии като Атака. Това са партии целящи противопоставяне и отслабване на държавата ни!
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този филм вече сме го гледали .Година и половина си правиха нагло каквото си иккат , а след като се ос...раха , сега хайде да се обединим .За групова безотговорност и безнаказаност за извършеното...
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане,Вие това стабилно управление го търсите вече 25 години на гърба на бедния и ограбен българин а ти за 25 години стана милионер нали така а българина стана клошар е на Майдана Местане на Майдана пък кой остане ще е !
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ааа Местане май тази зима ще играе дряновицата повече не можете да заблуждавате с приказки найвния български народ ще играя и по твоя гръб да знаеш