Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите с БСП

Най-интересните теми от печата за днес, 22 август
22 авг 2014 07:00,
348
Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите с БСП
Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ коментира с три изречения декларацията, с която десните обявиха, че са против той да е премиер, пише "24 часа". "Пожелавам изключителен успех на Реформаторите и да създадат успешна коалиция с БСП. От мен за тях - приятна игра", каза Борисов.

Лидерът на БСП Михаил Миков наложи силово ексвъншния министър Кристиан Вигенин за водач на благоевградската листа, пряко волята на местните структури. Председателите на 14-те общински организации и на областния съвет на БСП в града Юлиян Гошев вчера отстъпиха пред ръководството след среща с Миков и приеха да работят с водача, който им спусне Националният съвет на партията, коментира "Сега". Окончателният списък на първенците в листите ще бъде одобрен идния вторник. Номинацията на Вигенин в Благоевград бе посрещната на нож от областната организация заради позицията му по конфликта в Украйна. Скандал избухна и в София-област в сряда вечерта, след като бившият депутат Кирил Добрев демонстративно се отказа от място в листата заради спусната за водач Корнелия Нинова.

"Българските университети масово обучават висшисти с икономически и бизнес специалности, докато предприятията изпитват глад за инженери." С този пример експертът в Българската стопанска камара Томчо Томов илюстрира задълбочаващото се разминаване между кадрите, които произвеждат средните и висшите училища и потребностите на икономиката. "Изводът, че образованието създава безработни, колкото и да е неприятен, е верен", каза вчера Томов на дискусия за младежката безработица, организирана от "Труд".

"Избухналата епидемия от болестта "син език" стопира изпращането на 20 000 български шилета в Катар съгласно двустранен договор, който беше подписан на високо ниво." Това разясни Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация, цитиран от "Новинар". Той добави, че данните показват, че родният пазар на животни е в криза от 2 месеца, защото хората не могат да вземат добра цена за млякото, което произвеждат, а и се налага да хранят животните с готова храна, която е предназначена за зимата. На всичкото отгоре фермерите продават агнетата на около 3,80 до 4,30 лева за кг живо тегло,  което е много ниска цена.

Министърът на земеделието Васил Грудев каза вчера, че ситуацията в сектор "Животновъдство" е драматична заради заболяването "син език". От данните станало ясно, че болестта е констатирана за първи път в края на юни, а пикът е бил между 14 и 22 юли.

Трите фирми, които би трябвало да носят отговорност за асансьора, убил една жена и тежко ранил друга преди дни в столицата, са отказали да съдействат на държавните инспектори при първоначалната проверка. Това са "НБ Лифтконтрол", която осъществява техническия надзор и прегледа след преустройство, поддържащата "Витоша Лифт", и "Софлифт" – извършила преустройството на асансьора. Заради това от агенцията са изпратили спешни искания до разследващите органи за изискване техническата документация за извършените дейности по асансьора, съобщиха от агенцията по метрология и технически надзор.

Прокуратурата вече заведе дело за убийство срещу неизвестен извършител. Фирмите крият документацията си, но продължават да твърдят, че нямат никаква вина за трагедията. "При смяната на въжетата през 2010 г. двете въжета са били еднакви. Нашият инспектор е искал сертификати за въжетата. През 2012 г. въжетата също са били еднакви. Имам съмнение, че е извършен допълнителен ремонт, без да бъдем уведомени", заяви шефът на надзорната фирма Максим Димитров пред Нова телевизия. Управителят на "Витоша лифт" Янко Костов заяви, че ремонтът не е правен от неговата фирма. Както "Сега" писа, като основна причина за трагедията първоначалната проверка посочи некачествения ремонт.

Експертите установиха, че асансьорът е работил години с редица нередности. Първите резултати от проверките потвърждават, че преустройството на съоръжението е направено не по предписание на производителя, което е абсолютно задължително, липсва информация за произхода на някои от подменените елементи.

Спортният министър Евгения Раданова смени борда на директорите на "Академика 2011" ЕАД след противоречията около развитието на процедурата за избор на изпълнител на ремонта на Зимния дворец от последните дни, информира "Капитал Daily". Марин Маринов, Тодор Трифонов и Цветко Начев са били заменени с бившия изпълнителен директор от времето на правителството на ГЕРБ Борис Тодоров, Траян Христов и бившия главен секретар на спортното министерство Марияна Велкова заради неспазването на резолюция на министъра за прекратяване на процедурата.

Външният министър Даниел Митов скандално подкрепи вчера Трансатлантическото търговско споразумение между ЕС и САЩ след среща с американската посланичка Марси Рийс. "Дума" припомня, че споразумението е едно от най-спорните в отношенията между Евросъюза и САЩ, а в самия ЕС не само че няма консенсус за него, но и повечето страни го отхвърлят като напълно противоречащо на европейското законодателство. Спогодбата предвижда свободна търговия със САЩ, като отпаднат санитарни и други ограничения, в това число внасянето на ГМО-продукти. За тази есен са предвидени множество протести в европейски столици срещу подобно уеднаквяване на стандартите за търговия в ущърб на европейските граждани.

"България като страна членка на ЕС активно подкрепя конструктивните преговори между съюза и САЩ за подписването на Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство", мотивира Митов своето скандално действие. По думите му то е важно не само заради увеличаването на работните места и растежа, но и от геостратегическа гледна точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
3
 
5
 
! Отговори
Ne se pyska Kirilica преди 9 години
Reformatorite nikoga nqma da se koalirat s BSP, no garanatiram 100% che GERB shte se koalira s DPS ako se stigne do tam. Edinsvenoto neshto koeto pravi tozi mizernik i da predstavq GERB kato EDINSTVENATA alternativa, PArtiqta koqto se bori sreshty vsichki, oligarhiqta prestupnostta i tn. Tolkova sa my evtini manipylaciite i e tolkova jaluk che ne vqrvam horata da sa oprostqli chak do taga stepen che da my se vurjat. Makar che ako povecheto komentari tyk sa istinksi a ne "plateni: " togava LOSHO
282
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този *** ход на Реформаторите, Борисов само ще увеличи подкрепата си, защото никой нормален човек не би гласувал за партия(РБ) чиито лидери не знаят кой какво говори или си менят мнението по заповед на Иван Костов. Четворна коалиция - БСП, РБ, ДПС, ББЦ и Костов ще се успокои.
281
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това нагло и лъжливо човече борисоf ще ни лази по нервите и ще наглее с простотиите си, ако не се вземем в ръце и не го прогоним с камъни! Правосъдие разбрахме, че няма и няма да има - видяхме какво стана с разговорите за бира, футболистчето, приказки с измислени прокурори, превишаване на сила, при убийството на Чакъра, че и какво ли не още. Информацията се покрива, манипулира, разтяга в различни локуми, от платени и.... може би глупави и влюбени в простака "журналисти", така, че само камъните!
280
9
 
7
 
! Отговори
Чукотковеец преди 9 години
Я някой да ми изреди поне ЕДНО нещо, което комунистите са направили за инфраструктурата или са построили по времето на управлението им последните 30 години (не броим комунизма, тогава имаха много безплатна работна ръка и парици от Москва, които сега изплащаме).Боко и на мен не ми е любим, но едно си знае човека и го прави. Я кажете, искам някой *** да изреди някакви РЕАЛНИ, не вирутални като с 2лв пенсията неща. Айде слушам ви *** ***.
279
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пременил се Илия пак в тия! и вика Герб
278
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб и БКП вечна дружба гласувайте за Герб
277
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз преди бях комунист и сега съм от Герб ако се издънят мога да стана и от Бареков
276
3
 
9
 
! Отговори
истината е преди 9 години
Всички сме били комунисти или близки на комунисти !И в това няма нищо лошо ,защото научния комунизъм е една перфектна идея .И познайте кои бяха първите ,които я опорочиха?!? Кои посегнаха на Банките? Кои станаха мултимилионери??Кои изпращат децата си на запад пък се бият в гърдите ,че за с Леви убеждения?!
275
11
 
6
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Само при Генерал Бойко Борисов усещам искрено желание за промяна към добро на страната ни.Само в предизборните агитации на ГЕРБ не видях зверска разхищение на толкова липсващите за хората пари.Хора мислете! Крадени пари се харчат с лека ръка и с твърдото намерение да си ги възвърнат многократно.Билбордовете по магистралите можеха да нахранят много сираци и пенсионери!!!
274
4
 
11
 
! Отговори
до 294 преди 9 години
Мой човек,лошо е да те управлява комунист ама още по лошо е да те управлява бивш комунист айде хубав ден и си остани със здраве!
273
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди бях член на БКП но сега съм от Герб и в червата
272
4
 
8
 
! Отговори
ДО 294 преди 9 години
така е прав си но защо като Герб е на власт завършва с оставки нали са кадърни и можещи е най лесно да си хвърлиш оставката и после пак искаш власт те станаха като децата на ти си куклите дай ми си парцалките
271
6
 
14
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙ, НАРОДЕ! преди 9 години
ДОКАЗАНО Е ,ЧЕ БОКО ТИКВАТА ИМА МУТРЕНСКО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР, КОЕТО Е ЕЛЕМЕНТАРНО И ТЪПО, НО ЛОШИЯ МАТРЯЛ ГО ХАРЕСВА-ТОЛКОВА Е ОСКОТЯЛ, ГОРКИЯ ЧЕ НЕ МУ ОСТАВА СИЛА ДА МИСЛИ И КАТО ВИДИ ПРАЗНИЯ ХЛАДИЛНИК И ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА, ДА ВЯРВА НА ОЧИТЕ, А НЕ НА УШИТЕ СИ И НИКОГА, АМА НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СИ ПОМИСЛЯ ДА ВКАРА ХИЕНАТА В КОШАРАТА. ИНАЧЕ ЩЕ ИЗГОРИ.
270
10
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
До бай КироБАЙ КИРО , ПИТАЙ ИМА ЛИ ОЩЕ ЛУДИ , КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БКП / БСП ???? КОГАТО БКП / БСП Е НА ВЛАСТ , ДЪРЖАВАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ФАЛИРА И СЕ СПИРАТ ВСИЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ ...И СЛЕД ТОВА ГЕРБ ТРЯБВА ДА ОПРАВЯТ НЕКАДЪРНОСТТА НА КОМУНИСТИТЕ ... ФАКТ И 2007 г. И СЕГА ...
269
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКААААААААА НАПРЕД
268
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе сме забравили, но това са дреболии, да не издребняваме. ТООООЛКОВА велики неща сътвори и създаде Борисов. Той е нашето упование и светлина, простено му е всичко.
267
7
 
11
 
! Отговори
бай Киро преди 9 години
Да питам има ли още луди къде ще гласуват за Герб
266
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вигенин и Миков - те ще оправят всичко, а защо търпи това столетницата не може да каже. Май ще съжаляват скоро за Станишев червените другарчета, ама нейсе!!!
265
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забравихте ли, че в условия на криза държавата си раздаде милиони бонуси? Забравихте ли, как Борисов назначи за директор на ДФ Земеделие лице с фалшива диплома? Забравихте ли, че Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца? Забравихте ли, че парите от фискалния резерв ги няма? Забравихте ли, че осъдените братя Галеви не са в затвора? Забравихте ли, че футболистите на Борисов се возеха в правителствения самолет? Забравихте ли, че КС осъди Дянков да върне парите, които беше взел от НЗОК, но тях вече ги нямаше? Забравихте ли колко болници в България фалираха? Забравихте ли как тихомълком бе
264
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бойко защо се титулува генерал, нали в полицията вече няма генерали, трябав да е Комисар?