Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите с БСП

Най-интересните теми от печата за днес, 22 август
22 авг 2014 07:00,
348
Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите с БСП
Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ коментира с три изречения декларацията, с която десните обявиха, че са против той да е премиер, пише "24 часа". "Пожелавам изключителен успех на Реформаторите и да създадат успешна коалиция с БСП. От мен за тях - приятна игра", каза Борисов.

Лидерът на БСП Михаил Миков наложи силово ексвъншния министър Кристиан Вигенин за водач на благоевградската листа, пряко волята на местните структури. Председателите на 14-те общински организации и на областния съвет на БСП в града Юлиян Гошев вчера отстъпиха пред ръководството след среща с Миков и приеха да работят с водача, който им спусне Националният съвет на партията, коментира "Сега". Окончателният списък на първенците в листите ще бъде одобрен идния вторник. Номинацията на Вигенин в Благоевград бе посрещната на нож от областната организация заради позицията му по конфликта в Украйна. Скандал избухна и в София-област в сряда вечерта, след като бившият депутат Кирил Добрев демонстративно се отказа от място в листата заради спусната за водач Корнелия Нинова.

"Българските университети масово обучават висшисти с икономически и бизнес специалности, докато предприятията изпитват глад за инженери." С този пример експертът в Българската стопанска камара Томчо Томов илюстрира задълбочаващото се разминаване между кадрите, които произвеждат средните и висшите училища и потребностите на икономиката. "Изводът, че образованието създава безработни, колкото и да е неприятен, е верен", каза вчера Томов на дискусия за младежката безработица, организирана от "Труд".

"Избухналата епидемия от болестта "син език" стопира изпращането на 20 000 български шилета в Катар съгласно двустранен договор, който беше подписан на високо ниво." Това разясни Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация, цитиран от "Новинар". Той добави, че данните показват, че родният пазар на животни е в криза от 2 месеца, защото хората не могат да вземат добра цена за млякото, което произвеждат, а и се налага да хранят животните с готова храна, която е предназначена за зимата. На всичкото отгоре фермерите продават агнетата на около 3,80 до 4,30 лева за кг живо тегло,  което е много ниска цена.

Министърът на земеделието Васил Грудев каза вчера, че ситуацията в сектор "Животновъдство" е драматична заради заболяването "син език". От данните станало ясно, че болестта е констатирана за първи път в края на юни, а пикът е бил между 14 и 22 юли.

Трите фирми, които би трябвало да носят отговорност за асансьора, убил една жена и тежко ранил друга преди дни в столицата, са отказали да съдействат на държавните инспектори при първоначалната проверка. Това са "НБ Лифтконтрол", която осъществява техническия надзор и прегледа след преустройство, поддържащата "Витоша Лифт", и "Софлифт" – извършила преустройството на асансьора. Заради това от агенцията са изпратили спешни искания до разследващите органи за изискване техническата документация за извършените дейности по асансьора, съобщиха от агенцията по метрология и технически надзор.

Прокуратурата вече заведе дело за убийство срещу неизвестен извършител. Фирмите крият документацията си, но продължават да твърдят, че нямат никаква вина за трагедията. "При смяната на въжетата през 2010 г. двете въжета са били еднакви. Нашият инспектор е искал сертификати за въжетата. През 2012 г. въжетата също са били еднакви. Имам съмнение, че е извършен допълнителен ремонт, без да бъдем уведомени", заяви шефът на надзорната фирма Максим Димитров пред Нова телевизия. Управителят на "Витоша лифт" Янко Костов заяви, че ремонтът не е правен от неговата фирма. Както "Сега" писа, като основна причина за трагедията първоначалната проверка посочи некачествения ремонт.

Експертите установиха, че асансьорът е работил години с редица нередности. Първите резултати от проверките потвърждават, че преустройството на съоръжението е направено не по предписание на производителя, което е абсолютно задължително, липсва информация за произхода на някои от подменените елементи.

Спортният министър Евгения Раданова смени борда на директорите на "Академика 2011" ЕАД след противоречията около развитието на процедурата за избор на изпълнител на ремонта на Зимния дворец от последните дни, информира "Капитал Daily". Марин Маринов, Тодор Трифонов и Цветко Начев са били заменени с бившия изпълнителен директор от времето на правителството на ГЕРБ Борис Тодоров, Траян Христов и бившия главен секретар на спортното министерство Марияна Велкова заради неспазването на резолюция на министъра за прекратяване на процедурата.

Външният министър Даниел Митов скандално подкрепи вчера Трансатлантическото търговско споразумение между ЕС и САЩ след среща с американската посланичка Марси Рийс. "Дума" припомня, че споразумението е едно от най-спорните в отношенията между Евросъюза и САЩ, а в самия ЕС не само че няма консенсус за него, но и повечето страни го отхвърлят като напълно противоречащо на европейското законодателство. Спогодбата предвижда свободна търговия със САЩ, като отпаднат санитарни и други ограничения, в това число внасянето на ГМО-продукти. За тази есен са предвидени множество протести в европейски столици срещу подобно уеднаквяване на стандартите за търговия в ущърб на европейските граждани.

"България като страна членка на ЕС активно подкрепя конструктивните преговори между съюза и САЩ за подписването на Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство", мотивира Митов своето скандално действие. По думите му то е важно не само заради увеличаването на работните места и растежа, но и от геостратегическа гледна точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
9
 
8
 
! Отговори
ЧЛЕН преди 9 години
Да живее Бойко Борисов и ГЕРБ, слава, слава, слава.
222
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените кухи кратуни не можаха да разберат, че пидалскато им партия ги работи и тях!
221
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И това е странното, че една "тиква", както наричате Бойко е в пъти по-добър от вашите смешковци, защитили дисертации къде ли не, но останали неграмотни и крадливи. Всички са бивши комунисти - хич не ми пука. Важното е, че от 10 години на сам е единствения мъжкар не-гей, за разлика от Станишко и компания. От както дойде червената гадна власт от БСП - страната тръгна рязко на долу.
220
9
 
12
 
! Отговори
смях преди 9 години
ГЕРБ е партия на 7 години , БСП на 127 , но за всичко е виновен Борисов.ГЕРБ са били на власт 3 години , Костов 13 години , а другарите през останалото време , но виновен е Борисов.Спомням си преди да дойде Борисов как България беше рай ,заплатите бяха стигнали по 10 долара месечно ,помня Виденовата зима ,режима на тока при 4 работещи реактора на Козлодуй, помня как подариха БГА Балкана , Кремиковци .. за по 1 долар , фалита на банките,обезценяването на лева...... а Борисов бе само пожарникар
219
4
 
8
 
! Отговори
Искам ги пак преди 9 години
Българското КГБ или Коалиция Голям Бостан - БСП-ДПС-Атака ни вкара в батака само за 1 година - машалла маладци !!! Браво, успяхте за пореден 4-ти път да съсипете страната ни и да се облажите с милиарди, откраднати от бедния народ, който пак ще плаща откраднотото от вас и пак 15 % от избирателите т.н. червени *** ще гласуват за грабителите си и по този начин ще ги държат в Парламента вместо да са в затвора! Ето за това сме най-бедните в Европа, а другите бивши соц. страни отдавна излязоха от червеното блато и сега са 100 пъти по-добре от нас!
218
0
 
6
 
! Отговори
кк преди 9 години
Стига лиготии, бе, бивши и настоящи измислени управляващи! Захващайте се и работете, престанете със съчиненията в свободен текст преди изборите! За да бъде България на това жалко дередже, не е виновна само една партия или партиен проект. Това може да стане само с дружните усилия на всички. Засрамете се!
217
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другари ще ви спреме кранчето
216
6
 
13
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Тиквата е сборен образ на цялата простащина в Бъглария.
215
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги ми е било интересно , защо всички неуспели партии се нахвърлят върху най-успешната ГЕРБ. На всички избори ГЕРБ е победител. Предполагам, че мижитурките и слабаците най-много се ежат и при първия шамар си подвиват опашките. В момента Б.Борисов е най добрия Държавник и в това няма съмнение. Иван Костов не може да спи, че народа го мрази и не го ще. Той си въобразява, че като непрекъснато прави мизерии на ГЕРБ ще се почуства по добре. Не другарю Костов, само затъваш в собствената си омраза.
214
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
226 - не е вярно пари имаше по времето на всяко правителство което не е комунистическо . Пари започнаах да се дават още от времето на Костов, пари се даваха по времето на Саккобурготски, пари се даваха по времето на Борисов- Пари не се даваха само при Серж, защото АМериканците искаха да бутнат правителството. Навремето виденов отказа да се прави приватизация под масата и ЕВропа спря всякакви помощи. Това е истината - ако искаш нациолнално отговорна политика - трябва да разчиташ на собств. ресу
213
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 224ми не знам кой къде да ходи,ама любимия ти бойко,който се пъчи че е доктор на науките,е защитил дисертацията си именно в СССР..А и той все още е член на БКП,колко и да се пънете да го изкарате антикомунист..Не става,ве,нещастници,тиквата си е тиква,не може да я продадете за диня...
212
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе къде беше батко до сега.и защо пак е ядосан и недоволен
211
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички лидери се оттеглиха - Костов се оттегли, Доган се оттегли, Серж се оттегли, само Борисов е ВЕЧЕН. Той като се оттегли и Герб ще се разпадне.
210
5
 
7
 
! Отговори
Искам ги пак преди 9 години
Четохте ли за другарката Клисарова как всеки четвъртък летяла със самолет до Бургас, а от София тръгвал по-рано служебния й мерцедес за да я чака на летището в Бургас та като пристигне да се трътне в него и да я закарат в родната й къща, защото няма как министърка да я возят с друга кола! А билетите за самолета и празните курсове на служебния мерцедес го плаща .... познайте кой! Не, не е Орешки или Станишко ами всички ние данъкоплатците с мизерните си заплати! 85 % от хората в БГ мизерстват, а червените изхарчиха нови 7 млрд и накрая пак фалираха държавата!
209
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 212 Факт е че над половината бюджетни пари бяха в КТБ - точно по времето на Тиквойко
208
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойде Близнашки и всички дела срещу Борисов ПАДНАХА - Мишо бирата починал скоропостижно и Костинброд са само дав примера - делото с Чакъра по което ЕВропа ни осъди, и Прокуратурата отново го бе възобновила, но сега го спря отново. Близнашки е креатура на Плевневлиен- Бойко
207
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Искам ги пак БиБитко си възпитаник столетницата, и си е троянски кон на ***. От време на време вдигат малко пушилка за пред електората и толкова - пак фирмите на червени барони като Черепа, Вълканов, Прокопиев и др. като тях печелят яки държавни поръчки или се прикриват като "подизпълнители"...
206
3
 
6
 
! Отговори
Станишко преди 9 години
Напраих добри пари за тези 13 г. начело на Крадливата Столетница! Наскоро си купих апартамент в Брюксел и другаря Вигенин ще ми гостува често, какво повече му трябва на един ***?! Моника ли, ха, ха, ха, ***, тя беше само за параван за да си мислят другарите, че съм мъж! Но тая кокошка излезе много хитра и тя успя да направи добри пари покрай мене, но това е живота, не можеш всичко да вземеш само за себе си, трябва и другарите да се облажат! Айде досвиданя, че самолета ми е утре рано!
205
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе другари за всичко е виновен Борисов , кажете само защо по негово време имаше пари от ЕС , а след него пак ги спряха.2008 година след управлението на експертите на БСП всичко фондове спрени , идва тиквун и 2010 всички пари са пуснати и се строят магистрали , но асфалт не се папало , идва пак Сергей и 2013 парите от ЕС пак спрени .....Пари имало , ама друг път ....
204
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай Бойко! Само ти си ни шанса да се махнат *** и да си ходат в СССР, вместо да тровят народа тук. Няма по-лош от червения гад...научен да не работи, да гепи и с *** си и да коментира постоянно, понеже си мисли, че е много вещ. Каквото и да *** за теб - ти си единствения голям политик днес.