Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите с БСП

Най-интересните теми от печата за днес, 22 август
22 авг 2014 07:00,
348
Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите с БСП
Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ коментира с три изречения декларацията, с която десните обявиха, че са против той да е премиер, пише "24 часа". "Пожелавам изключителен успех на Реформаторите и да създадат успешна коалиция с БСП. От мен за тях - приятна игра", каза Борисов.

Лидерът на БСП Михаил Миков наложи силово ексвъншния министър Кристиан Вигенин за водач на благоевградската листа, пряко волята на местните структури. Председателите на 14-те общински организации и на областния съвет на БСП в града Юлиян Гошев вчера отстъпиха пред ръководството след среща с Миков и приеха да работят с водача, който им спусне Националният съвет на партията, коментира "Сега". Окончателният списък на първенците в листите ще бъде одобрен идния вторник. Номинацията на Вигенин в Благоевград бе посрещната на нож от областната организация заради позицията му по конфликта в Украйна. Скандал избухна и в София-област в сряда вечерта, след като бившият депутат Кирил Добрев демонстративно се отказа от място в листата заради спусната за водач Корнелия Нинова.

"Българските университети масово обучават висшисти с икономически и бизнес специалности, докато предприятията изпитват глад за инженери." С този пример експертът в Българската стопанска камара Томчо Томов илюстрира задълбочаващото се разминаване между кадрите, които произвеждат средните и висшите училища и потребностите на икономиката. "Изводът, че образованието създава безработни, колкото и да е неприятен, е верен", каза вчера Томов на дискусия за младежката безработица, организирана от "Труд".

"Избухналата епидемия от болестта "син език" стопира изпращането на 20 000 български шилета в Катар съгласно двустранен договор, който беше подписан на високо ниво." Това разясни Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация, цитиран от "Новинар". Той добави, че данните показват, че родният пазар на животни е в криза от 2 месеца, защото хората не могат да вземат добра цена за млякото, което произвеждат, а и се налага да хранят животните с готова храна, която е предназначена за зимата. На всичкото отгоре фермерите продават агнетата на около 3,80 до 4,30 лева за кг живо тегло,  което е много ниска цена.

Министърът на земеделието Васил Грудев каза вчера, че ситуацията в сектор "Животновъдство" е драматична заради заболяването "син език". От данните станало ясно, че болестта е констатирана за първи път в края на юни, а пикът е бил между 14 и 22 юли.

Трите фирми, които би трябвало да носят отговорност за асансьора, убил една жена и тежко ранил друга преди дни в столицата, са отказали да съдействат на държавните инспектори при първоначалната проверка. Това са "НБ Лифтконтрол", която осъществява техническия надзор и прегледа след преустройство, поддържащата "Витоша Лифт", и "Софлифт" – извършила преустройството на асансьора. Заради това от агенцията са изпратили спешни искания до разследващите органи за изискване техническата документация за извършените дейности по асансьора, съобщиха от агенцията по метрология и технически надзор.

Прокуратурата вече заведе дело за убийство срещу неизвестен извършител. Фирмите крият документацията си, но продължават да твърдят, че нямат никаква вина за трагедията. "При смяната на въжетата през 2010 г. двете въжета са били еднакви. Нашият инспектор е искал сертификати за въжетата. През 2012 г. въжетата също са били еднакви. Имам съмнение, че е извършен допълнителен ремонт, без да бъдем уведомени", заяви шефът на надзорната фирма Максим Димитров пред Нова телевизия. Управителят на "Витоша лифт" Янко Костов заяви, че ремонтът не е правен от неговата фирма. Както "Сега" писа, като основна причина за трагедията първоначалната проверка посочи некачествения ремонт.

Експертите установиха, че асансьорът е работил години с редица нередности. Първите резултати от проверките потвърждават, че преустройството на съоръжението е направено не по предписание на производителя, което е абсолютно задължително, липсва информация за произхода на някои от подменените елементи.

Спортният министър Евгения Раданова смени борда на директорите на "Академика 2011" ЕАД след противоречията около развитието на процедурата за избор на изпълнител на ремонта на Зимния дворец от последните дни, информира "Капитал Daily". Марин Маринов, Тодор Трифонов и Цветко Начев са били заменени с бившия изпълнителен директор от времето на правителството на ГЕРБ Борис Тодоров, Траян Христов и бившия главен секретар на спортното министерство Марияна Велкова заради неспазването на резолюция на министъра за прекратяване на процедурата.

Външният министър Даниел Митов скандално подкрепи вчера Трансатлантическото търговско споразумение между ЕС и САЩ след среща с американската посланичка Марси Рийс. "Дума" припомня, че споразумението е едно от най-спорните в отношенията между Евросъюза и САЩ, а в самия ЕС не само че няма консенсус за него, но и повечето страни го отхвърлят като напълно противоречащо на европейското законодателство. Спогодбата предвижда свободна търговия със САЩ, като отпаднат санитарни и други ограничения, в това число внасянето на ГМО-продукти. За тази есен са предвидени множество протести в европейски столици срещу подобно уеднаквяване на стандартите за търговия в ущърб на европейските граждани.

"България като страна членка на ЕС активно подкрепя конструктивните преговори между съюза и САЩ за подписването на Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство", мотивира Митов своето скандално действие. По думите му то е важно не само заради увеличаването на работните места и растежа, но и от геостратегическа гледна точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
3
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Не желаем както някой професори да целуваме ръката и други части на Боко и Цоко. Това е низост да преклониш глава пред този " матрял" Не мога да се съглася с максимата " За съм *** и вие сте прости, затова се разбираме'. Нямам нищо общо с чалгаджии. Аз слушам джаз.
302
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 9 години
Да те хакат доганистите в очето ти кво
301
5
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
за псих.Е какво му е успешнато на Бойчето? Провали се напълно и хвърли оставка. Като преди това изхарчи всичко в резерва...Печелел избори. В Бйлгария всеки може да спечели изборите и за това има поне 17 начина. Това не прави никой от тези печелители държавник!
300
11
 
7
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Винаги ми е било интересно , защо всички неуспели партии се нахвърлят върху най-успешната ГЕРБ. На всички избори ГЕРБ е победител. Предполагам, че мижитурките и слабаците най-много се ежат и при първия шамар си подвиват опашките. В момента Б.Борисов е най добрия Държавник и в това няма съмнение. Иван Костов не може да спи, че народа го мрази и не го ще. Той си въобразява, че като непрекъснато прави мизерии на ГЕРБ ще се почуства по добре. Не другарю Костов, само затъваш в собствената си омраза.
299
8
 
6
 
! Отговори
don_toni1979 преди 9 години
Борисов е прав РБ ще направят коалиция с БСП и с това ще избягат много хора подкрепящи ги през годините за реформаторите единствения път към парламента мина през ГЕРБ всеки друг път е грешен
298
5
 
8
 
! Отговори
Розко преди 9 години
Не знам що се излага така Радан..но майго е тресната болестта на Бареков и Волен
297
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боцко,а ние ти пожелаваме НЕУСПЕШНА коалиция с ДПС.
296
8
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
С тази политика, която водят РБ, няма да могат да минат бариерата. Явно Миков добре им плаща, за да рискуват това.
295
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП-ДПС-Атака-Деформатори-БеБеЦи-Кооператори и всякакви други оратори-манипулатори са впрегнати от Кукловодите на прехода да плюят по ГЕРБ с цел да намалят процентите им на изборите, като разчитат, че традиционно народа ни е с къса памет, а на някои даже им липсва такава ( някъде около 11 % !
294
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ И ЦЦ са си *** и в червата....Те не са никакви политици,а крадливи червени мутри!герба=бсп=абв=атака=дпс=ббц=вмро=рзс=Б К П/дс,кгб
293
12
 
4
 
! Отговори
mihaela85 преди 9 години
БСП, РБ и ББЦ ще съберат толкова гласове общо, колкото ГЕРБ ще събере само от една община!
292
3
 
10
 
! Отговори
до 317 преди 9 години
Бай Тошо беше несправедливо изгонен чрез хората на КГБ в БКП, най-вече на Луканов, който искаше бай Тошо да се махне за да няма кой да му пречи да приватизира БГ, както се случи по-късно! Бай Тошо беше неудобен за перестройката, подготвяна от Горбачов, която имаше за цел от социализъм да се премине към капитализъм, обаче не западен тип, а червен капитализъм, тоест комунистите да прилапат държавните средства и да станат червени капиталисти милионери на готово! Ако Тошо беше останал още на власт нямаше да се случи това разграбване на държавата от съпартийците му
291
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българското КГБ или Коалиция Голям Бостан - БСП-ДПС-Атака ни вкара в батака само за 1 година - машалла маладци !!! Браво, успяхте за пореден 4-ти път да съсипете страната ни и да се облажите с милиарди, откраднати от бедния народ, който пак ще плаща откраднотото от вас и пак 15 % от избирателите т.н. червени *** ще гласуват за грабителите си и по този начин ще ги държат в Парламента вместо да са в затвора! Ето за това сме най-бедните в Европа, а другите бивши соц. страни отдавна излязоха от червеното блато и сега са 100 пъти по-добре от нас!
290
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успешна коалиция БОСТАН, Боко Тикво Ефенди
289
1
 
19
 
! Отговори
Гриша преди 9 години
Един въпрос с повишена трудност към гербаджиите, бил ли е десния политик Бойко Борисов на откриването на паметника на Тодор Живков в Правец?????
288
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите с БСП-----------Ха, май спонсора на протестърите и техните ментори от ДСБ са си сритали капите?
287
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не жалко, че Борисов се докопал до властта с гадости, жалкото е, че има хора които го хвалят и представят като панацея за управлението. Иска ми се да мога да видя излъганите им физиономии и погнусата когато разберат, че идола им е използвал вярата и надеждата за по-добър живот за да се подсигури с още няколко милярда. А те ще бъдат още по-бедни и нещастни но ще си траят защото от свои наи-боли.
286
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще се изненада в изборната нощ....ама още не знае...
285
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко *** си играе на топчета, защо ли си мисля че хората трябва да работят заедно ако имат общи убеждения и цели, а не ако не си с мен си с тях ??>
284
2
 
18
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Един *** като БОРИСОВ може да ръси само ГЛУПОСТИ!По-добре да каже върху какво вече се е споразумял с ДПС и ПЕЕВСКИ!Какви далавери са замислили.И колко ще струват тези далавери на българския народ!Ще се съюзи и с ДЯВОЛА само и само да го приемат за ПРЕМИЕР.Това му е болката на този егоцентрик и авторитарен тип!