Кабинетът е надпартиен, доказва го и с назначенията

Плевнелиев: Ще смени само няколкостотин души от стохилядната администрация
27 авг 2014 14:00,
107
Кабинетът е надпартиен, доказва го и с назначенията
Президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова участваха в откриването на комплекса при гробницата на Хонорий до базиликата "Света София" в столицата. Снимка: БТА

Служебното правителство е добре скроено, то действа и доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията, заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред журналисти. Той посочи, че служебното правителство е на България.

Президентът обаче допълни, че, от друга страна, не може да се връзват ръцете на едно правителство, когато то е преценило, че има хора, които трябва да бъдат сменени.

Още по темата
Като пример Росен Плевнелиев посочи назначението на ген. Ваньо Танов за директор на агенцията "Митници". Президентът беше категоричен, че не познава "друг шеф на митниците в цялата история на демократичния преход на България досега, който да е е сложил рентгени на всички граници, измервателни уреди на всички тръбопроводи, петролопроводи, пристанища и на десетки хиляди бензиностанции", както и да е събрал повече пари от него.

В един труден момент за нацията, когато приходите са на дъното, когато бюджетът изначално е сгрешен нарочно, когато митниците са неефективни, посочете ми една по-достойна кандидатура, каза Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той допълни, че става въпрос за спешни мерки за стабилизиране на "пробития бюджет и пробитите приходи", които чрез една актуализация на бюджета ще бъдат ревизирани, защото по думите му без ревизия на бюджета в държавата няма да минем.

За назначенията на служебния кабинет президентът заяви, че те са значително по-малко от тези, извършвани от други правителства.

Според него статистиката показва, че правителствата са преназначавали десетки хиляди служители в стохилядната българска администрация, а служебното правителство ще назначи не повече от няколкостотин.

Това е нищожен процент на фона на всичко останало, което правителствата са правили, посочи Плевнелиев. За него това е доказателство, че служебното правителство действа експертно и надпартийно.

Самият начин, по който беше "скроено" и подготвено служебното правителство, доказва това - има от крайно леви до крайно десни представители в него, отбеляза Плевнелиев.

Той посочи, че при сформирането му се е погрижил да покрие целия спектър на българското общество.

Dnes.bg припомня, че БСП остро критикува служебния кабинет, че не просто подменя кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива – от министерства, политически кабинети, агенции до регионални структури, методично, последователно и абсолютно безцеремонно.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е категоричен, че нито един човек не е изпратил в служебното правителство от ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
А дали е надпартийно с уволненията?
72
0
 
4
 
! Отговори
ххххх преди 9 години
Абе мистър Бин да не се обажда да му свършва мандата и да се маха това недоразумение"призидент" на бОРИСОВ.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой се чуди че герба щели да бият? Ми в нашата пазарна икономика всичко се търгува - бюлетини, съвест, комисии, журналисти, социолози, медии, ***, протестъри, ранобудни студенти. Нормално да спечели партията с най-голям пазарен дял. На мен ми е отдавна ясно че победителя е ясен. Затова и не им пука да сложат Танов. Или да уворнят хиляди и да ги представят за стотици. Или 40 пъти да не мога да си кача коментара за пореден път. :-) Качвам го от половин час.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми то при петдесетина агенции и министерства като се сменят по десетина шефа най на високото ниво и се наслагат Калинки и готово. Пропадането , пардон европейското развитие е гарантирано.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е поредния автогол на президентката... Това е публично, зрелищно харакири! Ваньо ЕГН-то, комуниста, милиционера, доносника и откровено глупав човечец най- достойния в държавата!? Майко мила...! И пак всичко ще се забрави, пак от едното влязло от другото излязло... Мат'рял... Безнадеждна страна, обречен народ. Бягайте!
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересна работа - минимум 60 - 70% от коментарите по форумите /не само в този сайт/ са с явна антигерберска насоченост, плюем яко ДПС-то, "погребваме" за N -ти път социализма, ама като дойдат избори пак си ги избираме едни и същи... това трябва да е някаква върховна степен на мазохизъм?!
67
0
 
4
 
! Отговори
любител преди 9 години
Кака Дана ще я любят на бостана.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв е тоя, бе. Един бостанджия. Варди бостаните на Балканите.
65
1
 
8
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Плевнята си каза, че е президент на герб. От тогава си живея така, без президент, не е лошо.
64
0
 
7
 
! Отговори
васко преди 9 години
Умее да намира правилните хора ***, дума да няма. И преди всичко честни и морални ги избира. Помня как миналия служебен сусурляк Марин Райков си подписа сам назначението за посланик в Рим, на изпроводяк така, да не е капо.
63
1
 
11
 
! Отговори
обобщение преди 9 години
Всичко е в ГЕРБ:Най-наглият - Плевнелиев.Най-простият - ЦветановНай-дебелата - ФидосоваНай-най-най-великият - доц.,д.н.,инж., ген. л-т Боко Тиквата
62
1
 
7
 
! Отговори
Цеци преди 9 години
Как да повярваш на строго партииен президент, че е назначил надпартиино правителство?
61
1
 
6
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Нека Роско си признае истината за това, защо е назначил Танов... - Защото Бойко знае само неговия телефон....
60
1
 
7
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Колкото и хората на ГЕРБ да се опитват да повтарят лъжата, че кабинета не се отчита в Банкя с цел хората да повярват, това никога няма да се случи. От 100 километра се вижда, че този кабинет е строго партиен с абсолютни симпатии към ГЕРБ
59
1
 
7
 
! Отговори
Марин преди 9 години
По-добре е след, като назначиш подобна компрометирана личност, като Танов ( който е човек на ГЕРБ да не забравяме ), да не даваш изявления и да се оправдаваш за безумния си избор, защото се излагаш дори повече
58
0
 
7
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Мики Маус пак ни разсмива с безумните си твърдения, които нямат нищо общо с действителността
57
0
 
7
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Това правителство е на власт само, за да подсигури безпроблемното идване на власт на ГЕРБ. Плевнелиев е на поста си точно за същото...
56
0
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Това правителство е толкова надпартиино, колкото и президента ни, който сам си е обявил,че работи за ГЕРБ
55
0
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Направо незнам как Плевнелиев има наглостта да ни говори тези лъжи и да си мисли, че ще им повярваме. Сигурно и това го е прихванал от Бойко
54
0
 
5
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Кога изтича мандатът на това недоразумение?Ако трябва много да чакаме,може би е време да помислим за по-радикални мерки, но няма да сме "красиви и умни",а просто -народ,наречен от една мутротиква "лош мат,рял".Може би е време тези хубавци от паркинЗи и потайни кътчета да видят лошия материал в действие?!