БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ

"Президентът е част от схемата за задкулисието в енергетиката"
Обновена: 28 авг 2014 14:32 | 28 авг 2014 12:09, Камелия Цветанова
137
БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ
Явор Куюмджиев Снимка: БТА

Служебното правителството е отрядът за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото продължава политиката на партията на Бойко Борисов в областта на енергетиката, твърди Явор Куюмджиев от БСП.

Причина за коментара му стана изказването на енергийния министър Васил Щонов, че поскъпването на тока е неизбежно и вероятно през следващите години цената на електроенергията ще скочи с 50 на сто.

„Това е поредното доказателство, че служебното правителство е отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото те не са влезли във властта чрез избори. Това са лобисти и говорители на едрия капитал, на т. нар. инвеститори в енергетиката, които искат да продължат да печелят огромни суми на гърба на българските граждани“, обвини Куюмджиев.

Още по темата
През 2013 г. в последните дни на кабинета на Бойко Борисов ДКЕВР поиска поскъпване на тока с 45 процента, а сега Щонов говори за 50 на сто, припомни пък енергийният експерт на левицата Таско Ерменков.

Куюмджиев добави, че 30 на сто от разходите в системата отиват за плащане на енергията от ВЕИ-та, електричеството от които пък е само 5 процента.

Според социалиста и президентът Росен Плевнелиев също е част от схемата за задкулисието в енергетиката, защото по негова жалба Конституционният съд обяви за противоконституционна 20-процентната такса, наложена върху приходите от вятърните и слънчевите електроцентрали.

Куюмджиев разкритикува и създаването на Енергийния борд, което определи като абсурдно.

„Това е допълнително доказателство за опита за задкулисна подмяна на легитимните политики в енергетиката. Първо кой е избрал тези хора, как ще влязат в борда, кого представляват освен корпоративни интереси, защото там влизат представители на ЕРП-тата, на ВЕИ-тата, а държавната енергетика ще има 1-2 представители, за нас това е нарушение на основните демократични принципи. На базата на какво те ще влязат в този борд и кой позволява на служебното правителство да надхвърля правомощията си“, нападна още той.

Според Таско Ерменков очевидно сега продължава политиката на ГЕРБ.

Тя е насочена към прехвърляне на всички тежести в енергетиката върху крайния потребител, а най-лесно е да решиш едни тежки проблеми, като натовариш цената и накараш клиентите да я плащат, смята той.

Социалистите разкритикуваха и искането на оставки на членове на ДКЕВР.

„Правят опити за подмяна на един независим регулатор от служебно правителство, чиито задачи са само да организира изборите. Това е опит да се подмени съставът на ДКЕВР и да се назначат послушковци и така да падне и последната бариера за защита на потребителите“, коментира Ерменков.

Според Куюмджиев пък е много вероятно днес или утре още един член на БЕХ да бъде уволнен и на негово място да бъде назначен Владимир Денчев, който пък по думите му е дясната ръка на предишния шеф на БЕХ Михаил Андонов от квотата на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
11
 
! Отговори
лупи преди 9 години
Таско и Яворчо кви са смешници. Вие двамата *** как мислите,че ГЕРБ ще вдигне цената тока, след като тяхното правителство падна точно заради това??? А цената ще расте заради договореностите на тройната коалиция за по-ранно пускане на ВЕИ и заради прекомерното използване на касичката НЕК. БСП - веднъж лъжци, цял живот лъжци.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
служебния кабинет е от отряда за бързо реагиране и БСП треперят да не излязат керливите ризи наяве
59
4
 
14
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Секна ви лапачката ,нали-мръсни турско-комуно ***.Стягайте редиците ,че идва Бойко и край на авантата ви.
58
5
 
13
 
! Отговори
GRN преди 9 години
Типична позитанска физиономия на перфиден далавераджия и използвач на партийното положение. Кой вярва на такива бе???
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да спрем вече с това, че все някой ни е виновен, бе другари. Дайте да видим ние какво ще направим, какво ще предложим на избирателя. Ако продължаваме така, ГЕРБ пак ще ни победят с много.
56
3
 
15
 
! Отговори
4epa преди 9 години
A BSP E V SXEMATA ZA UNISTOJENIE NA BALGARIA !!!!!!
55
5
 
32
 
! Отговори
Just Man преди 9 години
БСП поставя България и народът й на ръба на съществуването няколко пъти за последните 25 години: Луканова Зима, Берово Време, Виденова Зима, Тройната Ламя, Управлението на КОЙ. Искам да попитам dnes.bg с какви очи ни поствате статии даващи информация относно бизнес-структура състояща се от бивши агенти и доносници на ДС и ограбваща държавата вече 70 години? Претендирам за по-стойностни информативини статии, а не блудкави новини, като човека на снимката.
54
21
 
9
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До DSK47Не е вината в БСП, а в мутрите от герб, които дадоха силно рамо на веи-тата да строят, а ние щем не щем да им плащаме сметката! Но пасаран! Който иска да продава скъп ток, да си намери купувачи, а не да ми го причисляват на мойта сметка!
53
15
 
9
 
! Отговори
111 преди 9 години
Рапортувайте профила на Боко Тиквата във фейсбук за да му свалят профила от централата в Пало Алто!Колкото повече хора и по-често го правят, толкова по-бързо ще му изтрият профила! Така няма да слушаме безсмислиците на този ***! Профилът е Boyko Borissov! На профила има бутон Message и многоточие. Натискате многоточието и след това Report и продължавате. Процедурата отнема 30секунди!
52
6
 
5
 
! Отговори
maika ti преди 9 години
Kakva stachka she spretneme na boko . Shte mu schupime glavata s kamani na mutrata
51
22
 
16
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Абсолютно подкрепям Явор Куюмджиев! Енергийната мафия няма търпение да ни одере кожите със солени цени на ел.енергията! Ще позволим ли да ни дерат?
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как не ви е срам бе стотици хора и фирми изнемогват с блокирани сметки в КТБ Вие се дрънкате за глупости!!!Фирми Семейства мизерстват.
49
6
 
15
 
! Отговори
DSK47 преди 9 години
Г-н Куюмджиев, нали вашата тройна коалиция взе решението за ВЕИ мощностите, а червени и свързани с БСП "бизнесмени" се облажиха от ВЕИ сектора. Лъжците от БСП от март 2013 се пенеха да доказват, че цената на тока ще се намали. Що фокуси измисляхте да излъжете избирателите, че ще намалите цената на тока. Е, намалихте я символично, също като увеличението на пенсиите, готови бяхте да фалирате НЕК, само да останете на власт. Лъжлива и нагла, престъпно крадлива БСП върхушка!
48
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така ! Трябва да ви смачкат брутално ,комунисти долни...
47
3
 
10
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
До иван Ти май искаш всички турци които обсебиха държавата никой да не ги пипа. Така става ама само когато управляват крадците от бсп. Браво на проф. Близнашки , пълна метла на всички червено-турски *** които успяха за една година да съдипят държавата.
46
23
 
14
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До АнонименНе бъди толкова сигурен. Народът му писна от Герб и никога повече няма да са на власт.
45
12
 
12
 
! Отговори
иван преди 9 години
Оставете БСП тиквите е....т майката на народа и който не го вижда и разбира е или малка тиква или ***. Плевнята и служебния му кабинет ясно са лобисти на богатите в енергетиката и докато не увеличат цената на тока с 50% няма да мирясат.Това ще ги засити за година две пък дотогава този мушмурок няма вече да е президент.А иначе на всички е кристално ясно че мрънкалото и шибаното му кабинетче са *** на голямата тиква от Банкя но глас народен глас божи и това ще мине/за справка-Симеончо/.
44
8
 
12
 
! Отговори
Май Манолов преди 9 години
бсп говори за задкулисие?! Смех/цирк. Пробвайте при ромите и невменямите, те може да повярват, все пак са ви основен електорат.
43
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното несериозно и некомпетентно изказване на другаря Явор Куюмджиев. На българина тези бръщолевици не му се слушат.
42
9
 
11
 
! Отговори
червенушко преди 9 години
На Болшевиките не им харесва ситуацията сигурно скоро ще почнат да пълнят автобуси с пенсионери за протест