БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ

"Президентът е част от схемата за задкулисието в енергетиката"
Обновена: 28 авг 2014 14:32 | 28 авг 2014 12:09, Камелия Цветанова
137
БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ
Явор Куюмджиев Снимка: БТА

Служебното правителството е отрядът за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото продължава политиката на партията на Бойко Борисов в областта на енергетиката, твърди Явор Куюмджиев от БСП.

Причина за коментара му стана изказването на енергийния министър Васил Щонов, че поскъпването на тока е неизбежно и вероятно през следващите години цената на електроенергията ще скочи с 50 на сто.

„Това е поредното доказателство, че служебното правителство е отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото те не са влезли във властта чрез избори. Това са лобисти и говорители на едрия капитал, на т. нар. инвеститори в енергетиката, които искат да продължат да печелят огромни суми на гърба на българските граждани“, обвини Куюмджиев.

Още по темата
През 2013 г. в последните дни на кабинета на Бойко Борисов ДКЕВР поиска поскъпване на тока с 45 процента, а сега Щонов говори за 50 на сто, припомни пък енергийният експерт на левицата Таско Ерменков.

Куюмджиев добави, че 30 на сто от разходите в системата отиват за плащане на енергията от ВЕИ-та, електричеството от които пък е само 5 процента.

Според социалиста и президентът Росен Плевнелиев също е част от схемата за задкулисието в енергетиката, защото по негова жалба Конституционният съд обяви за противоконституционна 20-процентната такса, наложена върху приходите от вятърните и слънчевите електроцентрали.

Куюмджиев разкритикува и създаването на Енергийния борд, което определи като абсурдно.

„Това е допълнително доказателство за опита за задкулисна подмяна на легитимните политики в енергетиката. Първо кой е избрал тези хора, как ще влязат в борда, кого представляват освен корпоративни интереси, защото там влизат представители на ЕРП-тата, на ВЕИ-тата, а държавната енергетика ще има 1-2 представители, за нас това е нарушение на основните демократични принципи. На базата на какво те ще влязат в този борд и кой позволява на служебното правителство да надхвърля правомощията си“, нападна още той.

Според Таско Ерменков очевидно сега продължава политиката на ГЕРБ.

Тя е насочена към прехвърляне на всички тежести в енергетиката върху крайния потребител, а най-лесно е да решиш едни тежки проблеми, като натовариш цената и накараш клиентите да я плащат, смята той.

Социалистите разкритикуваха и искането на оставки на членове на ДКЕВР.

„Правят опити за подмяна на един независим регулатор от служебно правителство, чиито задачи са само да организира изборите. Това е опит да се подмени съставът на ДКЕВР и да се назначат послушковци и така да падне и последната бариера за защита на потребителите“, коментира Ерменков.

Според Куюмджиев пък е много вероятно днес или утре още един член на БЕХ да бъде уволнен и на негово място да бъде назначен Владимир Денчев, който пък по думите му е дясната ръка на предишния шеф на БЕХ Михаил Андонов от квотата на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
10
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Много прозирате вече, явно се оглеждате само във вашия електорат *** и пенсионери само тях ще заблудиш с тъпотиите, който си казал.
20
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Всички сте ***, крадци и престъпници. Ако сме народ ще бойкотираме изборите и ще запалим парламента, и не само парламента ами и къщите ви. Да ама не сме народ, а стадо от ***, даже не сме и овце защото от овцете има някаква полза, ние сме стадо ***, безмозъчни твари, които се кефят да бъдат тормозени и да живеят като скотове. Дали ако бяхте в гърция щяхте да правите така, а!! ДОСЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ ИЗГНИЛИ И ЗАБРАВЕНИ.
19
8
 
7
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ВЯРНО ,Е ЧЕ ТОВА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ВОДИ ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ,КОЯТО Е ПРЕСТЪПНА И БАНДИТСКА ПАРТИЯ.ГЕРБ ОБСЛУЖВА САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА БОГАТИТЕ И КАПИТАЛИСТИТЕ.НЕ ЗНАМ,ЗАЩО НАРОДА Е ТОЛКОВА МНОГО ЗАБЛУДЕН И Е ПРОТИВ БСП,НО КОГАТО ТОКА СТАНА ПРЕКАЛЕНО И НЕОСНОВАТЕЛНО МН0ГО СКЪП,ТОГАВА НАРОДА ЗАПОЧВА ПРОТЕСТИ.ТОВА ГОВОРИ,ЧЕ НАРОДА ОБИЧА МНОГО ДА ГО ЛЪЖАТ И ТОЙ НЕ ВИЖДА НАМЕРЕНИЯТА НА ТЕЗИ ,КОИТО В МОМЕНТА И В БЪДЕЩЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ.НИКОГА ГЕРБ НА ВЛАСТ!!!
18
4
 
6
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До КК 1Само дето тази частна прокуратура бе подготвена и назначена/избрана по едно друго време, по времето на Орешарски дори зам.главен прокурор не бе избран!А относно Пеевски - не знам защо когато Пеевски киснеше в кабинета на Цецко не бе черната овца, чак когато паднаха от власт пропищяха от него!? И защо в момента не се говори нищо за него?
17
9
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Всяко правителство на ГЕРБ е отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ. Служебното правителство на ГЕРБ не прави изключение.
16
4
 
11
 
! Отговори
Какво? преди 9 години
Как може компанията която произвежда ток да е задлъжняла? Как може тока ни е да скъп и компанията която ни го продава да е пред фалит?Има само един начин.Да се краде от нея. Всички партии, всички крадат и обикновенно се самообвиняват за когато са във вариант власт-опозиция. Защо се обвиняват? Заради нас,баламурниците, за да си мислим че някой прави нещо за нас, а какво прави? Краде от нас. И на финала.Бате ви Бойко пак тръгна с ножичка да реже ленти, но като какъв??? Вярвате ли в промяна с него?
15
1
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Пеевски си е фурнаджийска лопата, а Танов чист като сълза агент Гергов но си го употребявате без да се гнусите. Принципни сте, не може да ви се отрече че по бозсрамия нямате равни. :-)
14
3
 
6
 
! Отговори
8 преди 9 години
вашият е бетер от Пеевски, самият ви вожд. Звънни му на егнето. :-)
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много точно определение.Но на тези зад Океана и техните представители тук не им прави впечатление,защото те са поставени от тях.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До avgКак? - с избори.Кога? - на 5-ти октомври.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нито един демократичен президент в света няма да отиде на коронацията на султан Ердоган днес. Нашия обаче вече е там!Редом до Путин и да президентите на банановите републики!УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как да излязат с платформа, тя още не е напечатана в Брюксел и Вашингтон.
9
7
 
14
 
! Отговори
поля преди 9 години
БСП нямат право на глас! Имат право само на телефонен разговор преди ареста
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 1Не беше ли Станишев този, който ни уверяваше, че Пеевски бил човек, преживял катарзис? :-)Камъните са си ваши и заслужавате да падат по вашите глави.
7
1
 
10
 
! Отговори
темида преди 9 години
Какво се карате бе, всички сте клекнали на Турско-Американското посолство, майко-продани чорбаджии!!!Масова ренационализация на естествените монополи по пример на Западна Европа веднага и незабавно!!!!Търсене на политическа отговорност и сурови наказания за престъпленията срещу държавата!!Прошка и милост - категорично неприемливи !!
6
2
 
6
 
! Отговори
avg преди 9 години
Докога ще се говори за Герб, БПС, ДПС, Борисов, Пеевски и всичките му тем подобни?Кога ще почне да се говори за политика, за дългосрочни идеи, за реформи, за нещо съществено?Въпроса не е КОЙ!!! Въпроса е КАК и КОГА!! Няма значение кой. Когато една партия ми излезе с истински идеи, предложения за истински реформи, или поне някакво адекватно поведение с две ръце отивам да гласувам за нея.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия членове на БЕХ не само трябва да ги уволнят, ами директно да ги закарат в затвора! Те са хора на енергийната ни мафия, които им съдействат да краднат милиарди от бедния народ! Намерил Куюмджиев за кой да плаче, ако беше честен комунист щеше даже да ръкопляска на тези уволнения!
4
6
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
че чия кандидатура е главния прокурор, ами Пеевски що пак хвали герба с телеграфчето, не прехвърляйте вашите камъни по чужди глави.
3
9
 
18
 
! Отговори
КК преди 9 години
След цялото задкулисие на последното им управление, как смеят!!!Наглеци!!!
2
9
 
6
 
! Отговори
топскандално! преди 9 години
нито един демократичен президент в света няма да отиде на коронацията на султан Ердоган днес. Нашия обаче вече е там!Редом до Путин и да президентите на банановите републики!УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУПрочети още на: dnes.bg/politika/2014/08/28/ima-nov-model-na-kupuvane-na-glasove-chrez-kasting.237081#comment-newest