Четирима министри на Орешарски се стягат за депутати от ДПС

Чобанов води 2 листи на партията, ексдепутатът Пеевски също
Обновена: 28 авг 2014 15:43 | 28 авг 2014 14:53, Камелия Цветанова
61
Четирима министри на Орешарски се стягат за депутати от ДПС
Лютви Местан. Снимка: БТА

Четирима министри от правителството на Пламен Орешарски намериха челно място в листите на ДПС и вече е сигурно, че ще бъдат депутати в следващия парламент.

Бившият финансов министър Петър Чобанов оглавява листата в Монтана и в 25-и МИР София.

Аз се запознах с него след избирането му за министър на финансите, той е един от ярките представители на гражданската квота в листите на ДПС, коментира лидерът на партията Лютви Местан.

Ексминистърът на спорта Мариана Георгиева също влиза в битката за депутати. Тя води листата в 23-ти МИР София и е на второ избираемо място в Пазарджик, където пък листата е оглавена от Делян Пеевски. Той пък е на първо място и в листата в Стара Загора.

Станислав Анастасов, който беше министър на околната среда за месец, след като Искра Михайлова стана евродепутат, оглавява листата във Видин и е на второ избираемо място в 23-ти МИР София.

Хасан Адемов, който беше социален министър, отново е в листата в Разград. Той обаче не е водач, а е на второ място след Ахмед Ахмедов.

В Благоевград листата се води от Алиосман Имамов, втори е Ахмед Башев, а трети е Муса Палев.

В Бургас водач е Хюсеин Хафъзов, втори е Бюрхам Мустафа, във Варна водач е Йордан Цонев, във Велико Търново пръв е Камен Костадинов, втори е Румен Павлов, европейски шампион по борба. Камен Костадинов оглавява листата и във Враца, втори е Айхан Ахмед, председател на Сдружение „Толерантност“. В Габрово води Четин Казак, в Добрич - Рушен Риза, в Кърджали водач е Лютви Местан, в Кюстендил е Александър Методиев, известен като Бат' Сали, който пък е втори в листата в София-област след Емил Иванов.

В Ловеч листата оглавява Джейхан Ибрям, в Перник – Нигяр Джафер, в Плевен – Нитхат Метин, в Пловдив-град – Венцислав Каймаканов, в Пловдив-област - Джевдет Чакъров, в Русе - Фериха Мехмедова, в Силистра - Рамадан Аталай, в Сливен - Янко Янков, в Смолян - Мустафа Карадайъ.

В 24 МИР София водач е генерал Симеон Симеонов, бивш началник на Генералния щаб на Българската армия, когото Местан определи като друг ярък представител на гражданската квота след Чобанов.

В Търговище листата води Тунчер Кърджалиев, втори е Йордан Цонев, в Хасково отново е Лютви Местан, в Шумен е Айдоан Али, в Ямбол е Илия Илиев, лидер на партия ДРОМ.

Местан се надява с тази листа ДПС да има повече депутати в следващия парламент в сравнение с 42-то Народно събрание.

Той се похвали, че средната възраст на кандидатите на избираеми места е 40 години. Това е изключително млада листа, в която най-възрастни се оказват Хасан Адемов и Алиосман Имамов, коментира лидерът на движението. Има седем дами на избираеми места, или около 22 процента.

Местан обърна внимание на факта, че две от листите се водят от етнически роми - Александър Методиев - Бат' Сали и Илия Илиев.

Чувам коментари, че и в другите партии имат роми, но не съвсем, едно е да ги включиш на 8-9-18-о място - като имитация на интеграционна политика, съвсем друго е роми да водят листи, заяви той.

По думите му една четвърт от кандидатите са експерти във финансовия и бюджетния сектор и това не е случайно, защото едно от сериозните предизвикателства през следващите няколко години ще е свързано с финансите.

„Има интересен баланс между приемственост и промяна, 60 на сто от депутатите в последния парламент ще бъдат избрани и в 43-то Народно събрание, но това не означава, че обновлението ще е само 40 на сто, предвид на очакванията, че движението ще има повече депутати, може и да се окаже 50 към 50“, заяви още Местан.

Той беше категоричен, че ДПС разчита на силна подкрепа от избирателите и няма значение кое място ще им определят те.

„С никого не се състезаваме самоцелно и няма с никого да се конфронтираме самоцелно, страната е уморена от агресия и конфронтация, а те не са решили нито един проблем, време е за успокоение, време е за национално съгласие по основните приоритети, време е за онова, което определихме като плавен преход към стабилност“, коментира лидерът на ДПС.

„Не приемам закани от някои партии, че ако резултатът от изборите не е удоволетворителен за някоя партия, ще се върви пак към избори, това е неуважение към вота на суверена и ние заявяваме: Какъвто и да е резултатът, парламентарно представените сили сме длъжни да намерим формулата на стабилност“, призова Местан.

Според него не може да има избори след избори, докато не се осигури на някоя партия самостоятелно мнозинство.

Лидерът на ДПС потвърди, че е поканил музиканта Кристиян Коев за водач на листата на листата в Перник, но поради ангажименти той е отказал.

Въпреки това от днес той е ангажиран с ДПС, ще работи в медийния екип на ДПС като пиар експерт, обяви лидерът на политическата сила.


 


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези избори няма мниго избор за кого да се гласува, но трябва. Затова съм решил да гласувам за ГЕРБ защото те най- малко крадаха, правеха повече, а и се вижда. Всичко друго като че ли води ДПС. Няма за кой да се гласува но ТРЯБВА да се гласува защото в противен случай сокола кръжи и само чака удобен момент за атака.
41
0
 
3
 
! Отговори
избори преди 6 години
Сега стана ли ви ясно, кой управлява Българея година и два месеца ? Какъв гьон сурат имат БСП и как смеят да се показват въобще, камо ли да се изказват. Станишев е за доживотен затвор, а не да ми го величаят. Страшното е , че и ДПС с тези експерти показа колко могат и докъде доведоха страната. Може да плюете ГЕРБ, но такава катастрофа не е имало от 44 година. В сравнение с представителите на БСП и ДПС, Борисов и партията му са идеални.
40
0
 
4
 
! Отговори
akuf преди 6 години
дпс нямат кадри и ударно слагат на челни места малки българчета с профила на поп кръстьо.
39
2
 
3
 
! Отговори
geshki преди 6 години
Нали се сещате предизборно колко се наливат задкулисно в мелницата на Борисов, за да спаси КТБ с народни пари,вместо остави да фалира както си трябва?
38
0
 
18
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
До днес вярвах в нашатаБА но след като до преди месц този който беше начело на ОТБРАНАТАнаБА се продаде за едно депутатско място от квотата наДПС КВО ОСТАВА ЗА ПО НИЗШИТЕ ЧИНОВЕ.Срам и позор генерале ,с какви очи ште поглднеш тези хора които до вчера са ти вярвали и са били готови да се пожертват да ти изпълнят бойната заповед.
37
0
 
13
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Не са виновни ДПС.Виновни сме ние,че не гласуваме.Вярно,нямаме кой знае какъв избор,разочаровани сме от всички,но нали тези които ни отвратиха,са част от нас.Сигурно и ние сме такива,щом точно тях сме избрали.А,ако смятаме,че сме по-добри от тях,тогава би следвало да си направим партия,да си подберем правилните хора и тогава имаме шанс да подобрим нещшата.Най-лесно е да плюем пред компютъра,но колко от нас биха проявили такова геройство като това което направи тази вечер един румънец с топки.
36
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Може би това не е чак толкова лошо.Години наред тази партия се беше капсулирала и рядко в нея можеха да попаднат други етноси,освен турския.Това противоречеше на първоначалните им заявления и намерения да бъдат партия за права и свободи.С отварянето си към други групи от населениет показва по-модерно мислене за което можем само да я поздравим.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само Пеевски им стига, той е повече от цялата партия
34
13
 
2
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Пак омразата ви пречи да мислите, като са турци и роми , евреи ,гагаузи и др. не трябва ли да участват в управлението. Истината е че страната трябва по да е ориентира към турската икономика, това е условието за бързото икономическо ни развитие. ДПС е национална партия и всеки може да членува в нея. Чест им прави на ръководството като включват и други хора в листите. ДПС включи над 50 българи в листите а Борисов обещава 10 мюсюлмани а трябва да са над 200 и 60 на избираеми места.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя Пеевски докога бе??? Аман
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жaлкa рaботa. И леви и десни се нaдпревaрвaт дa служaт нa местaн, ердогaн и обонгостaн, a нaционaлистите ни сa клоуни. Същaтa е билa ситуaциятa и през 14-ти век.Елитa се състои от простовaти продaжници без топки, a нaродa спи и върти гюбеци.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно грозното овчарче с очилата е любимец на олигарсите, за това е решено, че на всяка цена влиза в следващия парламент. Този за една година стана незаменим, нищо че се наака от страх в обсадения рейц :-)
30
1
 
19
 
! Отговори
Един дядо преди 6 години
До неотдавна се чудех как може един български ГЕНЕРАЛ да падне до нивото на един армейски старшина-***,което за мен е равнозначно на ***,*** и ***?Изхождах от някои други случаи.Сега,изобщо,ама изобщо не се учудвам.И трябва да ви кажа,че има и други ГЕНЕРАЛИ,продали себе си за паница леща на Волен Сидеров,Николай Бареков и други такива.Другото го е казал народът:"Кажи ми кои са ти приятелите,за да ти кажа какъв си?"Жалко,че такива хора,вън от рамките МВР или МО,стават ПРЕДАТЕЛИ!ПОЗОР
29
1
 
22
 
! Отговори
Ставри преди 6 години
СРАМ !!! от български продажници . Турците ни завладяха тотално.
28
2
 
17
 
! Отговори
Богдан преди 6 години
Време е и Орешарски да стане депутат от ДПС в новото НС след като предложи Пеевски за шеф на ДАНС
27
3
 
27
 
! Отговори
DreamTheater преди 6 години
Не са виновни политиците.Виновен е простият народ ,че ги търпи.Специално ДПС са нанесли огромни щети на България.И в момента са основен фактор за разединението на народа.Те са етническа антибългарска партия.
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе българино до кога ще ни командват яничари и ***
25
1
 
24
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Е, сега разбирате ли защо сме били 500 г. под турско, а!! И тогава сме били същите продажни мекерета. Язък за саможертвата на шепата родолюбиви българи, тоя народ не ги заслужава. Не заслужаваме и освобождението си, понякога си мисля че по-добре да бяхме останали в рамките на Турция, сега стандарта там е в пъти по-висок.
24
2
 
11
 
! Отговори
историк-анализатор преди 6 години
Драги сънародници , ние сме обречени да ни командват от ДПС-ДС. Точно така познахте, БСП-ДС регистрираха тази партия и чрез тях сега се подиграват на целия Български народ. Каквото и да кажем все ще е малко. Най проклетата партия е БКП-БСП-ДС.
23
3
 
17
 
! Отговори
[[ преди 6 години
много *** много гйотверени. а онзи БЪЛГАРСКИ генерал СРАМОТА.