Финансите са просто нещо: Ако нямаш за 2, откъде ще вземеш

Борисов: Противниците на нов заем да кажат как ще платим по външния дълг
Обновена: 28 авг 2014 14:33 | 28 авг 2014 14:10, Веселина Йорданова
122
Финансите са просто нещо: Ако нямаш за 2, откъде ще вземеш
Бойко Борисов открива кравеферма. Снимка: БТА

Противниците на нов заем да кажат как ще погасим вноските по външния дълг, настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който откри кравеферма в сливенското село Самуилово.

Борисов припомни, че първата вноска по външния дълг трябва да е през ноември и от банковата ни система ще излязат милиард и триста милиона лева, предаде БТА.

Още по темата
По думите му, ако се забави съставянето на новото правителство, няма да има време да се излезе на пазарите и да се иска нов дълг.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че ако това се прави в последния момент, новият заем ще бъде с по-голям лихвен процент.

Борисов настоява не за първи път за нов заем. От БСП вчера определиха твърдението му, че държавата е в тежко финансово състояние, като предизборно говорене. Служебният кабинет пък напомни, че не е в правомощията му да предприема такива стъпки, след като 42-то НС отказа да ги разшири.

Днес Борисов попита кои разходи могат да бъдат намалени и изреди - парите за здраве, за земеделците, образование, отбрана и прочие.

"Откъде да отрежем, като не искат да взимаме дълг. Финансите са просто нещо - едно и едно прави две и ако нямаш да станат две, трябва да кажеш откъде ще вземеш другата част", пресметна лидерът на ГЕРБ и добави, че вероятно политическите им противници се надяват да хвърлят вината за финансовите проблеми върху тях при евентуалното им бъдещо управление.

Кравефермата, открита от Борисов, е изградена по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 1,5 млн. лв.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира, че при управлението на партията му не е имало блокирано нито едно евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен 111 Goliam finansist se izvadi , 4e i dobre znae6 da pliue6 . da ne ti e uroki . samo 4e pliui po sebe si a ne po Borisov !
107
1
 
3
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Работата е проста- теглят се едни милиарди от името на Българската държава, разпределят се по проекти на принципа 70/30- тоест - 70 за боко, 30 за проекта и.... Всичко точно!
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той опука резерва, сега заеми ще тегли. Финансите не са просто нещо, той обаче е безкрайно ***. ГЕРБ винаги са управлявали така - с дългове. Просто според теорията на този *** която е различна от финансовата, ако имаш резерв и го изхарчиш не си на минус. Това е достойно откритие за нобелова награда по икономика. Опукването на резерва, и освен него и този на здравната каса трябва да говорят какво ни готвят ГЕРБ след няколко месеца. Дълга е последния шанс за кражба преди фалита на страната
105
0
 
1
 
! Отговори
до 104 преди 9 години
има, има, 15% тука са си тотал луди, има го по сайтовете. Навремето разните поробители са вземали и убивали всичко умно и хубаво и нормално на клетия ни народ и затва лудия процент много се вдигна. А един луд знае винаги че е я Наполеон, я всеможещ, я безгрешен. Лудите винаги гласуват с фанатична отдаденост.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боки финансистоправ си, ако се съди по твоя финансов... къв ли ще ти е новия. Или сам ще вземеш сметалото на племенничето. 2плюс две, плюс две равно на мощен гръб :-)
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов да каже, гърците от де вземат да си плащат външния дълг.
102
2
 
4
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 9 години
Днес мутрата отговори по тв ,че не можело и дума да става за свиване на бюджета , но спомена само за ченгетата ,така че простите Българи , които гласуват за престъпната герб да очакват поредната полицейска държава , а нарочно се заслушах дали ще спомене за пенсионерите , тях въобще не ги смята за нищо, значи на полицаите няма да пипа бюджета а пенсионерите да ***. Така че драги сънародници гответе се за поредната бойкова брадва .
101
4
 
0
 
! Отговори
Кодош преди 9 години
Покрай пътуванията с Плевнелиев и Дянков , бай Бойко все е понаучил нещо за финансите . Щом ни казва , че му трябват три милярда и половина за да си спаси държавата , значи наистина му трябват на човека . А от нас зависи дали да му ги дадем ?
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко вместо да ревеш само кажи на хората че след изборите ако си премиер отново ще обложиш всеки който има над 100 000 000 лв а тези с офшорките направо конфискация и си готов с парите
99
3
 
8
 
! Отговори
от Варна преди 9 години
Само да питам има ли още луди къде ще гласуват за Герб
98
4
 
6
 
! Отговори
Саши преди 9 години
Борисов отново насажда ненужна панка в обществото с безумните си твърдения, като по този начин иска да уплаши хората и да ги изнуди да гласуват за него " за да може да ги спаси", а истината е, че иска да ги загроби
97
3
 
5
 
! Отговори
Карим преди 9 години
Виждам го вече Тиквата как потрива ръце и се готви да усвои 4 милиарда в джоба си
96
4
 
5
 
! Отговори
Мишето преди 9 години
Ако Борисов наистина иска да помогне на страната да напусне политиката заедно с партията си, за да може да даде шанс на народа за нещо по-добро
95
4
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Няма друга партия, която да е токова неподходяща да управлява, колкото е ГЕРБ - само като им видиш лидера и ти става ясно колко са зле
94
4
 
5
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Елементарността на изказванията на Бойко може да се сравнява само с неговата некадърност
93
4
 
6
 
! Отговори
Цеци преди 9 години
Като е толкова компетентен, защо тогава навремето при най-малкото сътресение Бойко побягна и остави друг да му върши работата. Писна ми от лицемери
92
3
 
5
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Изведнъж се оказа, че Бойко, който твърдеше, че правителството щяло да загроби държавата със заем от 2 милиарда - то сега Борисов иска неговите хора от служебния кабинет да вземат 4. . . .
91
4
 
5
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Какво да очакваш от Бойко освен да говори глупости по теми от които нищо не разбира и да лъже народа, че мислел за него, докато всъщност мисли само за личната си изгода
90
3
 
6
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Поредната част от безкрайната траги-комедия " Размислите на една Тиква " е вече факт
89
3
 
5
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Свидетели сме на поредното популистко изказване на Борисов, което е изпълнено с лъжи и манипулации целящи повече ( незаслужен ) вот на изборите