Финансите са просто нещо: Ако нямаш за 2, откъде ще вземеш

Борисов: Противниците на нов заем да кажат как ще платим по външния дълг
Обновена: 28 авг 2014 14:33 | 28 авг 2014 14:10, Веселина Йорданова
122
Финансите са просто нещо: Ако нямаш за 2, откъде ще вземеш
Бойко Борисов открива кравеферма. Снимка: БТА

Противниците на нов заем да кажат как ще погасим вноските по външния дълг, настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който откри кравеферма в сливенското село Самуилово.

Борисов припомни, че първата вноска по външния дълг трябва да е през ноември и от банковата ни система ще излязат милиард и триста милиона лева, предаде БТА.

Още по темата
По думите му, ако се забави съставянето на новото правителство, няма да има време да се излезе на пазарите и да се иска нов дълг.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че ако това се прави в последния момент, новият заем ще бъде с по-голям лихвен процент.

Борисов настоява не за първи път за нов заем. От БСП вчера определиха твърдението му, че държавата е в тежко финансово състояние, като предизборно говорене. Служебният кабинет пък напомни, че не е в правомощията му да предприема такива стъпки, след като 42-то НС отказа да ги разшири.

Днес Борисов попита кои разходи могат да бъдат намалени и изреди - парите за здраве, за земеделците, образование, отбрана и прочие.

"Откъде да отрежем, като не искат да взимаме дълг. Финансите са просто нещо - едно и едно прави две и ако нямаш да станат две, трябва да кажеш откъде ще вземеш другата част", пресметна лидерът на ГЕРБ и добави, че вероятно политическите им противници се надяват да хвърлят вината за финансовите проблеми върху тях при евентуалното им бъдещо управление.

Кравефермата, открита от Борисов, е изградена по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 1,5 млн. лв.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира, че при управлението на партията му не е имало блокирано нито едно евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Борисов доволно потриа ръце, защото знае, че марионетното му служебно правителство ще му подсигури безпроблемно управление с тегленето на този колосален и ненужен заем
87
2
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Финансите са просто нещо, а Бойко е най-простото
86
1
 
8
 
! Отговори
Финансист: преди 9 години
Абе за финансите не знам, но че Боце е наистина просто нещо- това е абсолютна истина... и то изключително просто нИщо!
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя десен бек пак ленти реже.
84
0
 
11
 
! Отговори
111 преди 9 години
Няма нужда от заеми , или да режим от ляво и дясно , много е просто боко тиквата , върнете което ОТКРАДНАХТЕ за 24 год ,разпродадохте държавата ,парче по парче ,но това е НАШАТА държава ,АКО ИСКАТЕ ДА ПРОДАВАТЕ ,ПРОДАЙТЕ ТОВА КОЕТО СТЕ НАСЛЕДИЛИ ОТ ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ ,нали знаете , че има и наказание за предателство,наближава
83
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бат Петко---------Бат Петко, ти бот ли си бе?Къде видя нещо за БСП, БСП умря, Станишев й направи харакири!Какво БСП, няма вече такава партия :)
82
1
 
11
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Sega razbiram za6to mu vikat "Tikvata"...
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде да отрежем, като не искат да взимаме дълг. Финансите са просто нещо - едно и едно прави две и ако нямаш да станат две, трябва да кажеш откъде ще вземеш другата част" Божеееее, Божке ле какво си опатихме, тези финанси си ги научил от книгата за Винету ли, а не те ли научиха че пари назаем с лихва СЕ ВРЪЩАТ, не знаеш ли мутро че борч върху борч означава да те хванат за хълбоците, ей хора внимавайте за кого гласувате и мислете за да не се оправдавате че САМО политците са виновни.
80
7
 
2
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Като гледам, на Позитано са раздали опорните точки. Направо не мога да повярвам колко много *** изпълзяха. Чудя се дали и един от тези, които пишат платените мръсотии на БСП, си вярва, или просто си брои думите, за да изкара надницата
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен----------Ако пак ГЕРБ спечели изборите,значи всички са прости в тази държава като Тиквата.----------Ами аз като гледам, той ще спечели!Аде не се самообиждай, че и нас!
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако пак ГЕРБ спечели изборите,значи всички са прости в тази държава като Тиквата.Народ от тикви може ли да живее добре?За 25 години насадиха,че е нормално всичко да е просто и да се прави с подкуп.Системата да се уреждат все свои хора работи от времето на соца и продължава!
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисъл на деня:"Финансите са просто нещо: Ако нямаш за 2, откъде ще вземеш" Б. Борисов
76
0
 
17
 
! Отговори
джо преди 9 години
Нищо не са 1,3 млрд. лева, мутро, ти нали открадна 4, бръкни в джобчето и плати! Откога пожарникарите разбират от финанси? Това е проблема на тая държава, повечето хора работят не това, за което са учили.
75
1
 
12
 
! Отговори
локи преди 9 години
Пожарникарят Борисов стоеше на безопасно разстояние и безучастно наблюдаваше как държавата гори, а задълженията му се погасяваха...
74
1
 
10
 
! Отговори
ПАЗИ, БОЖЕ ОТ ПРОСТИ преди 9 години
*** ГЛАСУВАТ ЗА БКО,ЗАЩОТО ГИ ЗАБАВЛЯВА, А УМНИТЕ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ, КОМПЕТЕНТНИТЕ СА СКУЧНИ ПРОСТИТЕ МУ ИЗБИРАТЕЛИ. АМИ НЕ ЗНАМ НАС ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ЛИ КОМПЕТЕНТНО И ОТГОВОРНО ИЛИ *** ЩЕ НИ ЗАБАВЛЯВАТ. АМИ ДА ИЗБЕРАТ КЛОУНИ ОТ ЦИРКА - ТЕ СА ПРОФЕСИОНАЛНИ СМЕШНИЦИ, ЗАЩОТО ТИКВУН Е ДИЛЕТАНТ ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ. ЧЕ И ТВЪРДЕ ***, КАКТО Е ВИДНО ТО ГОРНОТО МУ ПРОЗРЕНИЕ ЗА ФИНАНСИТЕ.
73
0
 
14
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Разговорите за финансовото състояние на държавата трябва да са между финансисти. Тиквата за какво се обажда, за навиване на маркуч не е ставало дума. Чак акъл дава, *** проклет!
72
0
 
15
 
! Отговори
Tzezar преди 9 години
Да Борисов финансите са просто нещо, но не са за прости хора.Ако този пак дойде на власт май ще трябва да се вдига народа.Този път стига сме спали.Време е за промяна.
71
0
 
16
 
! Отговори
БОКО, ПСИХПАТЕ преди 9 години
ЗА *** ЧОВЕК КАТО БОКО ТИКВАТА СА ПРОСТО НЕЩО ЗАЩОТО, КОЙТО НЕ РАЗБИРА ОТ НЕЩО ЗА НЕГО ВЪПРОСНОТО НЕЩО Е ПРОСТО. ТОЙ ТАКА И ПРОСТО УПРАВЛЯВАШЕ ДЪРЖАВАТА И Я ДОКАРА ДО КОЛАПС,НО ТВЪРДЕ УМНО ПЪЛНЕШЕ ДЖОБОВЕТЕ СИ.
70
1
 
18
 
! Отговори
спокойно преди 9 години
Няма да си на власт Борисов! Ако случайно влезеш, то е станала грешка и ще трябва да протестираме. След което ти пак ще си излезеш. На теб акъла ти не стига да управляваш цяла държава. Разбираш ли ме? Цялата държава не е като пожарната или полицията. Колкото и да ти прилича - не е! В нея има хора с много повече възможности и знания от теб, при това не са с толкова тежки комплекси! Ех, ако можеше само да си го представиш...Няма скоро да забравим как нищо не направи за бизнеса, докато властваше!
69
1
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Ами ти бе, ***, до преди 2 месеца ревеше, че вземането на заем ще е най-голямото престъпление на Орешарски. Сега друга песен запя, сигурно да имате с какво да платите новите ракети против Русия, а когато нарязахте СС23 ти къде бля тогава. Когато осъдиха БЪЛГАРИЯ респ. тебе за убийството на Чакъра, защо като толкова си отворен не плати тези 50 000, а остави НАРОДА да ти бере срама, ако изобщо някога си имал срам??? Устата ти е като ханджийска порта!!!!!!!!!!!!!