Финансите са просто нещо: Ако нямаш за 2, откъде ще вземеш

Борисов: Противниците на нов заем да кажат как ще платим по външния дълг
Обновена: 28 авг 2014 14:33 | 28 авг 2014 14:10, Веселина Йорданова
122
Финансите са просто нещо: Ако нямаш за 2, откъде ще вземеш
Бойко Борисов открива кравеферма. Снимка: БТА

Противниците на нов заем да кажат как ще погасим вноските по външния дълг, настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който откри кравеферма в сливенското село Самуилово.

Борисов припомни, че първата вноска по външния дълг трябва да е през ноември и от банковата ни система ще излязат милиард и триста милиона лева, предаде БТА.

Още по темата
По думите му, ако се забави съставянето на новото правителство, няма да има време да се излезе на пазарите и да се иска нов дълг.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че ако това се прави в последния момент, новият заем ще бъде с по-голям лихвен процент.

Борисов настоява не за първи път за нов заем. От БСП вчера определиха твърдението му, че държавата е в тежко финансово състояние, като предизборно говорене. Служебният кабинет пък напомни, че не е в правомощията му да предприема такива стъпки, след като 42-то НС отказа да ги разшири.

Днес Борисов попита кои разходи могат да бъдат намалени и изреди - парите за здраве, за земеделците, образование, отбрана и прочие.

"Откъде да отрежем, като не искат да взимаме дълг. Финансите са просто нещо - едно и едно прави две и ако нямаш да станат две, трябва да кажеш откъде ще вземеш другата част", пресметна лидерът на ГЕРБ и добави, че вероятно политическите им противници се надяват да хвърлят вината за финансовите проблеми върху тях при евентуалното им бъдещо управление.

Кравефермата, открита от Борисов, е изградена по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 1,5 млн. лв.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира, че при управлението на партията му не е имало блокирано нито едно евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
20
 
! Отговори
avg преди 9 години
Има нящо просто покрай Борисов, ама не са финансите ....
67
1
 
17
 
! Отговори
**** преди 9 години
Този е вреден за българия,хора не гласувайте за тези,те ще заробят българия и българският народ още повече в дългове,а кой ще ги плаща после,като не останаха българи в тази държава,а само *гали,а малкото оставащи ще се оглеждат за по високизаплати но няма да има от къде заради тези дългове които направиха нашите политици през този прословут преход,народен съд им трябва на тях,а не нов заем.
66
2
 
22
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Интересно, когато Орешарски подписваше договори за заем от ГРОБ ревяха като банциг, а сега искат да се прегърнат с ДПС и да изтеглят 10 милиарда. Шамарите ще са големи този път, Тикво, готви се!
65
2
 
21
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Тиквата е решил да ни изтреби с глад, гадината а Облизашки с охота му помага. Трябва да спрем да се надяваме на Господ или Сретен и сами да направим нещо. Времето за протест е сега, не след изборите! Долу ГРОБ!
64
2
 
25
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Може да уплаши само бабичките пред блока тая Тиква проста. Гледа като носорог със запек и ръси глупост след глупост. Срам за България е, че тази мутра е бил премиер.
63
2
 
8
 
! Отговори
гост преди 9 години
Аз от тези държавни заеми не съм взел нито лев. Така че да си ги връщат тези които са на бюджетна издръжка.Намаляват заплатите на всички държавни служители наполовина ,ако трябва и повече .Може и да съкратят половината, защото с тях и без тях ползата е никаква !!!
62
0
 
18
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
На *** човек всичко му се види просто.
61
13
 
0
 
! Отговори
4epa преди 9 години
TUK STE SE SABRALI VSI4KI ANONIMNI TROL4ETA-- IZPRO6LIACI !!!
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнете селското стопанство, заводите.махнете се от ес, нато, америка.тогава други ще ни дължат на нас 100%...
59
0
 
7
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
I gospodin Borisov,nadqvam se da vi stigne do ushite.na dali ima agent koito e prodaval gaza si poveche pt vas v istoriqta!parvo mladok v DS,sled tova obuchavan v KGB I pomagasht za prevrata 1989 g,podgotven ot KGB.sled tova tqhnoto vliqnie otslabva I aide hop v CRU...tova vi e istoriqta gospodin borisov,no nali znaete che shte svarshi rano ili kasno,I tozi den nablijava!
58
0
 
14
 
! Отговори
атакисть преди 9 години
Бойко превърна изборите в конни надбягвания!Състезанието вече не е в рамките на предизборната кампания!Не се виждат сблъск на идеи, дебати за програми и решения, няма диалог, няма представителност!За пореден път няма да станем свидетели на дори един диспут между лидерите на основните политически сили!!Има само лицемерна демагогия и гнусна реторика!!Къде е състезанито?Изборите са само даване на оценка за него, а те станаха състезание, купуване на гласове, машинации, заменяне на протоколи!
57
1
 
13
 
! Отговори
гост преди 9 години
Аз пък мислех, че пожарникар не е равно на икономист
56
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През предишния мандат Тиквата взе дребния бизнес и контрабандата.Сега започна на едро милиони суха пара от банки да прибира.КТБ е първата в схемата,мине ли номера ще я последват и други!
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде да отрежем ли пита Борисов? Много добре се знае откъде да се отреже, но никой не смее да го направи. От 3-те милиарда лева, които всяка година бюджетът дава за издръжка на т.нар. "социално слаби" и развъждането им.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човекът е свикнал от всякъде даРеже смело
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз викам да отрежем от МВР. Най-скъпото нещо в държавата и най-зле работещото. После да орежем и съдилищата. С тежки реформи ще станат и по-евтини и по-ефективни. Ама Бойко не смее да пипне МВР-то... и не само той де.
52
0
 
18
 
! Отговори
Гласоподавател преди 9 години
Добре де, като е толкова убеден Борисов, че има нужда от нов дълг, да излезе на публичен дебат с противниците на вземането на нови задължения и да докаже тезата си пред всички български гласоподаватели. Да бъдат някак убедени хората, че новите задължения (за които не той, а всички ние ще плащаме) наистина е необходимо да се направят. А не да реже лентички по разни кравеферми в забутани села и да дрънка глупости пред някакви слугинажни медии, че финансите му били просто нещо.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До санчо----------Истински Българин е бат ви Бойко, от всичко рабира, експерт е като почнем от футбола и стигнем до изследвания на комети! :)
50
0
 
22
 
! Отговори
санчо преди 9 години
Тиквата е ренесансов пич, от футбол до енергетика и финанси всичко му е ясно. *** е наистина, но със самочувствие.
49
0
 
21
 
! Отговори
ГИЧО преди 9 години
Абе тикво ***, нали само обвиняваше тези и онези,че искали да вземат заеми а сега ти си най - големия привърженик на заема. Нещастна тикво, същия *** си като всички останали.