Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати

Всички ми извиват ръцете, малките трябва да се съобразяват с големите, смята той
Обновена: 2 сеп 2014 14:24 | 2 сеп 2014 11:00,
329
Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че е преосмислил намерението си да върне управленския мандат, ако няма 121 депутати за самостоятелно правителство. Пред bTV той съобщи, че ако партията му има 110-115 народни представители, ще се опита да направи кабинет на малцинството.

Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура – малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата. Той съжали, че у нас се случва обратното и че се очаква партията победител да отстъпва.

Още по темата
„Коалиционната култура се демонстрира първо от малките партии, те трябва да помогнат на мнозинството“, каза Борисов и допълни, че така е „в Германия, в Австрия и навсякъде“. Лидерът на ГЕРБ обясни, че в България партиите с по четири-пет процента предварително поставят неизпълними условия за коалиция на големите.

Той даде пример с Патриотичния фронт, които скоро казали, че за да подкрепят някакво управление, то трябва да се обяви против членството на Турция в ЕС. „И Реформаторите си поставят условия, и АБВ, и всички. И изведнъж излиза че големите партии, които са победили на изборите, трябва да се съобразяват малките“, възмути се Борисов.

Той призна, че всеки ден му се извиват ръцете от всички партии, които имат шанс да влязат в парламента. ГЕРБ обаче нито веднъж не си поставили условията.

„Ако имаме над 110-115 депутати, първо ще опитаме с правителство на малцинството“, обясни Борисов. На второ място лидерът на ГЕРБ  щял да отиде при малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили неговата политика. „Ако може да се направи кабинет – да, ако не – ето мандата на малките партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разясни и виждането си за кризата в Украйна. „Действително ситуацията там е военна, но тя най-малко ще бъде решена, ако започнем да се въоръжаваме или да пращаме военна помощ“, каза той. Според него това ще е най-малкото, което ще уплаши Русия.

„Затова ние трябва  стриктно да се придържаме към санкциите, чрез икономически и финансови лостове да заставим  президента Путин заедно с Европейската комисия и натовските партньори да седнат на масата на преговорите и до края на октомври-ноември, след като минат изборите на 26 октомври в Украйна, този конфликт да бъде решен по демократичен начин“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това не стане в следващите месеци и при очаквана газова криза през зимата, конфликтът в Украйна ще е заплаха за цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
20
 
3
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Интересно ми е злобата на БСП-ДПС към Б.Борисов ако е енергия цяла година ще си светим без пари. След като обиждат Борисов , тиква бил такъв бил онакъв бил, защо ядат бой на всички избори от 2005 г. та досега. Явно е голяма мъката, че не могат да го бият и само злобеят. И след като е *** и бие всички партии нека техните лидери Станишев, Миков , Местан да кажат колко са умни , че падат винаги.
38
3
 
6
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 9 години
До 28 ми ,,, Тираджии интелект нула таксиджии интелект нула ...Прависти и журналисти интелект 100% И ТЕ УПРАВЛЯВАТ ..ЗАЩО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА?
37
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай Волене, ние сме с тебе..... АТАКА 1
36
1
 
16
 
! Отговори
четете .... преди 9 години
Кандидат-танцьорка от предаването "Умна и красива" на Слави Трифонов е назначена за съветник на вицепремиер Илияна Цанова.В телевизионното студио Ива Йорданова танцува на пилон и лази по пода. Между лазенето пред Слави Трифонов и чупките на пилона Ива Йорданова обяснява, че искала да има кариера в ООНИва Йорданова стана популярна през 2012 г. когато влезе в ръководството на партията на .Меглена Кунева "България на гражданите". Тогава в интернет се появи запис с нейно участие предаването
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте този чувал с ла.на, този с вид на престъпник и помислете дали в някоя друга държава е имало управник с такъв вид и толкова ***.
34
1
 
26
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Още заглавието е грешно - Бойко бил "размислил" !Още в началото започват с шегите!
33
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз ще гласувам за АТАКА
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Психопата Борисов си мисли,че ще е Премиер...ХА...ХА...ХА...
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ба си машината на времето! Върнах се в 90-те! Пускам си Радо Шишарката и незабравимия хит "Столично борче".
30
2
 
24
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Коалицията ще е между ГЕРБ и ДПС, това вече е ясно... "за да се съхрани държавността и стабилността в страната" Държавата България и народът остават на заден план, за да плащат сметката на борисовци и местановци!
29
4
 
21
 
! Отговори
$$$ ГЕРБСП $$$ преди 9 години
Уволнени са 3ма от 4мата шефове на Фонд Замеделие, остава само Атидже Алиева !!!Слава на Аллах!!Бойко, мачкай Българите !!!
28
1
 
15
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Ами ако се чустваш толкова голям, вземи малко да отслабнеш. Заприличал си на харманджийска ярка !
27
0
 
8
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Тоя *** що не го направи преди Орешарски,или сега му наредиха
26
0
 
25
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПЪРВО БЕШЕ 121 ДЕПУТАТИ!!!СЕГА ВЕЧЕ Е 110 ДЕДУТАТИ!!!ДРУГИЯ МЕСЕЦ ЩЕ Е 100 ДЕПУТАТИ :DDDА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЩЕ СА ПОД 90 ДЕПУТАТИ :DDD
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите са отврат, но разбира се най-голямото добре замаскирано зло са дпс. Който успее да ги махне ще жъне плодове
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напоследък все повече ми допадат интервютата и изявленията на Бойко. Дали не си е сменил пиара ? Или това се дължи на това че сме в предизборна обстановка.
23
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОБРЕ ДЕ ЗА НЕГО ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ И КАКТО СЕ ВИЖДА МИЛИОНИ ,, А ЗА ТУК ПИШЕЩИТЕ АНОНИМКИ КАКВО??????
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов от къде е сигурен че точно той ще прави правителство или вече всичко е решено предварително
21
1
 
21
 
! Отговори
Сидеров Премиер !!! преди 9 години
Ренационализация на монополите по пример на Европейските държавиВоенен неутралитетНормален стандарт на животПрограма за справяне с демографската катастрофаБългаризъм Достойнство Самочувствие Връщане на Българите в България !!
20
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 9 години
Най-после тиквата разбра ,на вятърната мелница,от къде влиза водата.