Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати

Всички ми извиват ръцете, малките трябва да се съобразяват с големите, смята той
Обновена: 2 сеп 2014 14:24 | 2 сеп 2014 11:00,
329
Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че е преосмислил намерението си да върне управленския мандат, ако няма 121 депутати за самостоятелно правителство. Пред bTV той съобщи, че ако партията му има 110-115 народни представители, ще се опита да направи кабинет на малцинството.

Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура – малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата. Той съжали, че у нас се случва обратното и че се очаква партията победител да отстъпва.

Още по темата
„Коалиционната култура се демонстрира първо от малките партии, те трябва да помогнат на мнозинството“, каза Борисов и допълни, че така е „в Германия, в Австрия и навсякъде“. Лидерът на ГЕРБ обясни, че в България партиите с по четири-пет процента предварително поставят неизпълними условия за коалиция на големите.

Той даде пример с Патриотичния фронт, които скоро казали, че за да подкрепят някакво управление, то трябва да се обяви против членството на Турция в ЕС. „И Реформаторите си поставят условия, и АБВ, и всички. И изведнъж излиза че големите партии, които са победили на изборите, трябва да се съобразяват малките“, възмути се Борисов.

Той призна, че всеки ден му се извиват ръцете от всички партии, които имат шанс да влязат в парламента. ГЕРБ обаче нито веднъж не си поставили условията.

„Ако имаме над 110-115 депутати, първо ще опитаме с правителство на малцинството“, обясни Борисов. На второ място лидерът на ГЕРБ  щял да отиде при малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили неговата политика. „Ако може да се направи кабинет – да, ако не – ето мандата на малките партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разясни и виждането си за кризата в Украйна. „Действително ситуацията там е военна, но тя най-малко ще бъде решена, ако започнем да се въоръжаваме или да пращаме военна помощ“, каза той. Според него това ще е най-малкото, което ще уплаши Русия.

„Затова ние трябва  стриктно да се придържаме към санкциите, чрез икономически и финансови лостове да заставим  президента Путин заедно с Европейската комисия и натовските партньори да седнат на масата на преговорите и до края на октомври-ноември, след като минат изборите на 26 октомври в Украйна, този конфликт да бъде решен по демократичен начин“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това не стане в следващите месеци и при очаквана газова криза през зимата, конфликтът в Украйна ще е заплаха за цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма "БИВШ"комунист,***,мутра...*)))
218
2
 
8
 
! Отговори
Пелин с метил преди 9 години
До Дон Биберонлъжливеца е твърде лесно да бъде разконспириран...когато тоз бордей ,наречен ГЕРБ във собствените си лай...а остане концентриран:)
217
1
 
18
 
! Отговори
психо преди 9 години
Жълта книжка с жълта тениска - що е то?Отговор - жълта тиква.
216
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако глупостта имаше крилца,Бойчето щеше да хвръкне като гълъбица! А гогворим за политика!?
215
0
 
7
 
! Отговори
До 237 преди 9 години
Личи си,че си от някое много забутано село и не си нясно с действителността в България.Ти си от тези зомбирани индивиди,на които им е приятно да ги водят на къса каишка и с радост приемат да ги наричат "лош матрял.И не се пише пазари,а пазарува.У ваше село учители не са ли стъпвали?"
214
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажи на хората каква ти е програмата, какво мислиш да правиш за обикновените хора, как ще им повишиш жизнения стандарт. Досега предизборно от теб съм чул само с кого ще се коалраш, с кого не ..... и най-вече теглене на необясними заеми. И аз така мога да управлявам. Да изтегля едни пари, да си вържа гащите и простия народ да ги връща, като няма акъл
213
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко ли акъла ще му дойдат до изборите,като знаем,че си мени мнението по три пъти на ден.
212
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рибата още в морето ,а Борисов вече сложи тигана.Този човек е болен за власт и съответно много опасен за България.Всичко което поискат от него евроатлантическите ,,приятели'' ще бъде изпълнено независимо дали е изгодно или не за нас.
211
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутра и зад него охрана е от какво го пазят от мухи ли
210
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бокоо приготвил съм Дряновицата този път няма прошка май Майдана ще играее и в София ако продължавате да се услушвате
209
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Явно си забравил , че жълтата фланелка е за победителят.Но факт е че ние сме победители..Хората , които не гласуват.Хората отвратени от политици , включително и този със "жълтата фланелка".Какви ти е мнението ,при гласуването да има е една жълта бюлетина ,за ОТВРАТЕНИТЕ......
208
0
 
12
 
! Отговори
Ха: Крадльоооо преди 9 години
А защо бе другарю убиец, Е-он повишиха цената на тока от ПЪРВИ Юли ?
207
1
 
16
 
! Отговори
Альооо, мислителя преди 9 години
Недей пак да се гласиш да крадеш, ами кажи : Как ще помогнеш на хората от Мизия? Зимата *** на вратата.С някои от нашите политици трябва да се действа явно само по един начин: Скъсяваш ги с една тиква и живота ще тръгне към добро.
206
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ Е ТОЯ С ТАЯ ЖЪЛТА ФЛАНЕЛКА !?!?ПРИЛИЧА МИ НА ГАДНА МУТРА , ПОЗНАХ ЛИ ????
205
12
 
33
 
! Отговори
сс преди 9 години
Този *** индивид си мени мнението през час !! Този простия се се оплаква и реве , винаги и за всичко са му виновни другите , я комунистите , я реформатори ,чат пат Доган , понякога и земното притягане също !!!!Очаквам на изборите народа да му бие един здрав шут в дебелия охранен дирник !!
204
9
 
19
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
До Анонимен 242 ТИ може във феи и духове да вярваш, но това не значи, че ги има! Бойко и ГЕРБ също като Серго и БСП са злокачествени издънки на БКП и да изкарваш ГЕРБ десни си е просто върла глупост. Не мога да разбера и ентусиъзма с който подкрепяте ГЕРБ той застрашително ми напомня за това как комсомолците и партийните членове викаха на митингите по площадите устремени към светлото бъдеще. Господа гербери радвайте се колкото искате, но аз няма да подкрепя нито ГЕРБ нито БСП нито ДПС.
203
13
 
31
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Горко ви щом в Бойко ви е надеждата... безпътица страхотна!
202
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак се напълни с *** на Моника Хохегер. Бълват ли бълват простотии. Много пара, много мръсотия, бе. Няма край. Затова сме я докарали до там. Нормалните хора в България вярват че промяна е възможна само с Бойко Борисов. Всички останали се изложиха толкова много. Но БСП/ДС може да свали всеки, който си поиска. Само гласовете на изборите, когато са много, няма как да подмени. Не са се свършили умните и честните хора в България. Ще се смени съдебната система и крадливците ще върнат заграбеното.Прочети още на: dnes.bg/izbori-2014/2014/09/02/borisov-razmisli-moje-da-pravi-kabinet-
201
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярваме на ГЕРБ и Бойко Борисов!
200
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Занимавате се с Бойко Борисов, защото ви е трън в очите. Има защо. Нередности има, но много е направеното и се вижда.А вие май сте с къса памет и за Софиянски, и за Данчо Ментата, и за Христо Бисеров,Любо Пъпката, Доган,Бареков, Волен - Фикуса, Румен ОВЧ.,Масларова,Емел Етем...Толкова са много,а и разчитат на забравата.Пък задкулисието колко други храни,дето не сме ги чували,но милионите им не спират да текат към тях.СМЯНА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЩЕ ГИ ОПРАВИ. СЪД, ЗАТВОР И ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО.