Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати

Всички ми извиват ръцете, малките трябва да се съобразяват с големите, смята той
Обновена: 2 сеп 2014 14:24 | 2 сеп 2014 11:00,
329
Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че е преосмислил намерението си да върне управленския мандат, ако няма 121 депутати за самостоятелно правителство. Пред bTV той съобщи, че ако партията му има 110-115 народни представители, ще се опита да направи кабинет на малцинството.

Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура – малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата. Той съжали, че у нас се случва обратното и че се очаква партията победител да отстъпва.

Още по темата
„Коалиционната култура се демонстрира първо от малките партии, те трябва да помогнат на мнозинството“, каза Борисов и допълни, че така е „в Германия, в Австрия и навсякъде“. Лидерът на ГЕРБ обясни, че в България партиите с по четири-пет процента предварително поставят неизпълними условия за коалиция на големите.

Той даде пример с Патриотичния фронт, които скоро казали, че за да подкрепят някакво управление, то трябва да се обяви против членството на Турция в ЕС. „И Реформаторите си поставят условия, и АБВ, и всички. И изведнъж излиза че големите партии, които са победили на изборите, трябва да се съобразяват малките“, възмути се Борисов.

Той призна, че всеки ден му се извиват ръцете от всички партии, които имат шанс да влязат в парламента. ГЕРБ обаче нито веднъж не си поставили условията.

„Ако имаме над 110-115 депутати, първо ще опитаме с правителство на малцинството“, обясни Борисов. На второ място лидерът на ГЕРБ  щял да отиде при малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили неговата политика. „Ако може да се направи кабинет – да, ако не – ето мандата на малките партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разясни и виждането си за кризата в Украйна. „Действително ситуацията там е военна, но тя най-малко ще бъде решена, ако започнем да се въоръжаваме или да пращаме военна помощ“, каза той. Според него това ще е най-малкото, което ще уплаши Русия.

„Затова ние трябва  стриктно да се придържаме към санкциите, чрез икономически и финансови лостове да заставим  президента Путин заедно с Европейската комисия и натовските партньори да седнат на масата на преговорите и до края на октомври-ноември, след като минат изборите на 26 октомври в Украйна, този конфликт да бъде решен по демократичен начин“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това не стане в следващите месеци и при очаквана газова криза през зимата, конфликтът в Украйна ще е заплаха за цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ПА ША СЕ ОТЪРСИТЕ, ОТ СЕКАКВА ЗАВИСИМОСТ ША СЕ ОТЪРСИТЕ, ШОТО ОТ ВАС НИШТО НА ЗАВИСИ, САМО ГЕРБ, 121 ДЕПУТАТА, ТВА Е, КАЗАХ, БАТЕ БОЙКО ПРЕМИЕР, ШОТО Е ГОЛЕМ
158
1
 
15
 
! Отговори
Гласът на народа преди 9 години
След последните мантри, че сме с Германия, без тя да ни бръсне за слива и започващата война на Четвъртия Райх срещу Русия, дълбоко се съмнявам тази мутра да спечели нещо различно от дълбокото презрение на българите. Тези дето го подкрепят да знаят, че гласуват за война срещу нашите освободители от ислямистко робство! А какво е било тогава, можете да видите в ютюб за Сирия и Ирак, същото е било, а днешните ни господари дето ни затриха сега, тогава не са си мръднали и пръста за нас.
157
11
 
3
 
! Отговори
Продължение на 199 преди 9 години
ГЕРБ може дае всякаква, но засега единствената, която обединява повечето мислещи хора в България.До БАИ *** 179Първо се научи да пишеш, после се изказвай!Ваш,Кънчо Деров
156
8
 
2
 
! Отговори
До 173, 179 и 180 преди 9 години
До кк 173Нашата Мила Родна Страна, член на Европейския съюз, в съюз с НАТО, ще се отърси завинаги от руско-комунистическата зависимост и постепенно ще стане нормална демократична държава, без олигарси, без мафия, без пета колона, с нормална пазарна икономика, истинско правосъдие и нормална икономическа среда за дребните и средните предприемачи.До Dichev. 180Ако сравняваш Бойко Борисов с Хитлер, значи с главата ти нещо не е в ред. Русия ще се изтегли сама от Украйна, защото в нея ще надделеят разумните кръгове, които няма да и позволят да върви към гибел. ГЕРБ може дае всякаква,
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И НАТУРАЛЕН
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЕМ СИ БЕ БРАТО, ВЕЧЕ МОЕШ ДА МИСЛИШ И ДА ПРЕОСМИСЛЯШ, БРАВОС, САМО ГЕРБ, 121 ДЕПУТАТИ, ТВА Е, Е НЕМА ТАКАВА ДАРЖАВА, УНИКАЛЕН СИ БЕ БРАТО, У Н И К А Л Е Н!!!!!!!!!!, А В Т Е Н Т И Ч Е Н!!!!!!!!!!!, ОТСЕКАДЕ
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко може,може всичко и без дупетати
152
3
 
15
 
! Отговори
111 преди 9 години
БОКО , ТИ СТАВАШ САМО ЗА ДИАРБЕКИР ДА ИМ СТРОЙШ ДЖАМЙ, ако искаше та водиш БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИНА ,когато беше на власт ,трябваше да наредиш на съдйте да намерят всичко откраднато и върнато на българският народ ,а вие откраднахте още повече ,случайно ,през май видях твое изказване от БУРГАС и каза -ще стройм джамй , мене да си ме питал дали съм съгласна където ти плащам заплата и се правя че невиждам какво продадохте и си ги гушнахте паричките айде сега стой си там където си и не ме занимавй
151
2
 
15
 
! Отговори
ади бе преди 9 години
чакайте до утре има много време ,може и друг ъкъл да му доди,може ,всичко може важно е колко гласове ще си купи!
150
0
 
12
 
! Отговори
20 % + ТОК ИЛИ АТАКА преди 9 години
Потърсете в гугъл Кладенецът, изкопан от майките, за да търсят вода за децата си
149
1
 
11
 
! Отговори
20 % + ТОК ИЛИ АТАКА преди 9 години
Атака или слугите на колонизаторите дето искат да увеличат цената на тока с 18% - вие избирате
148
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тиквата ще ни вкара във война с Русия
147
0
 
16
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Шшшт, тихо, само няма да ме дразнете, казах, пари за вас няма, няма и да има !!!
146
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както е тръгнало този още малко и сам ще си направи кабинет.
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бацето да размисли малко с кой си пие кафето, че учебника а 3-ти клас Човек и общество съдържа чудовищни лъжи за историята на България.учи невръстните дечица, че българите живели щастливо и сговорно с поробителя по време на турското робство. Апостолът на Свободата Васил Левски е представен като организатор на някакво въстание, но срещу кого и защо остава пълна тайна. Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт
144
0
 
20
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 9 години
Така ли ще ни промиват мозъците до изборите?Само новини за ГЕРБ, зорлем някой да не ги забрави, а още по лошо да не гласува за тях.Какво стана със скандалите по неговото управление: Мишо бирата, "ало Танов", или Сретан Йосиф,тефтерите с фидосова, ц.ц и б.бЗа ГЕРБ или добро илинщо !После се чудим кои са поръчковите медии.
143
5
 
2
 
! Отговори
Майор Мишев преди 9 години
Само Серж може да оправи България, но сега го няма.
142
0
 
20
 
! Отговори
антигербераст преди 9 години
На тоя му ядохме постната пица ,сега ще ни предложи мухлясала филия.
141
1
 
13
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
До Кънчо Деров 164То тия пожелания са добре ама някои неща не ми пасват. ГЕРБ са толкова дясна партия колкото и националсоциалистическата партия на Хитлер. Нека ти обясня те са лидерска партия, която ги поставя автоматично вън от демократичните партии, независимо какво казват онези гъ...ци от ЕНП. Другото, което не ми пасва е Бойко ли ще изгони Путин от Украйна? С една дума нещо не си домислил лозунгите си!
140
2
 
5
 
! Отговори
БАИ ХУИ преди 9 години
ДО КАН4О ДЕРОВ ИЛИ ДЕРОВ А БЕ СЕЛО ТИ ЛИ 6ТЕ ПЛА6И6 ПУТИН С ГОЛ *** СРЕ6ТУ ВЛАК А БОИКО 6ТЕ ЖЗЕМЕ БЛАСТ А *** ДРУК ПАТ ТИ БЕ ДЕРОВ КАКЖО 6ТЕ ЖЗЕМЕ6 НА ПОСИАТ ЦАРВУЛИТЕ ТИКВАТА ДЕЛИ САМО НА ЕДНО А НА ТЕБ ГОЛ ЗАРНИК ПРОСТАКО ***