Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати

Всички ми извиват ръцете, малките трябва да се съобразяват с големите, смята той
Обновена: 2 сеп 2014 14:24 | 2 сеп 2014 11:00,
329
Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че е преосмислил намерението си да върне управленския мандат, ако няма 121 депутати за самостоятелно правителство. Пред bTV той съобщи, че ако партията му има 110-115 народни представители, ще се опита да направи кабинет на малцинството.

Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура – малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата. Той съжали, че у нас се случва обратното и че се очаква партията победител да отстъпва.

Още по темата
„Коалиционната култура се демонстрира първо от малките партии, те трябва да помогнат на мнозинството“, каза Борисов и допълни, че така е „в Германия, в Австрия и навсякъде“. Лидерът на ГЕРБ обясни, че в България партиите с по четири-пет процента предварително поставят неизпълними условия за коалиция на големите.

Той даде пример с Патриотичния фронт, които скоро казали, че за да подкрепят някакво управление, то трябва да се обяви против членството на Турция в ЕС. „И Реформаторите си поставят условия, и АБВ, и всички. И изведнъж излиза че големите партии, които са победили на изборите, трябва да се съобразяват малките“, възмути се Борисов.

Той призна, че всеки ден му се извиват ръцете от всички партии, които имат шанс да влязат в парламента. ГЕРБ обаче нито веднъж не си поставили условията.

„Ако имаме над 110-115 депутати, първо ще опитаме с правителство на малцинството“, обясни Борисов. На второ място лидерът на ГЕРБ  щял да отиде при малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили неговата политика. „Ако може да се направи кабинет – да, ако не – ето мандата на малките партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разясни и виждането си за кризата в Украйна. „Действително ситуацията там е военна, но тя най-малко ще бъде решена, ако започнем да се въоръжаваме или да пращаме военна помощ“, каза той. Според него това ще е най-малкото, което ще уплаши Русия.

„Затова ние трябва  стриктно да се придържаме към санкциите, чрез икономически и финансови лостове да заставим  президента Путин заедно с Европейската комисия и натовските партньори да седнат на масата на преговорите и до края на октомври-ноември, след като минат изборите на 26 октомври в Украйна, този конфликт да бъде решен по демократичен начин“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това не стане в следващите месеци и при очаквана газова криза през зимата, конфликтът в Украйна ще е заплаха за цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
21
 
! Отговори
Breaker преди 9 години
Гладен Винету власт сънува.Ха..ха..ха...
138
2
 
13
 
! Отговори
В пубертета преди 9 години
Бойко може да направи парламент и правителство само със себе си. Почакайте и ще видите. Този път ще ви скрие топката.
137
1
 
10
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
До избирател-безпартиен 14Даааамс типично мислете на герберски ***. Ти ми кажи *** необразован, какво общо има Станишев с тази статия? Нека те светна нещо повечето коментиращи тук просто си изказват собственето мнение а не се съобразяват с мнението на Бойко или Станишев като теб!
136
0
 
9
 
! Отговори
кк преди 9 години
До Кънчо Деров или /П----деров/: А България, а България какво ще спечели от всичко това?Ей на този въпрос никакви партии и социолози не искат да отговорят. Само се говори кой колко гласа щял да спечели и колко депутата ще вкара в парламента. А Милата Наша Родна Страна, нека Бог да мисли за нея!!!!
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало къде е батко, абе къде е батко Станишев. Батко ти избяга в Брюксел и си купи дворец в Олтен Швейцария с откраднатите пари от КТБ. Остави балъците на Позитано 20 да се чудят на кой свят са. Айде и пак да гласувате за БСП-то , че ще има повишение на пенсиите не с 4.50 лв. , а с 4.80 лв. Ето това е събирателния образ на БСП-ДС др. Станишко
134
3
 
8
 
! Отговори
бля преди 9 години
абе вии не разбирате добре човека тои има в предвид 410 депутата на такава квота са му приказките
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 166.що лижеш бе.
132
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ааа грешите.Тиквата може да направи правителство и без нито един депутат.да ама в тяхното село.Пак ли започваме да му гледаме глупостите на тоя.аман бе.
131
10
 
6
 
! Отговори
Кънчо Деров преди 9 години
ГЕРБ ще победи.Страната ще се управлява от дясна патриотична коалиция.Южен поток няма да се строи, също и Белене.Русия ще излезе от Украйна с подвита опашка.БСП ще отиде в седма глуха и ще се остане на доизживяване.
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баце може и сам да управлева ако требе! Сал един верний Цецо да му е под ръка и да видите,как че цъфнем от секъде!Че забърка такива политически ***,че конфликта у Украйна,че ни се стори като детска игра на челик и сляпа баба!
129
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
128
1
 
7
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
...тази "безалтернативност" се налага и за "евроатлантическите ценности"! Милиони мислещи хора по света виждат, че "свобода, братство, равенство" се е изродило в "лакомия, корупция, олигархия", но медиите продължават да припяват, че глобалното неолиберално общество е безалтернативно и че западът е "връх на сладоледа"! Това, че мислещите хора виждат как ес се превръща в многорасов развален мишмаш, а сащ - в зъл чичко, плашещ света с долари без покритие, няма значение. Важното е масата да вярва.
127
2
 
8
 
! Отговори
Deathstalker преди 9 години
До 151 ха-хааааа: Ми тиква, кво друго може да е?! :-DDDDD
126
2
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Идеалният политик още не се е родил.И едва ли ще се роди някога.Има политици ,които се доближават до идеала за политик- например Уинстън Чърчил.В България политиката винаги е била "трудна".Но това е проблем повече на хората, отколкото на политиците.Защото хората избират тези ,които правят политиката.Най- много за България ще направи този ,който най- малко обещава.Големите обещания са просто лъжи-това всички го знаем,нали?!!!
125
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати"Бойко ,Бойко, много ми е чудно с какво "размисли" ? Я остави този процес на хората ,които мога и имат с какво да мислят , а се заеми с демагогията и омразата ,които владееш до перфектност.
124
1
 
8
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
От години т.нар. демократични медии прилагат над хората програмата "безалтернативност" - тоест - налаганите от тях твърдения се повтарят стотици пъти под различни форми, за да се убедят всички, че това е "абсолютната правда"! Така се прави сега с войната в Украйна- налага се мнението на сащ, което, всъщност, е израз на интересите на сащ и на никой друг. Така се прави и у нас - налага се мнението, че боко е безалтернативен победител на изборите. Някакси нямало значение кой за кого ще гласува.....
123
1
 
13
 
! Отговори
he преди 9 години
Боци,още не си обелил тиквата, пък я ръсиш със захар ;)
122
2
 
14
 
! Отговори
емо преди 9 години
жална ти майка българио,веднъж вече те ограби,сега иска още
121
1
 
6
 
! Отговори
xa-xaaaaa преди 9 години
kakvo e tova gultoto ????
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** колко му е,даже с 10 ако се наложи пак ще управлява Боката! Той,който разплака Никифор пред Ахелой,ще му се опрат някакви си стотина депутати!