Племенник на Вапцаров ще се пробва за независим депутат

Сред кандидатите е и шефът на птиценкомбината в Костинброд
2 сеп 2014 18:18,
26
Племенник на Вапцаров ще се пробва за независим депутат
Снимка: Фейсбук

Племенник на големия български поет Никола Вапцаров ще се състезава за депутат на предсрочните избори през октомври. Никола Николов Вапцаров е регистриран като независим кандидат за народен представител в Благоевградски избирателен район, показва справка в сайта на РИК-Благоевград.

Още по темата
„Кампанията още не е започнала! Засега усилията се влагат основно в срещи с хора и беседи в тесен кръг с цел запознаване с болежките и проблемите на региона“, е написал преди дни Вапцаров в профила си във Фейсбук.

От него става ясно, че наследникът на големия поет е завършил три магистратури - Право в НБУ, Политически науки в Париж и Администрация и управление в Страсбург. Работил е в частния сектор и като съветник в МВнР.

Любопитна подробност от биографията му е, че Вапцаров-младши е роден на 23 юли - датата, на която големият Вапцаров е разстрелян заради антифашистка дейност.

Както Dnes.bg писа, като независим депутат се регистрира и Октай Енимехмедов, който опря дулото на газов пистолет в челото на Ахмед Доган на конгреса на ДПС миналата година. Енимехмедов ще се състезава в Бургаския избирателен район.

Независим кандидат-депутат ще е и собственикът на птицекомбината в Костинброд Благо Джиев. Той ще се състезава в 26 МИР – София-област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знем ги тези НЕЗАВИСИМИ социаЛистчета....Червени са отвсякъде...Нещастници!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да,Вапцаров не е светец!В едно жестоко време не може да останеш пасивен,когато виждаш,че целия свят се е надигнал срещу фашизма и социалното потисничество,което сега у нас се повтаря.Вапцаров е Ботев на ХХ-я век!Велики поети за вечни времена!
15
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До Анонимен 20Вапцаров не е поет а терорист. Той е бил технически помощник на ръководителя на централната военна комисия на камунистите, избили над 300 000 българи. Вапцаров не може да бъде разглеждан само като поет, защото наравно с поезията си е участвал в избиването на българи. Ако едното е актуално днес, то и другото трябва да е актуално, т.е неговия кървав социализъм-коминизъм и поезията му. Когато се захласвате по поезията му не забравяйте да споменавате, че също е избивал българи
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Or kadese poiaviha tia fashisti Vapcarovi
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13Глупости!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Племенник на комунист...чудно....
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Н.Й. Вапцаров е осъден на смърт за предателство към родината и служене на чужди интереси (СССР). Фактите са си факти и нищо не може да ги промени, дори блестящата му поезия с левичарски уклон!
10
1
 
10
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Предпочитам да гласувам за хора, които застават с лицата, имената и автобиографията си, пред анонимните послушни мишки наредени по листите! Мажоритарната избирателна система в 2 тура ще прекрати един път завинаги мишкуването по листите, и ще даде шанс на свестните хора да влязат в политиката.
9
9
 
6
 
! Отговори
просто човек преди 9 години
Вапцаров е бил от заможно семейство. Майка му е била учителка. У тях е живеел "белогвардеец" който всъщност е бил агент на КГБ и е наглеждал района и по-специално "царския човек". Той индоктринира младия Никола. Когато Никола отива във Варна "за да стане мъж" както е искал баща му, той среща по-беден начин на живот /вече няма тънко нарязани наденички със винце/, отговорности които очевидно не са му били по вкуса и се отдава на антагонистични настроения. Такива гевезенца познаваме всички.
8
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ще се радвам ,ако независимите объркат плановете на партиините протежета.
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България отдавна се присъедини към парада на радостта на бившите комунистически страни, които приеха демократичния капитализъм. Какъв е Вапцаров - скоро нашите комисари в Брюксел трябва да спуснат дирекртиви да се махтан от учебниците терористи като Вапцаров, Ботев или Левски. България е член на Европейксия Съюз - трябва да загърби старите ценности и да приеме новите европейски либерални и мулти-културни ценности.
6
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вапцаров е ВЕЛИК поет но си го ликвидираха с пълно право да но и този има подобна съдба
5
0
 
24
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 9 години
Вапцаров е велик поет, но за съжаление родствените връзки нямат абсолютно никакво значение... Той и Симеон Сакскобургготски е син на Борис трети, ама това не му попречи да се нагуши на гърба на държавата, т. е. на наш гръб...
4
3
 
1
 
! Отговори
ebb преди 9 години
на Джиев охладеното пилешко е просто невероятно на вкус и цените са поносими .пробвайте го
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Боко-тиквата, всеки *** *** може да стане Премиер, Президент или Сватбен агентна тази загробена територия.
2
2
 
14
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Да ме прощава Днес.бг , но ми се струва че това момченце на снимката не би могъл да е племенник на Вапцаров, истински негов племенник би гонил 70-те!?Прецизирайте си заглавието...
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живот ли бе, да го опишеш.Живот ли бе, да го разровиш.Разровиш ли го - ще миришеи ще горчи като отрова.