БСП е пълна с енергия, играе за първото място, амбицира се Кутев

Чобанов е един прост министър, а партията е на 120 г., каза социалистът
Обновена: 4 сеп 2014 13:57 | 4 сеп 2014 11:01,
172
БСП е пълна с енергия, играе за първото място, амбицира се Кутев
Снимка: архив Булфото

БСП ще играе за първото място на тези избори. Социалистите сега са много по-мобилизирани и пълни с енергия. Това обяви секретарят на столетницата Антон Кутев пред БНТ.

„Научил съм се да не вярвам на социолозите“, каза Кутев. Той обясни, че разлика от 8-10 процента, ако е вярна, може да бъде стопена. Социалистът беше категоричен и че данните на социолозите не могат да отнемат ролята на БСП в съвременното общество. Той обясни, че единствено по времето на кабинета „Станишев“ безработицата е била едва 6 на сто, а икономическият растеж на страната е бил като китайския.

Още по темата
Кутев припомни, че партията му е намалила и цената тока и обясни, че според него сегашните идеи за увеличаването му защитават интересите на ЕРП-та и на големите енергийни компании. 

Социалистът обясни, че БСП излиза единна на изборите, макар и отслабена от многото предатели. Според Кутев те вече са извън партията и на този етап редиците са чисти от тях.  „Но ще се появят нови. В последните 25 години предателите в БСП се роят и цялата политическа система е основана на тях. Почти всички лица в политическата система, започвайки от Борисов, минавайки през Костов и стигайки до Първанов, са хора, които по един или друг начин в миналото са свързани с БСП“, каза секретарят на столетницата.

Кутев отправи тежки критики и към бившия финансов министър Петър Чобанов, който сега е кандидат за депутат от ДПС. „Чобанов, извинявам се, в политическата система на България няма и няма да има мястото на БСП. Той е един прост министър, който се е случило да бъде министър, утре не е ясно какъв ще бъде, а БСП 120 години е на политическия терен“, каза бившият депутат. Той разказа, че Чобанов е внесъл актуализацията на бюджета в края на мандата зад гърба на БСП.

„Ако някой финансов министър си мисли, че може да вкара бюджет на която и да е партия мандатоносител, без да я пита и да не бъде отсвирен веднага, значи е политически инвалид и няма място в политиката“, каза още Кутев.

Той обвини ГЕРБ, ДПС и ръководството на БНБ в опит за държавен преврат заради искането им за банкова ваканция около кризата с КТБ. „Видях как ГЕРБ заедно с ДПС и с ръководството на националната банка се опитаха да направят нещо като държавен преврат и то за сметка на българските граждани. Всеки може да си представи какво би станало, ако идеята се беше осъществила. Целта беше това да стане, за да се обявят комунистите за краха на финансовата система и че пак са съсипали всичко“, каза Кутев. 

Той отново обвини служебното правителство, че подготвя властта за ГЕРБ и провежда непопулярните мерки, които следващият кабинет би направил.

„Разликата между нас и ГЕРБ е в това, че Бойко Борисов не се самокритикува“, каза още Кутев. Той беше категоричен, че сянката на Станишев не тегне над БСП и че доскорошният лидер дори нямало да е на откриването на кампанията за вота, защото ще пътува от Китай.

Стартът за изборите социалистите ще дадат от най-малката зала от НДК. Кампанията ще е тиха, защото „когато има проблем и напрежение в обществото, не е подходящо да се правят грандиозни събития по време на кампания“. Спестените пари ще отидат за дарения в Мизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: БСПизбориАнтон Кутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
2
 
! Отговори
Az преди 9 години
Аи като е пълна с енергия да я вържем към НЕК :)
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КОИ ДА ИЗКАМ герб ЛИ САМО БСП.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Garibaldi Ходи се прегледай !
124
7
 
2
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Нещастни ***,които пишете тук срещу 120 годишгата партия,не можете да се похвалите колко годишна е партия Герб.Тиквуня пише,че 15 години управлявал в България? Може ли някой от вас да каже,кога точно е управлявал,а? Вие сте побъркани като него и си вярвате,че ще управлявате.Това беше вашият край.Никога няма да имате ваш министър председател! Краят ви ще Бъде като този на НдСв. Анадъмъ. Да имате кандидат депутат с ефективна присъда,срам,срам,срам.ха..хаха...ха...ха......................
123
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутев, Куеев, не само Чобанов беше *** министър, а и всичките останали от пишман правителството на Олигарски! Ами министърката на образованието Клисарова, ами на спорта оная ***, който цели часове не спираше да ръси глупости по пресконференциите, които се превръщаха в шоу на глупостта! Ами на здравеопазването оная изкукалата докторка, ами Овчев, които уж разбираше от всичко, ами на енергетиката лъжльото Стойнев - всичките бяха смешници в ресорите си, които забавляваха аудиторията цяла годин
122
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП е пълна с *** като теб. Жалко, че една продажна и смешна клика продаде идеалите на милиони. Вие сте едни самозванци, Кутев!
121
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутев, не си смешен даже, жалък си.Не ви искат хората, не разбрахте ли вече?
120
5
 
4
 
! Отговори
Kutkata преди 9 години
boko e prost no kutev dvaj poveche
119
2
 
20
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
БСП е пълна с корумпаци и леваци.Те са по-по и най-най от всички БКП-та.
118
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедия!
117
1
 
15
 
! Отговори
Гортски преди 9 години
Е това е кариериста Кутев олицетворява доктрината на партията си и партийните си лидери - власт на всяка цена за собствена облага, нещо като аренда над държавата ни. А изборите са нещо друго другарю Кутев. Изборите са волята на избирателя или както на някой им харесва - волята на народа, кой да поеме юздите на отговорността за управлението на просперитета на народа и държавата. Народното събрание е обратната връзка на народа за управляващите, а не е борба за власт, другарю кариерист Кутев.
116
21
 
3
 
! Отговори
морски преди 9 години
КОГА,КОГА,Ц.Цветанов ще влезе в ЗАТВОРА,след като има ефективна присъда,не се ли спазват вече законите в тая страна!?
115
2
 
22
 
! Отговори
до136 преди 9 години
Ами ако в България останат само турци и *** , верно само БСП ще са на власт
114
3
 
21
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Ха-ха-ха, БСП е пълна с развалени домати.
113
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доганя енергично ги помпа, има си хас да не са пълни вече.
112
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП НА ВЛАСТ ЗАВИНАГИ,, ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ....
111
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луд умора нема , а този е опасно луд! Или по скоро прави другите на луди...
110
2
 
19
 
! Отговори
как са осверипели преди 9 години
кокалът, кокалът се изплъзва и комундерите освирепяха от бяс.
109
2
 
15
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП=ДП преди 9 години
Играели били за първи, а ще завършат трети!
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снеже щом казваш, че Кутев е слаб член значи не е българин ,, българите сме големи членове ,,,сигурно е лилипут с огромни комплекси ... СНЕЖЕ БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ОТКРОВЕНИЕТО....