Какво обещава ГЕРБ, ако вземе пак властта

Правят отделни министерства на икономиката и енергетиката, дават 2 млрд. за саниране
Обновена: 4 сеп 2014 16:16 | 4 сеп 2014 13:51, Камелия Цветанова
316
Какво обещава ГЕРБ, ако вземе пак властта
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Подобряване на демографската картина, гарантиране на международната сигурност на страната, адекватното участие на България в променящия се ЕС, дигитална икономика, основана на знанието и на иновациите, и необходимостта всяка политика да бъде реформирана с оглед предизвикателствата пред измененията на климата. Това са основните приоритети в управленската програма на ГЕРБ, която беше представена днес.

Още по темата
Преди да бъдат разяснени целите в управленския мандат, за който отново партията се бори, зам.-председателят на политическата сила Цветан Цветанов обвини бившите управляващи за лошото състояние на страната, а Томислав Дончев, който е евродепутат, настоя, че последната година е изгубена за България и вече няма време за отлагане на реформите.

„Време е отново за работа и за реформи, време е да заменим задкулисието с прозрачност, арогантността с отговорност, незнанието с отговорност, хаоса със стабилност, нерешителността с воля. Време е да върнем България на европейския път на развитие“, заяви Дончев.

Цветанов пък увери, че ГЕРБ си е направила изводи за грешките и слабостите, които имаше през последните години.

Ако състави правителство, ГЕРБ ще раздели Министерството на икономиката и енергетиката. Според финансовия експерт Владислав Горанов министърът на икономиката трябва да търси инвестиции, а не да се занимава с енергетика, където има достатъчно тежки проблеми, с които пък трябва да се занимае отделен министър.

ГЕРБ не се готви да променя данъците като цяло, но същото време, за да се засили децентрализацията на местните власти, планира да се даде възможност всяка община да може да реши дали да въведе добавка към данъка върху доходите върху физическите лица, която законът ще фиксира.

„Доходите трябва да растат пропорционално на база на това, което произвеждаме, а не на база на популистки обещания. Ще подобрим капацитета на държавата да привлича инвестиции. Поемаме ангажимент всички назначения в администрацията да минават през конкурси. Електронното управление отново е изведено като приоритет“, продължи представянето на програмата Горанов.

ГЕРБ се ангажира още да увеличи подпомагането на семейства с до три деца, като в същото време намали интензитета на подпомагането на фамилии с над три деца.

Бившият енергиен министър Делян Добрев заяви, че ГЕРБ планира да увеличи средствата за енергийни помощи, защото е видно, че цената на тока ще се покачи.

Помощта сега стига до 200 000 души, а ГЕРБ залага да я получат 500 000 души.

Партията е готова и с програма за саниране на блоковете на стойност 2 милиарда лева. С тези средства за две години ще могат да се санират над половината от многофамилните сгради и собствениците им ще спестят 30-50 на сто от отопление, без да дават нищо, защото държавата ще покрие изцяло разходите.

Схемата ще е проста - единственото, което ще се иска от етажната собственост, е да предостави съгласие за саниране, което ще даде на общината, която пък ще прави подбор на сградите, обясни Добрев.

Партията на Борисов иска да има и единни стандарти за управление на държавните болници, като по този начин се спре лошата практика определи лечебни заведения да трупат дългове.

Реформата в здравеопазването предвижда и да се финансират диагностично свързани групи, а не клинични пътеки.

„Модерно е да има млади парамедици, а не скъпоструващи лекари. Със законодателни промени ще ограничим неплащането на здравни вноски“, обясни още Горанов.

Както и по време на управлението си, и сега ГЕРБ залага в програмата си като един от най-важните приоритет развитието на инфраструктурата.

Лиляна Павлова, бивш регионален министър и настоящ кандидат депутат, акцентира върху строителството на магистрала „Хемус“ и отблокирането на спрените европейски фондове за регионално развитие и околна среда.

В областта на образованието ГЕРБ обещава по-високи заплати и електронни учебници.

Университетите обаче ще получават 50 на сто от субсидиите на университетите след външна акредитация за качеството.

Електронното правосъдие също е приоритет, както и въвеждането на нова система за случайно разпределение на делата, нов статут на съдебните заседатели с идеята да привлекат гражданите и нов Наказателен кодекс, съобщи още Румяна Бъчварова, водач на листа в 24-ти МИР София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: ГЕРБпрограма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
2
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Защо този осъден *** не е в затвора?
240
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фактът е, че каквото и да направи ГЕРБ ще е винаги по-добро от съсипването на държавата от Орешарски... къде се скри Мишо Шамара , които агитираше да дадем шанс на правителстеото , когато народът се надигна и изскаше да изгони Орешарски, Пеевски и Местан? къде е Брадатата Нина?
239
1
 
18
 
! Отговори
Кълинкъ преди 9 години
Ниа *** партиа ГЕРП сме многу гръмотни и сички сме с вишо и имаме и дуктурати къту доктур Бойку Бурисуф....Глъсувъйте за най- ентелегентната партия-ГЕРП!
238
1
 
28
 
! Отговори
програмист преди 9 години
Програма "Разграбване на държавата 2.0"
237
3
 
24
 
! Отговори
Гербераст преди 9 години
Аз съм ГЕРБерче и простатиква мене е родила!В изобилие от тиквикрепне партията мила!Аз съм ГЕРБерче без мозък,в свят измислен аз живея.Всичко, казано от Вожда,любя, тача и милея!
236
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб обещаватПодобряване на демографската картинаУвеличаване на от 200 хиляди до 500 хиляди социални помощиза чернокожите.За белите работещи увеличаване на данъците
235
2
 
24
 
! Отговори
Очакваме преди 9 години
1. Да се увеличи цената на тока да не страдат Цветелинка и американските централи;2 С увеличението на цената на тока следва увеличение на всички цени на стоки и услуги.3. Замразяване на доходите, но не и за хората на властта;4. Издигане на отбора на банкянските тигри до висотите на правителствения отряд;5. Рой калинки и необразовани *** във властта.
234
0
 
7
 
! Отговори
до 272 преди 9 години
Дано като повратлив човек направи едно добро - да се откаже от гадната роля, с която е натоварен. Той е интелигентен човек, дано се погнуси да слугува на ....нямам думи.Просто мъничко морал му трябва да направи крачката и да каже че царят е гол.
233
0
 
14
 
! Отговори
проклети да сте преди 9 години
Всеки олигарх, който е богатял и богатее на гърба на България и гражданите на страната, който е правил политически инженирства, купувал е телевизионната полит-социо-кохорта от дежурлни хорица по студията, купувал е избиратели, цели секции, съдии, включително и с държавни пари под формата на "рекламни договори", консултантски договори и е вършил ред други незаконни неща да бъде проклет с целия му род до девето коляно!
232
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо е много по-кадърен от Боку. А медийнота олигархия извърта нещата.
231
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дА ВИ ВИДИМ ОСНОВНОТО ПРЕДИШНО ОБЕЩАНИЕ - КАТО ПОСТРОИТЕ МАГИСТРАЛКИТЕ И ЩЕ НАПРАВИМ ГРАНДИОЗЕН РАСТЕЖ. Е построихте ги, а де го растежа, при вас все около един процент? Растеж се прави със заетост а не 40 турски граждани да ви строят магистралите...Магистралите на практика доведоха до мизерия и стагнация на икономиката и затова ходете да пиете една студена вода за моя глас.
230
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подобряване на демографската катина!Ето и деца ще ви направят ГЕРБ.Нататък няма смисъл да се чете милиционерските глупости в стил Тодор Живковхахаха
229
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа олигарси от герб и не само. Но предимно от гроб. Защо сте толкова лакоми за още и още и още. Защо сте толкова безогледни? Кога ще станете европейц? Защо пак ще правите изборни далавери и следизборни сделки с депутати номади? Защо трябва да загробвате държавата с нови и нови дългове, защо не развивате истински бизнеси а само крадете от държавния бюджет? Кога ще се наситите на съсипията на Родината ни? О *** БЕЗ ПАРТИЯ И ЦВЯТ!
228
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво обещава - да вземе милиарди от народа и да ги даде на олигархията. Гласувайте за ГЕРБ! Ако сте олигарси ще е с право! Ако сте работници - за БСП, ако сте тютюнопроизводители за ДПС, ако сте от дребния и среден бизнес за Реформаторския коалиционен блок! Ако просто сте си прости - за Атака, ако сте и свръхбудали за ББЦ. :-)
227
0
 
10
 
! Отговори
ДД преди 9 години
А един мармот, завива шоколода в станиол ....
226
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само БСП еалтернатива за БГ.
225
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
И какво? - Ще санират на Цецо 5-те апартамента за сметка на държавата, но от данъците на Гошо, Тошо и още други от село без никой да ги пита...А за тях ще се сещат само по избори...
224
2
 
15
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Обещават да ядем постна пица и филии със свинска мас.
223
2
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Цецко,гугутко ***.Ами ти не може да помогнеш и на себе си.
222
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Мдааа...Модерно е да има млади парамедици, а не скъпоструващи лекари, обясни още Горанов.Тъпо, тъпо, че чак вдлъбнато!На този *** някой да вземе да му каже, че лекуват лекарите, а парамедиците помагат като поддържат пациента от инцидента до лекаря!!!Пфу! ***. Не било модерно...