Какво обещава ГЕРБ, ако вземе пак властта

Правят отделни министерства на икономиката и енергетиката, дават 2 млрд. за саниране
Обновена: 4 сеп 2014 16:16 | 4 сеп 2014 13:51, Камелия Цветанова
316
Какво обещава ГЕРБ, ако вземе пак властта
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Подобряване на демографската картина, гарантиране на международната сигурност на страната, адекватното участие на България в променящия се ЕС, дигитална икономика, основана на знанието и на иновациите, и необходимостта всяка политика да бъде реформирана с оглед предизвикателствата пред измененията на климата. Това са основните приоритети в управленската програма на ГЕРБ, която беше представена днес.

Още по темата
Преди да бъдат разяснени целите в управленския мандат, за който отново партията се бори, зам.-председателят на политическата сила Цветан Цветанов обвини бившите управляващи за лошото състояние на страната, а Томислав Дончев, който е евродепутат, настоя, че последната година е изгубена за България и вече няма време за отлагане на реформите.

„Време е отново за работа и за реформи, време е да заменим задкулисието с прозрачност, арогантността с отговорност, незнанието с отговорност, хаоса със стабилност, нерешителността с воля. Време е да върнем България на европейския път на развитие“, заяви Дончев.

Цветанов пък увери, че ГЕРБ си е направила изводи за грешките и слабостите, които имаше през последните години.

Ако състави правителство, ГЕРБ ще раздели Министерството на икономиката и енергетиката. Според финансовия експерт Владислав Горанов министърът на икономиката трябва да търси инвестиции, а не да се занимава с енергетика, където има достатъчно тежки проблеми, с които пък трябва да се занимае отделен министър.

ГЕРБ не се готви да променя данъците като цяло, но същото време, за да се засили децентрализацията на местните власти, планира да се даде възможност всяка община да може да реши дали да въведе добавка към данъка върху доходите върху физическите лица, която законът ще фиксира.

„Доходите трябва да растат пропорционално на база на това, което произвеждаме, а не на база на популистки обещания. Ще подобрим капацитета на държавата да привлича инвестиции. Поемаме ангажимент всички назначения в администрацията да минават през конкурси. Електронното управление отново е изведено като приоритет“, продължи представянето на програмата Горанов.

ГЕРБ се ангажира още да увеличи подпомагането на семейства с до три деца, като в същото време намали интензитета на подпомагането на фамилии с над три деца.

Бившият енергиен министър Делян Добрев заяви, че ГЕРБ планира да увеличи средствата за енергийни помощи, защото е видно, че цената на тока ще се покачи.

Помощта сега стига до 200 000 души, а ГЕРБ залага да я получат 500 000 души.

Партията е готова и с програма за саниране на блоковете на стойност 2 милиарда лева. С тези средства за две години ще могат да се санират над половината от многофамилните сгради и собствениците им ще спестят 30-50 на сто от отопление, без да дават нищо, защото държавата ще покрие изцяло разходите.

Схемата ще е проста - единственото, което ще се иска от етажната собственост, е да предостави съгласие за саниране, което ще даде на общината, която пък ще прави подбор на сградите, обясни Добрев.

Партията на Борисов иска да има и единни стандарти за управление на държавните болници, като по този начин се спре лошата практика определи лечебни заведения да трупат дългове.

Реформата в здравеопазването предвижда и да се финансират диагностично свързани групи, а не клинични пътеки.

„Модерно е да има млади парамедици, а не скъпоструващи лекари. Със законодателни промени ще ограничим неплащането на здравни вноски“, обясни още Горанов.

Както и по време на управлението си, и сега ГЕРБ залага в програмата си като един от най-важните приоритет развитието на инфраструктурата.

Лиляна Павлова, бивш регионален министър и настоящ кандидат депутат, акцентира върху строителството на магистрала „Хемус“ и отблокирането на спрените европейски фондове за регионално развитие и околна среда.

В областта на образованието ГЕРБ обещава по-високи заплати и електронни учебници.

Университетите обаче ще получават 50 на сто от субсидиите на университетите след външна акредитация за качеството.

Електронното правосъдие също е приоритет, както и въвеждането на нова система за случайно разпределение на делата, нов статут на съдебните заседатели с идеята да привлекат гражданите и нов Наказателен кодекс, съобщи още Румяна Бъчварова, водач на листа в 24-ти МИР София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: ГЕРБпрограма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 9 години
Правилникза оправяне на демографската картина на България.Необходими документи за получаване на разрешение и проследявано документиране на деянието от органите чрез аудио и видео документиране . 1Декларация от желаещите,че имат намерение да извършат съвокупление.2Молба за разрешаване на провеждането на съвокуплението,като се посочи място и време ,за да могат органите да направят необходимата техническа подготовка на мястото. За получаване на разрешение трябва органите да пробват булката дал
220
3
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
герб обещава,замразяване на заплати,пенсии,вдигане на пенсионната възраст на 80год.,5000км. магистрали,а на цветелинка ,много ветерници за ток,Родопите Странджа,Рила,и що къде има планини,всичките за нея.
219
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИЩО НЯМА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТРАНДАРТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ ,КОИТО СА 80 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. НИЩО НЕ ВИЖДАМ И ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА КОЖОДЕРСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ПОЛИТИЦИТЕ,СУБСИДИИТЕ,ПРЕВИЛЕГИИТЕ И ГЛЕЗОТИИТЕ НА ДЕПУТАТИ И ПОЛИТИЦИ. НИЩО НЕ ВИЖДАМ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПИЛЕЕНЕТО НА ПАРИ В ДЪРЖАВНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ И НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕКОМЕРНИЯТ ИМ БРОЙ !
218
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, проба,как ме чуваш?Започвам:Обещавам----------------------------.Обещавам---------------------.Обещавам-----------------.Ало,пусни записа,че забравих какво казах.АЛО,ало!Май се развали микрофона.......
217
11
 
1
 
! Отговори
А вий сте преди 9 години
И какво виждаме сега? Лоши хора, които рушат това, което се направи. Огледайте се и вижте какви са кварталните детски площадки,разбити и даже окрадени вратички и дъски, настилки. Е, кой е виновен. Виновни сме всички ние. Прав е Бойко. Материала е лош. И никога няма да станем европейци. Защото сме зли. Защото не виждаме хубавото,което се прави. Защото плюем от спортна злоба. Докога? Да дадем шанс на един човек от народа. Ако не върнете си Царя и бъдете щастливи.
216
19
 
2
 
! Отговори
А вий сте преди 9 години
драскачи ***. Ако не беше ГЕРБ, други щяха да ви пречат. То с този негативизъм, който излъчвате нищо добре не чака БГ. Не виждате ли колко се промениха някой градове по времето на управлението на ГЕРБ. Слепи ли сте. Помните ли какви бурени и изоставени детски площадки и паркове имаше. А знаете ли колко училища вече са модернизирани и то в малките градове.А помните ли заколко време стигахте до морето. И още много придобивки се направиха. Стига сте ревали обвинявали. Бедни имаше и преди.
215
0
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Тези щяли да оправят демографската картина! Представяте ли си човек, с капацитета на този от снимката как би подходил към въпроса?
214
4
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Аз обещавам че ще гласувам за ГЕРБ ако: Цецо влезе в кауша Боко свали ботуша Цеца влезе под душа и Искра започне да слуша
213
0
 
16
 
! Отговори
www преди 9 години
ДА ЛИКВИДИРА ИЗЦЯЛО МАЛКИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС..
212
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAS TOVA SANIRANE SGRADITE SHTE STANAT KRASIVI I PRODALGITELNOST NW GIVOTA IM! DOBRE CHE E BOIKO DA POSTROI BG OTNOVO! PREDI NEGO V CENTARA NA SOFIA MIRISHESHE NA ***, BESHE UGASNO ! DO TURCKITE BALGARI? XORA STIGA STE GLASUVALI ZA DPC? NE VIGDATE LI CHE TE SA PODLOGA I KAKVOTO MOGAT KRADAT? TE NE VI ZASHTITAVAT A NQMA I OT KOI, TE NE VI POMAGAT! DPS SA NAPALNO IZLISHNI V UPRAVLENIETO NA BG!
211
3
 
23
 
! Отговори
реостат преди 9 години
Дано Гроб никога да не вземе властта
210
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CAMO GERB,
209
1
 
22
 
! Отговори
ОООО-чевадно преди 9 години
Полуобразована, да не кажа неграмотна е ***, която се възхищава на бандитските прийоми на ГЕРБ.За тях е важно да ти е дебел врата, да се "фукаш" с големи мускули и без свян да обричаш на глад и нищета образованите.
208
1
 
19
 
! Отговори
Без значение! преди 9 години
Не е важно какво обещава ГЕРБ ! Важното е, че българите и България не ги чака нищо добро ако ГЕРБ пак се промъкне във властта! Те вече стъпкаха закона като на челно място издигат лице с присъда на първа инстанция! Всичката им работа е такава!
207
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще гласувам само за тези, които обещаят да се гръмнат веднага след изборите.
206
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
КАКВО НАПРАВИ Г Е Р Б?! АМИ НАПРАВИ ТИ ДОСТА АПАРТАМЕНТЧЕТА. ТИ СИ ЩАСТЛИВ - ДРУГИТЕ БЕДНИ И НЕЩАСТНИ.
205
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обещават ни увеличение на тока,актуализация на бюджете,вземане на огромен заем от 6 милиарда лева,който ние ще плащаме,стягане на коланите,мизерия и хора търсещи спасение в отвъдното.Забравете за повишение на заплати и пенсии,за нови работни места,за нормална бизнес среда.Това ви обещават и със сигурност ще го изпълнят.
204
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се приготвят панелките за задължително кръвопускане/саниране/! От тях се чакат 2 милиарда! Нови данъци, токът стремглаво нагоре, стрижене, щавене, ново тупане на брашнения чувал, а честито!
203
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако искат да се гласува за тях, да сложат един единствен приоритет - премахване на корупцията по всичките етажи и оси на властта. За другото икономиката сама ще се погрижи...
202
0
 
13
 
! Отговори
БХ преди 9 години
Обещават повече репи тикви и полисмени. Хора завършили академийте не трябва да се допускат до власта, видяхме ги що са прости.