Фантомите в избирателните списъци били пренебрежимо малко

Няма един милион мъртви души, твърди МВР
11
Фантомите в избирателните списъци били пренебрежимо малко
Снимка: БТА

Разликата между хората с право на глас, обявени от ГРАО, и  тези с редовни документи за самоличност е пренебрежимо малка в избирателните списъци, твърди  Филип Гунев, заместник-вътрешен министър, по време на заседанието на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори в МС.

Той посочи, че към 1 септември хората с активни лични карти са били 6 769 000. Към тях трябва да се добавят 51 000 души със зелени паспорти, 14 252 души, които имат само международен паспорт, 89 000 души с изтекла лична карта и 78 000 души, които не са си извадили лични карти, макар че имат право.

През 2011 година хората, които са имали имат право, но не са си извадили лични карти, са били около два пъти повече - 141 хиляди, обясни Гунев, цитиран от БТА.

Още по темата
От днес до 5 октомври ще има още около 7800 души, които ще навършат пълнолетие, ще могат да си извадят лична карта и да гласуват, каза Гунев.

Поне 600 хиляди души с лична карта, които са в избирателните списъци, живеят извън страната, добави заместник-министърът.

Михаил Мирчев, представител на ГИСДИ и председателстващ днес заседанието на Гражданския борд, посочи, че след тези данни на МВР се повдига въпрос относно данните, изнесени от Националния статистически институт, че пълнолетните българи са около шест милиона.

Според статистиката на ГРАО, обявена наскоро, избирателите в България са 6,9 млн. души, припомни Мирчев.

Изборните секциите в чужбина към момента са 402, съобщи Силвия Мицова, представител на МВнР, по време на заседанието на Гражданския борд.

Само във Великобритания секциите ще са 30, каза Мицова.

Следващата седмица в МВнР ще бъде даден брифинг с подробна  информация за процеса на извънредните парламентарни избори извън страната, добави Мицова.

Това е рекорден брой секции в чужбина, обяви Михаил Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Наглеци преди 9 години
Абе никой не им вярва, само те си вярват. Сравнението лични карти и гласоподаватели не е коректно - документ си вадиш много по-рано на 14г. ,отколкото имаш право да гласуваш - на 18г. Така може и до 1 милион души да нямат право на глас. Някой ще извади ли колко са хората от навършилите 14 до не навършилите 18 години. Ето това са част от мъртвите души за които се говори ..
9
0
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
С лични карти и/или паспорти са и 14 годишните - те откога станаха гласуващи?
8
0
 
0
 
! Отговори
vol преди 9 години
167 000 dushi ot bulgar narod sa prenebrejimo malko?! :)vse edno naselenieto ot Smolyan, Haskovo i Pazardjik ?!
7
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Казват, че няма фантоми, но не им вярвайте. Има и точно тези фантоми са най- пазената тайна държаща олигомафията на власт. Забелязахте ли как Боко сдаде властта на Станишев, а той му я върна по същия елегантен начин? Тия са си биз- бизе, а ние сме *** ако им вярваме, пфу!
6
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Знаете ли че през последните президенски избори недействителните бюлетини сиреч сгрешените от нас са били 750 хил.Сиреч още толкова колкото са гласували за Герб.И ще ми говорят тези *** за честни избори.Още първия ден ,още не седнали на бюрата си новите морални и интелигетнти министърчета изволниха сума ти народ,и сега ми говорат за честни избори -стадото овце оредя мили герберчета,останаха само най тъпите.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИТО ЕДНА МЪРТВА ДУША В СПИСЪЦИТЕ. И ТОЗИ ПРОБЛЕМ ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ДА ОСИГУРЯТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.
4
1
 
0
 
! Отговори
моргана преди 9 години
няма фантоми има духове на мъртви души
3
1
 
7
 
! Отговори
Секция "Явор&qu преди 9 години
Я кажете не във Великобритания, а в Турция колко са секциите? Кажете бре? Иначе НСИ казва 6 милиона пълнолетни граждани, а тези вадят 900 бона отгоре. При избирателна активност 35% тези 900 хил. са 1/3. Е така се е..т с тъпоумните обитатели на тая територия.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки един живеещ извън България си е потенциален двойно гласуващ. Ако реши да гласува там, където живее, примерно в Германия, нищо чудно при проверка от ДАНС или МВР да се окаже двойно гласувал - един път в Германия и един път в България. Как се оказва гласувал в България след като човека си е в Германия и не я е напускал по време на изборите, никой не казва. Лошото е, че идват полицаите и започват да тормозят близките му живеещи в България да обясняват защо е гласувало детето им два пъти и т.н
1
0
 
8
 
! Отговори
тити преди 9 години
и пак ни лъжат отгоре,за да купуват *** гласове