Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още

Дупката се получила, защото НС орязало бюджета на "Дондуков 2"
Обновена: 9 сеп 2014 17:27 | 9 сеп 2014 17:26,
161
Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още
Снимка: архив Булфото

Международната програма на президента и вицепрезидента до края на годината са останали необезпечени заради орязването на бюджета на държавния глава за тази година. Затова се налага актуализация на парите за администрацията на държавния глава. Това става ясно от становище на президентството, публикувано в страницата на институцията.

Уточнението идва ден след като стана ясно, че служебният кабинет отпуска още 980 000 лева на „Дондуков“ 2. Проектопостановлението беше публикувано на страницата на финансовото министерство.

Още по темата
Днес от президентството припомниха, че парите на Плевнелиев бяха намалени със 767 000 лева през 2014 година. Освен това с промени в закона за бюджета, влезли в сила на 12 август, средствата на държавния глава били орязани с още 544 450 лв. „Така бюджетът на Администрацията на президента за тази година е с общо 1 311 450 лв. по-малко в сравнение с предходната.“, изчислиха от „Дондуков“ 2.

Оттам уточняват, че при намаляването на средствата не са взети предвид вече поетите международни ангажименти на президента. Сред тях са срещите в рамките на ЕС, в 50-ата Мюнхенска конференция по сигурност в Германия, Срещата на върха на НАТО в Уелс и договорените много по-рано двустранни визити в Китай, Катар, Великобритания и др. От президентството допълват и че до края на годината предстоят още много важни международни форуми и срещи, в които президентът е поел ангажимент да участва.
 
„Именно невъзможността да се изпълни международната програма на президента и вицепрезидента, която се изготвя около година по-рано, и свързаните с тази програма протоколни разходи, както и дължимите суми към „Авиоотряд“ 28, налагат увеличение на бюджета“, се казва в съобщението от президентството. В него се уточнява и че независимо от готвеното увеличение, бюджетът на администрацията на държавния глава остава по-малък  от този за 2013 г. с 331 450 лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бюджетпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
36
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 57 Много ми е интересно,какво точно е направил Плевнелиев? Ако е ,че е налял пари в дхоба на мутрите ,е това е ясно,затова си иска тоя 1 млн. още А хората,които нямат покрив ,тях кучета ги яли Той Плевнъо ,затуй само обикаля в чужбина,барем тука да не го поздрави някой Бг. гражданин с малко бензин и кибрит Неслучайно Плевнелиев от София никъде другаде не мърда
47
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нямате пари за бедстващите от наводненията ?То цяла България е , като ударена от едно голями наводнение !
46
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този някой докладва ли му как живеят Българите ?Че се е заплеснал да угажда на Запада , и забравя , че в бюджета няма пари ??Какво носи за страната , като ходи в чужбина ?
45
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато служебния министър на Роската разправя, че нямало пари в бюджета за справяне с наводненията, в същия момент дава на Роската 1 милион от него, веднага на секундата. Между народа и обслужването на американските интереси, приоритет на Роската е второто. Пари за бедстващите няма, но за екскурзиите на Роската има.Роска на какъв принцип даваш приоритет на разходките си, пред народа си бе?
44
0
 
40
 
! Отговори
.... преди 9 години
Този най добре да си седи в къщи . Само лиже зад*иците на всички и ни вреди !
43
0
 
45
 
! Отговори
Лакей-президент преди 9 години
Вместо да дадат този 1млн. за пострадалите от наводненията, Близашки дава ДОПЪЛНИТЕЛНО 1 млн. на Плевнелиев, за да ВРЕДИ допълнително на България с международни срещи, в които да гледа с кучешка преданост и телешки възторг господаря Обама или лъжците Расмусен и Барозу и да им обещава България да стане плацдарм за военни действия срещу Русия, както го предложи и обеща, без да са го поискали от него, но той, като всички лакеи, предугажда прищевките на господарите. Лакей - президент.
42
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роска, какво ще правиш с един милион бе?
41
1
 
38
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Тоя юнак къде ще ходи бре ,в Ирландия ли,да си види колегите??
40
5
 
38
 
! Отговори
еер преди 9 години
Това куче Плевнелиев заслужава да го набият бавно на дървен кол.
39
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един национално отговорен президент щеше да се откаже от бюджета в полза на бедстващите от наводненията, но за Роската е по-важно да присъства там, където го повикат господарите му.
38
1
 
39
 
! Отговори
Още ? преди 9 години
Сключва ли някакви ДОГОВОРИ , които носят на България - милиони ? - ходи там да се съгласява , на най-не изгодното за България !А харчи милиони !!Защо не ходи там да спи в един мотел и да си маже филия с мас !?нали трябва да затягаме коланите , да не ощетим ЕС и НАТО , а да им даваме !
37
1
 
41
 
! Отговори
Расим Плевнели преди 9 години
Ами така е, спуснаха ми нов разширен списък със *** за целуване и се налага да дръпна още пари, за да обслужа всички. Заповядаха ми да посетя още няколко държави, където да се хиля като *** и да демонстрирам колко сме обединени. Раздайте спасителни пояси на онези, дето ги удавиха пороите, ама ги дръпнете от бюджета, че сега събирам пари за фонда на украинските военни.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i pod llainU da zastane, vse taka umno i statlivo PleZident4e sha si imami
35
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да му забранят на Плевнелиев да ходи в чужбина. Вредно и опасно е.
34
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И после ще кажат няма пари, дайте да теглим заеми, за да може тоя на снимката да се излага не само тук, ами и отвъд граница.
33
6
 
45
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Стискам палци да му се разбие самолета на този *** на следващият полет!
32
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази мижитурка дето ходи по чужбина да продава България ?Има БЮДЖЕТ от над 1 милион лв.Ами как ще разбере как живеят Българите , този угодник на неговото ЕС
31
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-смешното беше, че куцо и сакато се радваха по всяка телевизия как с протестите гражданското общество се е събудило и вече видиш ли политиците щели да внимават какво правят и кого назначават....
30
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дО 29 Плевнелиев е достоен бивш комсомолски секретар
29
24
 
20
 
! Отговори
Долу БКП преди 9 години
Гаден номер на тройната коалиция БСП-ДПС-АТАКА.Защото Президентът не е от тях, да се принизява институцията. За воаяжите на Първанов до Австралия и отвъд нея, с един самолет хора, имаше предостатъчно бюджет. Ако е за среща на НАТО - няма пари.Затова България е на това дередже.