Чакаме да ни пуснат спрените европари до края на октомври

Илияна Цанова запозна Йоханес Хан със свършеното от служебния кабинет
Обновена: 10 сеп 2014 21:57 | 10 сеп 2014 21:53, Красимир Ангелов
26
Чакаме да ни пуснат спрените европари до края на октомври
Илияна Цанова. Снимка: БТА

Блокираните средства по оперативните програми "Околна среда" и "Регионално развитие" могат да бъдат размразени до края на октомври. Това съобщи вицепремиерът по управлението на средствата от ЕС Илияна Цанова след срещата си с еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан, предаде БТА.

Цанова и министърът на околната среда и водите Светлана Жекова са запознали Хан със свършеното от служебното правителство по повод спрените европрограми.

"Очертахме план за действие за възстановяване на спрените плащания от европейските фондове", коментира Цанова.

Очаква се към средата на октомври пратеници на ЕК да посетят България и да се уверят на място в постигнатия напредък по контрола на изразходването на европейските фондове. Цанова съобщи, че е била постигната договорка по оперативната програма "Регионално развитие" да бъдат разделени осите за градско развитие и за туризъм.

Вицепремиерът отбеляза, че нашата страна е приела налагането на "плоска" финансова корекция от 9,5 процента върху 239 договора на стойност 1,609 милиарда лева (т.е. корекция от близо 153 милиона лева). Ще можем да пренасочим тези средства, България не ги губи, поясни тя.

Министър Жекова отбеляза, че основното, по което работи Министерството на околната среда и водите (МОСВ), е изготвянето на сертификат с искане за плащания по европейските програми. По нейните думи при пълна мобилизация на националните проверяващи органи този документ ще може да бъде представен на ЕК през октомври.

"Вярваме, че са положени достатъчно усилия и са взети мерки, така че да можем да докажем, че тези механизми за контрол работят", посочи министърът. Тя съобщи, че от утре у нас започват разплащания към получателите на 89 милиона евро по програми в обхвата на МОСВ.

Още новини от света на икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
До 24 Аз пък се чудя защо все още не са не са отпуснати тези пари."които има глава да мисли"Тъи като имаш претенции че притежаваш глава която мисли как все още не си се сетил,че парите бяха спрени с измислени причини,слугинското поведение и клеветене на мутрата Боико в Брюксел и САЩ и заради това че на брюкселската върхушка това правителство не им харесваше и за това го събориха със спирането на парите.Напрегни си малко герберската кратуната и мисли по задълбочено!
14
5
 
1
 
! Отговори
Да преди 9 години
Дойдоха БСП-ДПС и ни спряха парите, махнаха се комунистическо-труските крадци и ни ги пускат. Който има очи да гледа, който има глава да мисли.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЗИ Е ЕДНА ДОЛНОПРОБНА ***
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ни спират европарите, какво правим тогава в ЕвроПумията?! И защо ще плащаме членски внос!?
11
7
 
6
 
! Отговори
Лозан преди 9 години
Герб и Дпс е новата коалиция
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предизборно се е напълнило тука с комунистическа ***, слагат минуси яко. Ей *** мръсни ще дойде и вашето време!
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче такъв рак като комунята няма, всеки път ни спират парите когато са на власт... Всичко е защото нямат далавера за кражби! Никога повече БСП и ДПС!!!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер. Дано!
7
8
 
8
 
! Отговори
Логично преди 9 години
БСП и ДС (ДПС) са аут(макар и привидно) и парите идват !
6
2
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Nqma takuv smqh. Za edin sporten klin NIKE za 90 kinta otnovo nepulnoletna dade dupeto. Kajete mi, vie li ste mnogo tupi, ili prosto nikoga ne ste razgovarqli s decata si :D Glupci :D
5
8
 
8
 
! Отговори
йфйф преди 9 години
Е със съветничкa по евросредстaвaтa професи8нaлнa стриптизоьркa кaк кямa дa успеете, министри нa пяното *** Софийско реститутско комсомлско общество?И не рaзбирaм Тиквочa кво лaе зa тия смотaни фондове, кaто се окaзa нaкрaя че сa ги спрели по кегове време зa,негови гaфове?!?!?!?!?
4
8
 
2
 
! Отговори
bg.izmet преди 9 години
shte vi gi otpysnat.samo si otvorete ystite i gazovete da gi poemete
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koмунистите се махат и парите идват ;)
2
7
 
7
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Предизборно ли ще ги пуснат ?))
1
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не са европари , а парите от членския ни внос в ЕС , докога ще ни лъжете господа продажници ?