Георгиева: Ще отговарям за ?140 млрд. и 30 000 кадри

Еврокомисарят ще помага на България в усвояването на парите от ЕС
Обновена: 11 сеп 2014 14:21 | 11 сеп 2014 09:44, Екип на Investor.bg
151
Георгиева: Ще отговарям за ?140 млрд. и 30 000 кадри
Снимка: архив Булфото

Кристалина Георгиева като еврокомисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси ще отговаря за 140 млрд. евро, колкото е бюджетът на Европейската комисия, и за 30 000 души, които работят в нейните дирекции. Това обяви самата Георгиева пред БНТ.

Сред задачите на комисаря по бюджета е да оцени и колко добре са били изразходвани тези средства. В нейния ресор е и ОЛАФ – европейската агенция, която се бори с финансовите измами с парите на данъкоплатците.

Още по темата
Парите на Европа трябва да работят по-добре за хората, коментира Георгиева, която медиите у нас вече нарекоха суперкомисар заради важния пост, който поема. Тя съобщи, че в ресора и влиза и координация на всички еврокомисари, защото те имат отношение  към бюджета и към човешките ресурси.

Кристалина Георгиева обясни и че ще е от малкото комисари, които ще ръководят две генерални дирекции - за бюджета и за човешките ресурси.

Българският комисар каза още, че е направила много за страната ни в предишния си мандат. Пример тя даде с Дунав мост 2, който е завършен благодарение на нея. Спомням си, че  когато започнах, парите за него висяха. Направих предложение в Комисията да обединим румънската и българската част на Дунав мост 2 и така си спасихме парите. Сега имаме този мост, пътуват хората по него“, каза Георгиева.

Еврокомисарят обясни, че проблемът с европарите в България не е недостигът им, а това, че не се усвояват добре. През новия програмен период страната ни ще получи 16 млрд. евро от европейските фондове, припомни Георгиева и допълни, че ще ни помогне да усвоим тези средства.

Като комисар по човешките ресурси тя изрази надежда броят на жените на управленски позиции в ЕС да се увеличи и обяви, че ще работи за това. Тя беше категорична, че не е водена от феминистки настроения, а от нуждата страните да използват таланта на всички – и на мъже, и на жени.

Новата Европейска комисия ще поеме своите отговорности от 1 ноември. Преди това всички номинирани от Юнкер комисари ще бъдат изслушани от съответните ресорни комисии в Европейския парламент. Очакванията са това да стане до края на този месец.

След изслушването в комисиите на Европарламента съставът на Комисията „Юнкер” ще бъде гласувана анблок в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
5
 
! Отговори
До форума преди 9 години
Одисей е от платените драскачи на белокосото психо във форума.Другия такъв е един със снимка на мазната си, нечиста коса - Varg.Всички вече ги знаят, чудя се колко им е хонорара.Вместо да се бъхта като архитект, може да говоря с белокосия *** да даде някой лев да пиша колко са велики ДПС и Русия - неговите покровители.
39
4
 
2
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Некак си така слабо ме вълнува за колко пари и колко кадъра ще отговаряш, при положение, че се гавриш със сънародниците си, както и с тяхното страдание. Ако спрат медиите да пишат за тебе дори още по-добре, та да си потънеш в забрава!
38
1
 
7
 
! Отговори
Сталинка преди 9 години
Ала бала тралала хвалете ме уста че умря ***
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радваме се за вас, госпожо Скрудж.
36
5
 
5
 
! Отговори
До Одисей преди 9 години
До Одисей тъпия комунист. Ходи си *** майката гов*о такова, никой не ти ще атаките.Сега, знам, че си девствен и се чудиш защо в нищо не ти върви и си смотан беден загубеняк, но не ни набутвай на нас руските си ***.Тук е България, а атака на изборите нали знаеш - 2,3% :) Щото сте еничери и ни продадохте на Турция и Русия.Взимайте си пластмасовата маса и пиците и се завирайте в мишите си дупки, щото при следващите протести няма да са срещу вас студентчета и *** и ще ви спукаме от бой.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КриСталинка носи славно име, но по и отива Чорбаджийка Киряк Стефчова-Ибрикчиева. Некои нейни зложелатели напомнят че не е дала и лев за изподавените по деретата булгаристански балъци. Не е верно! Сталинка дари едно чене и 5 000 лв на една бабишкера малко ли е? Чорбаджия да даде и един лев е нечуван бабаитлък, защото после го хваща скомина. Демокрад, пардон, чорбаджия не дава пари на балъци сиромаси, взема и залъка и покъщнината им. Докато го търпят, после идват камуниците, яки издрави -дето са яли кашкавал по мандрите и спали на чист въздух и му е.ават мамата.
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пожелавам успех на Кристалина Георгиева! Вярвам в нейния професионализъм и представянето на България чрез нея. Много се радвам за това назначение. Имам й пълно доверие като човек, експерт и българин! Поздрав!
33
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Добре се хвалиш за какво ще отговаряш-да видим какво ще направиш за България!Не казвай само ,че не можеш!
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахах коментар 3 е супер.Станишев ще е еврокомисар на Бузлуджа :) *** бесепари, дано умрете по скоро да си отдъхнем.
31
2
 
5
 
! Отговори
ТИПИЧНА ГЕРБЕРАСТКА преди 9 години
като ***, дето сама се хвалила за всичко. Ама само на приказки. Като оня дърт лъжец от МАДРИД, дето излъга целия народ ВЕРВАЙТЕ МИ. Пък сега като му взеха открадените държавни имоти се жалва по света, че БЪЛГАРИЯ била лоша и се излагала. КЕЛЕПИРА СТАЛИНКЕ, КЕЛЕПИРА...Много милиарди, много комисионни...
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смърт на всички комунисти, загробили България и половината свят през последните 70 години.*** гадна.
29
3
 
8
 
! Отговори
НЕ СИ СПОМНЯМ преди 9 години
СТАЛИНКА да е помогнала на БЪЛГАРИЯ с нещо за 4 години като еврокомисар. Освен на думи за собствен пиар
28
3
 
6
 
! Отговори
сова преди 9 години
Е на тази паламида пак и извадиха снимката на преден план. Омръзна ми да е гледам вече, повдига ми се. Тая не е българка и не работи за България.Тя е американски представител с българско име. То и името и е малко......
27
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 9 години
Чудя се защо ми е едно такова отвратно...толкова други къдърни и добри българи има
26
3
 
18
 
! Отговори
горчо преди 9 години
Въобще не ми е ясно-тая дама какво толкова прави, че постоянно я пишат ,че прави нещо и отговаря за нещо . Оня ден по Новините от наводненията един човечец каза- Тая еврокомисарката дойде тук, снима се ,че ще прави нищо и си замина ..и помощ никаква..А нас всеки ден ни я натрапват и ни обясняват, колко е важно тя да заеме някаква длъжност,това било,онова било..
25
3
 
5
 
! Отговори
Червен трол преди 9 години
До до 21Ама Бойко Борисов и този мост ли построи САМ и плати материалите от джоба си?
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нас ни интересува колко пари РЕАЛНО за българския народ - медицина,работа,образование, без кражби,проекти, и шмекерлации
23
2
 
7
 
! Отговори
Атакиз преди 9 години
До Одисей 1Сега стана ясно защо Болен пуши кубински пури по 80 EUR за брой, докато поклониците му едва преживявате с 20 лева на ден и парче пица.
22
0
 
1
 
! Отговори
Lalev преди 9 години
Izdrazkata na edin sluzitel na mesec za perioda ot 5 godini e 77777.777777Euro na mesec.Neka da im e losho.Tova e sumata kojato moze da specheli edin bulgarin za cjal zivot i to s dobra zaplata.
21
3
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До Одисей 1Тези неща не зависят от теб. *** от 15 години насам, сте бита карта.