ГЕРБ ще подкрепи всяка мярка за спасяване на парите в КТБ

"Проблемът с банката измества много други в държавата"
Обновена: 12 сеп 2014 12:42 | 12 сеп 2014 12:41,
97
ГЕРБ ще подкрепи всяка мярка за спасяване на парите в КТБ
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ ще подкрепят всички мерки за спасяване на вложенията на гражданите и бизнеса в КТБ. Това се казва в писмо на партията, подписано от лидера Бойко Борисов, до управителя на БНБ Иван Искров.

В него ГЕРБ призовава Централната банка да обърне сериозно внимание на всички потенциални инвеститори, заявили интерес да се включат в капитализирането на банката.

Още по темата
Преди два дни от БНБ информираха, че Финансовият консултант с изключителни права – ЕPIC, избран от консорциума между Фонда на Генералния държавен резерв на Султана на Оман, е поискал достъп до непублична информация, свързана с КТБ.

От EPIС са поискали на базата на непубличната информация да бъдат водени разговори с правителство и Българската народна банка за изготвяне на план за преструктуриране на КТБ, съгласно правилата и изискванията за държавна помощ в Европейския съюз, стана ясно от съобщението. От БНБ обаче информираха, че изпратеното писмо не посочва конкретни параметри за финансови и правни ангажименти, но е важна част от търсенето на решение от страна на акционерите и други потенциални инвеститори

„Проблемът с Корпоративна търговска банка поставя пред изпитание цялото общество и измества фокуса от многото други проблеми, които има в държавата“, се казва още в писмото на ГЕРБ до БНБ, изпратено днес. В него се изразява недоволство от начина, по който Българската народна банка управлява процеса на специален надзор над КТБ и Търговска банка „Виктория". „Осъзнаваме необходимостта от надеждна оценка на реалното състояние на затворените банки, но не приемаме сроковете, предлагани от Българската народна банка“, пишат още от ГЕРБ.

Според партията е недопустимо вече трети месец квесторите, назначени от БНБ, да не могат да предоставят изчерпателна информация за реалното състояние на КТБ. „Прибързаните и противоречиви изказвания на управителя на БНБ Иван Искров допълнително нагнетиха напрежение и създадоха усещане за неуправляемост на процеса“, пише още в писмото.

ГЕРБ изразяват опасения, че отлагането на информацията за реалното състояние на банката крие риск от допълнително влошаване на нейните активи и увеличава цената на нейното оздравяване. „Нещо повече, липсата на информация за състоянието на капитала на банката не дава възможност за формулирането на стратегия за решаване на проблема”, пишат още от ГЕРБ.

Бойко Борисов обсъди проблема „КТБ“ и с лидера на „Подкрепа“ Константин Тренчев. И по време на срещата лидерът на ГЕРБ призова квесторите, назначени от БНБ, да излязат с доклад  за състоянието на банката.

Борисов и Тренчев обсъдиха финансовото състояние на държавата и предстоящите предсрочни избори. По време на срещата, поискана от „Подкрепа“, лидерът на синдиката сподели притесненията си относно разпада в енергетиката и тежкото състояние, в което е изпаднал секторът. Борисов и Тренчев обявиха, че трябва да бъдат предприети незабавни мерки за съживяване на икономиката и възстановяване на спрените еврофондове, защото финансовото състояние на държавата е тежко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
20
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Борисов, ти носиш лична отговорност за проблема с КТБ.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да разбираме така-герб ще ппдкрепи всяка мярка за спасението на милионите на Вежди Рашидов и други незнайни гербери. С заобикаляне на закона за банките, където ясно е посочено-196000 лева максимум обезщетение!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберите направо да вадят пачките и да дундуркат КТБ и беглеца цветко
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Категорично редпочитам ГЕРБ пред БСП и ДПС, но въпросът ми към Борисов е защо сега е готов на всичко за спасяването на КТБ, а преди няколко месеца именно ГЕРБ блокираха решението за разделяне на добра и лоша банка? Ако тогава се беше случило това разделяне, вече щяхме да сме забравили за проблема КТБ.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаме АЕЦ Белене, Нямаме нефтопровода Бургас-А-с, нямаме Южен Поток, нямаме КТБ ...и все още живеем някакси, без тези каци без дъно, които в последните 10 години са глътнали пари съизмерими с целия БВП на Българияза какво да спасяваме КТБ или АЕЦ Белене,икономическата логика е ясна, калпавите проекти или банки - ФАЛИРАТ
20
0
 
25
 
! Отговори
Байо преди 9 години
Гласувайте за този от Банкя той ще ви оправи аз съм му съсед в Банкя цяла нощ оргии
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сте разбрали,народа кражбите ще плащме ние.
18
1
 
23
 
! Отговори
<><>< преди 9 години
Нарочно фалирахте банката за да може да излапате парите и после да теглите заеми "УЖ" за да я спасявате .......и дефакто тия заеми пак ще отидат директно в джобовете ви , а народа ще ги плаща ! Същото и с покачването на тока ....уж НЕК нямали пари и им трябвало ахахахаах БОЖЕ , колко лесно се забогатява на гърба на тоя *** народ ! Тиквун вече прибра колко камари пари ....и сега пак само че с друг филм..........Мале !
17
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** да му ядът на Бойко ***.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами спасявай я бе Боко. Спасявай КТБ, но с лични средства. Да не сте пипнали и сотинка от бюджета.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко и "воля"?? Един основните виновници за сегашното състояние е този същия от Банкя
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А "сериозен инвеститор" ли е т.нар. "Омански фонд"? Един фонд, който оказва се, няма нищо общо с Държавния султанатски фонд на Оман, е офшорка, с посочени собственици - три африкански момичета на по 23- 24 год.(Танзания, Нигерия). И които африканки, само Тошко Африкански би повярвал, че не са подставени лица. Наистина е изумяваща цялата ситуация........Та излиза, че тия три момиченца настояват за "тайни преговори" с БНБ, и настояват българските граждани с данъците си, да "спасят" пирамидата КТБ?
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре Бойко и всичкото ГЕРБ да си купят нови акции на КТБ и ако могат да я спасят Кой е този луд човек който ще даде 3 милиарда за да спаси нещо което ще струва 100 милиона в най-добрия случай след спасяването.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тарикати ГРОБари търсят някой да им даде 3 милиарда лева- в КТБ - та ТЕ да си теглят ..депозитите :) !!?? Хахахахааа.......
11
3
 
5
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Ami tejko e,sled takiva kato kostov,stanishev,I drugi tikvochi kato teb...tejko e za naroda,a vashite smetki se praskat po shevovete *** mrasni!stanishkata chak blok si postroi predi 5 godini v krasno selo na mqstoto na park I detska ploshtadka,lichno rabotih tam s maloumniq mu brat "arhitekt" stanishev s kupenata si diploma! I sam siguren che ne e samo edin,ne na negovo ime razbirase...koi znae I vie kolko imoti I pari imate okradeni ot naroda!linchuvane na vsichki v parlamenta!!!
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко , да не ти отидоха милионите от сикаджийските времена ?? В КТБ ????? Е , нищо де , сега ще наваксаш ...) Южния - каза , че месец ноември тръгва , магистрали, ЛУК , ...футбол , наводнения , .....)) Все ще изкараш някой лев ...))
9
1
 
22
 
! Отговори
кк преди 9 години
За състоянието на Държавата вина имат много, ама много личности... И двама от тях са Константин Тренчев и Бойко Борисов. Българинът има една изключителна дарба - създаде си проблем, бори се да го реши по някакъв начин и после се обябява за герой.Ето го категоричния пример : тези двамата са едни от тези, които забъркаха България в тази каша. И вместо да си признаят некадърността и да се оттеглят, "умуват" мъдро какво трябва да се направи.Вървете си, ако обичате България!!!!
8
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ ще победи. Бойко,Бойко,Бойко, Бойко
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов призова Искров да гледа сериозно на всички инвеститори с желание да спасяват КТБ..) ................... Айде бе ... И Цветито ли е закъсала с много милиони в КТБ ??? Или половината богати гербаджиии ??? Хахахахааа.....
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Борисов хич не му се управлява с КТБ на врата. Усети се, че приятелите по кафе му готвят лош номер. Да видим колко ще му стигне волята сега.