ГЕРБ ще подкрепи всяка мярка за спасяване на парите в КТБ

"Проблемът с банката измества много други в държавата"
Обновена: 12 сеп 2014 12:42 | 12 сеп 2014 12:41,
97
ГЕРБ ще подкрепи всяка мярка за спасяване на парите в КТБ
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ ще подкрепят всички мерки за спасяване на вложенията на гражданите и бизнеса в КТБ. Това се казва в писмо на партията, подписано от лидера Бойко Борисов, до управителя на БНБ Иван Искров.

В него ГЕРБ призовава Централната банка да обърне сериозно внимание на всички потенциални инвеститори, заявили интерес да се включат в капитализирането на банката.

Още по темата
Преди два дни от БНБ информираха, че Финансовият консултант с изключителни права – ЕPIC, избран от консорциума между Фонда на Генералния държавен резерв на Султана на Оман, е поискал достъп до непублична информация, свързана с КТБ.

От EPIС са поискали на базата на непубличната информация да бъдат водени разговори с правителство и Българската народна банка за изготвяне на план за преструктуриране на КТБ, съгласно правилата и изискванията за държавна помощ в Европейския съюз, стана ясно от съобщението. От БНБ обаче информираха, че изпратеното писмо не посочва конкретни параметри за финансови и правни ангажименти, но е важна част от търсенето на решение от страна на акционерите и други потенциални инвеститори

„Проблемът с Корпоративна търговска банка поставя пред изпитание цялото общество и измества фокуса от многото други проблеми, които има в държавата“, се казва още в писмото на ГЕРБ до БНБ, изпратено днес. В него се изразява недоволство от начина, по който Българската народна банка управлява процеса на специален надзор над КТБ и Търговска банка „Виктория". „Осъзнаваме необходимостта от надеждна оценка на реалното състояние на затворените банки, но не приемаме сроковете, предлагани от Българската народна банка“, пишат още от ГЕРБ.

Според партията е недопустимо вече трети месец квесторите, назначени от БНБ, да не могат да предоставят изчерпателна информация за реалното състояние на КТБ. „Прибързаните и противоречиви изказвания на управителя на БНБ Иван Искров допълнително нагнетиха напрежение и създадоха усещане за неуправляемост на процеса“, пише още в писмото.

ГЕРБ изразяват опасения, че отлагането на информацията за реалното състояние на банката крие риск от допълнително влошаване на нейните активи и увеличава цената на нейното оздравяване. „Нещо повече, липсата на информация за състоянието на капитала на банката не дава възможност за формулирането на стратегия за решаване на проблема”, пишат още от ГЕРБ.

Бойко Борисов обсъди проблема „КТБ“ и с лидера на „Подкрепа“ Константин Тренчев. И по време на срещата лидерът на ГЕРБ призова квесторите, назначени от БНБ, да излязат с доклад  за състоянието на банката.

Борисов и Тренчев обсъдиха финансовото състояние на държавата и предстоящите предсрочни избори. По време на срещата, поискана от „Подкрепа“, лидерът на синдиката сподели притесненията си относно разпада в енергетиката и тежкото състояние, в което е изпаднал секторът. Борисов и Тренчев обявиха, че трябва да бъдат предприети незабавни мерки за съживяване на икономиката и възстановяване на спрените еврофондове, защото финансовото състояние на държавата е тежко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
грамотен преди 9 години
герберите лъжат,че са за спасяването на банката,за да може вложителите там да гласуват за тях.....
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали ти Бойко го направи Цветан Василев банкер номер 1 да не съм го направил аз ама много *** народец имааа и го манипулирате яко
83
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
az pari niamam , nito se zanimavam s banki , Vsi4ko koeto imam e sarce palno s jiva liubov
82
1
 
2
 
! Отговори
анон преди 9 години
И като я оздравите банката, сигурно хората ще се откажат да с теглят парите и всичко ще си е по старому. Фалирайте я плащайте на хората парите и да свършва тази агония. И плащайте парите на хората до стотинка ясно ли е. *** крадливи, кака така имаме проблем с Българска банка а? Как на взе да фалира алианзбанк. Банка дск, райфаизен, пощенска и т.н. Пак се завърнаха финансовите пирамиди от деведесетте, *** мръсни, всичко идва от най- високо ниво в държавата, но народа скоро взима тоягите.
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И най-важно,да не забравим да върнем кинтите на бат Веждю,че да не вземе да си посегне човекот!
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли още луди къде ще гласуват за Герб
79
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен 85 tova s malkiite bb , moje bi mi namirisva na Bogomil Bonev s djipkite , i s udobnia post zad garba na Boiko , samo da kritikuva vednaj mese4no , i da si 4aka zapla6taneto po darjaven pat , A Boiko da mu misli ot kade i kak da se nameriat zaplatite na takiva madreci kato bb , koito izpolzvat vseki na4in za da zablujdavat , i da opliuvat Boiko ! Omrazvat ve4e !
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво соломоново решение да подкрепят всяка мярка само велик мислител като бб може да изрече тези мъдри слова!
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха - ха
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко и той ли е вложител?
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормалбно, все пак си искат парите хората...
74
3
 
9
 
! Отговори
Просто БОКО преди 9 години
Това простовато момче няма ли да го убият с камъни някъде най-после ? Ходи напред назад и никой дори с *но не го замери тая ***? Толкова ли ви е страх от тоя *** бе Българи? Не разбрахте ли че ако не му падне главата на този България ще бъде продадена напълно(в момента 40% е чужда)??! Осъзнайте се БЪЛГАРИ и покажете на света и на себе си че никой не може и не трябва да се гаври с Вас! Докато не захвърлим овчите кожи все ще страдаме! Стига лицемерие и мазнотия вече сме на дъното!!!
73
3
 
9
 
! Отговори
Ина преди 9 години
Бойко, толкова ли не ти стига вече заграбеното, та искаш пак да се връщаш на власт, за да довършиш делото си и да източиш целия резерв на страната? Лакомията е голямо нещо и това си е
72
3
 
11
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Ако ГЕРБ се върнат на власт ни чака още по голяма криза и от тази която ни споходи и предишния път по време на тяхното управление
71
3
 
10
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Бойко отново демонстрира лудостта си и се е взел толкова насериозно, че си мисли, че е над държавата
70
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Ако ГЕРБ се върне на власт, това означава, че отново ще бъдат облагодетелствани само големите градове за сметка на малките населени места. Много добре си спомням, че точно така беше при предишното им управление
69
1
 
7
 
! Отговори
Карим преди 9 години
Знаете ли каква е разликата между Господ и Бойко Борисов? - Че Господ не се мисли за Бойко Борисов
68
1
 
11
 
! Отговори
Мишето преди 9 години
Борисов отново насажда ненужна паника в обществото с безумните си твърдения, като по този начин иска да уплаши хората и да ги изнуди да гласуват за него " за да може да ги спаси", а истината е, че иска да ги загроби
67
2
 
11
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Няма друга партия, която да е толкова неподходяща да управлява, колкото е ГЕРБ - само като им видиш лидера и ти става ясно колко са зле
66
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"ГЕРБ ще подкрепи всяка мярка за спасяване на парите в КТБ"Този *** пак се изказва неподготвен. Тежко ни ако този започне да ни управлява. Не дай Боже !