Лютви Местан се срещна с турския президент Ердоган в Анкара

Това е първата среща на новия държавен глава с лидера на ДПС
Обновена: 12 сеп 2014 23:10 | 12 сеп 2014 22:37,
118
Лютви Местан се срещна с турския президент Ердоган в Анкара
Снимка: архив Булфото

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял днес с лидера на ДПС Лютви Местан, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Срещата се е състояла в президентския дворец Чанкая в турската столица Анкара. Няма официално съобщение за предмета на водените разговори. На срещата с турския президент, освен председателя на ДПС, са присъствали и зам.-шефът на движението Рушен Риза и кандидатите за депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед. В кратка информация се отбелязва само, че разговорите са били закрити за медиите.

Още по темата
Това е първата среща на новоизбрания турски президент с лидера на ДПС, отбелязват местни медии.

"ДПС е най-важният мост на дружбата между България и Турция", цитира БТА думи на Местан по време на работна закуска с Председателството на турските и родствените общности в чужбина. В срещата е участвал и посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче.

По време на разговора Местан е припомнил, че в България съществува забрана за предизборна пропаганда на майчиния език на различните етнически общности.

"На миналите избори бяхме наказани за това, че сме говорили  на турски език на митингите. Ние подготвихме законопроект срещу този закон, но не получихмеподкрепа от другите партии. В  България, която от 7 години е член на ЕС, се упражнява  дискриминация, и това е в нарушение на основните права и свободи на гражданите", е заявил Лютви Местан, съобщи още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
2
 
! Отговори
реалист преди 9 години
До дали си е намазал .."Намазал'' точно толкова,колкото Б.Борисов и Плевнята при нееднократните им срещи с Местан и Ердоган!!!Защо ли не сте еднакво злобни...
65
0
 
2
 
! Отговори
KUK преди 9 години
До СаметKATO TURCIN TI VSE PAK LAGESH--RAZKTIT SI.GIT ORDA.
64
1
 
7
 
! Отговори
Гаргамел преди 9 години
Това куче на исляма Велизар кой там беше, като се върне в България да го изпердашат едно хубаво и да си го върнат на Ердоганя!
63
1
 
6
 
! Отговори
KUK преди 9 години
ZASTO LI NE SI OSTANE TAM.
62
4
 
9
 
! Отговори
бедни и необразовани преди 9 години
Местан да отиде и да види лично , колко български турци Студенти има в Германия , на 100 Българина един български турчин , това означава че българските мюслумани са бедни и необразовани , каква партия какво ДПС нема такова
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябват пари за изборите ,за пропаганда и др.такива
60
3
 
16
 
! Отговори
АаАаАаАа преди 9 години
Ами не се ли осъзнахте хора,че в България няма политици а има лижегъзци,бсп и дпс на влас ли са се лиже *** на Русия и Турция,когато е герб на влас се целува американски ***,да не би ние да сме втора ръка хора че навсякъде и всички ще ни подиграват........
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До турчинНе знам дали съм националистка, но винаги, когато съм на центъра на София и чуя ходжата ми се иска веднага да си получа автомата.
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За турските избори в Германия им предоставиха 7 (седем) изборни урни,за 10млн. турци постоянноо живеещи там,Колко урни има в турция за стотина хиляди с бг паспорти живеещи в турция
57
6
 
2
 
! Отговори
Ogi преди 9 години
Mesta minister precedatel na BG;Boyko Borisov perezident,tova e formulata,,za 2 godini ste minem mnogo zapadni dirjavi..
56
4
 
11
 
! Отговори
дали си е намазал .. преди 9 години
дали си е намазал г*за с възелин преди това тоя дърт мушмурок?
55
5
 
6
 
! Отговори
AZ SAM PROSTO 4OVEK преди 9 години
OSTANIY TAM PRI GOSPODARITE SI. BEZ TOVA NE PREDNADLEJI6 BALGARSKIQT PARLAMENT .
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Движение за права и свободи на държавата Турция, а не на турците в България.
53
5
 
14
 
! Отговори
BG преди 9 години
На турчоларите жалващи се за агитацията на "майчин" език, нека им стане ясно едно - всяка държава е независима и суверенна. "Демек" щом България решава да няма агитация на турски, значи няма да има, точка по въпроса! Демокрацията е диктат на мнозинството !В Турция имало кюрди и т.н .... ами Турция си е Турция, след като там е решено така, ние какво общо имаме с това ?! Всеки български гражданин е длъжен да знае български, след като имат български паспорти и живеят в България, къде е проблема ?!
52
5
 
7
 
! Отговори
дълбок сън преди 9 години
Tака е.Един се кланя в Анкара,друг във Вашингтон,трети в Тел Авив,четвърти в Брюксел,а най-много са тези,които се кланят във всички тези посоки.Само в посока България няма никакъв политик.Блеещите тук овце,обаче,не забелязват това.Всяка от тях си е хванала политиците в една от тези посоки,а не са малко тези ,които се въртят като вентилатори.Това е една "представителна" извадка от така наречения "народ" и после се чудим,защо сме на това дередже.В България има всякакви други,само не и българи.
51
5
 
20
 
! Отговори
Самет преди 9 години
Аз като турчин съм против сателита на БКП -ДПС тази партия се управлява от интриганти и *** за които освен парите и леките жени няма други ценности !!!!! Заедно с дъщерната им партия АТАКА всяват интри и раздор между хора живели 600 години заедно в мир да в мир другото е руска и турско-американска пропаганда.
50
4
 
13
 
! Отговори
BG преди 9 години
Знаше ли 68 имах състуден от турция който знаеше точно 20-тина думичики на български, странно обаче как същия този човек си взимаше изпитите без проблеми - искаш ли да знаеше - с обаждане от централата на ДПС ! За твое сведение съм бил в "родината" ти - предостатъчно съм запознат ! И второ - като не ти изнася в България и ние сме "фашисти" - нали знаеш къде е пътя към родината ти ! Езика в България е БЪЛГАРСКИ ! Ако имаш проблеми с него и се срамуваш от българите и от езика ни - ВЪН !!!
49
13
 
4
 
! Отговори
турчин преди 9 години
До BG Явно че не си запознат със Турското законодателство,но но всичкото отгоре и лъжеш. Нищо от това което си написал не е вярно, там законът разрешава на предизборни митинги да се агитира на майчин език. Това е така най-вече заради Кюрдите които болшинството от по-възрастното население не знаят Турски. Спрете да лъжете неподготвено *** фашистки националисти
48
3
 
18
 
! Отговори
BG преди 9 години
Съгласно турското законодателство обаче всеки който живее и работи в Турция е ТУРЧИН !!! Може да си българин, румънец, грък ... но щом си в Турция си турчин !!!В турските университети, на чуждестранните студенти не им дават и да гъкнат преди да научат свободно турски, че и турската история зубкат !В България обаче едно малцинство (около 10 %) си разиграва коня както му скимне и не пропуска възможността да плюе страната в която живее ! Щото намерило село без кучета !
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и най-забавното е, че новината я научаваме от турските медии. пълна тишина и тъмнина у нас..