Лютви Местан се срещна с турския президент Ердоган в Анкара

Това е първата среща на новия държавен глава с лидера на ДПС
Обновена: 12 сеп 2014 23:10 | 12 сеп 2014 22:37,
118
Лютви Местан се срещна с турския президент Ердоган в Анкара
Снимка: архив Булфото

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял днес с лидера на ДПС Лютви Местан, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Срещата се е състояла в президентския дворец Чанкая в турската столица Анкара. Няма официално съобщение за предмета на водените разговори. На срещата с турския президент, освен председателя на ДПС, са присъствали и зам.-шефът на движението Рушен Риза и кандидатите за депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед. В кратка информация се отбелязва само, че разговорите са били закрити за медиите.

Още по темата
Това е първата среща на новоизбрания турски президент с лидера на ДПС, отбелязват местни медии.

"ДПС е най-важният мост на дружбата между България и Турция", цитира БТА думи на Местан по време на работна закуска с Председателството на турските и родствените общности в чужбина. В срещата е участвал и посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче.

По време на разговора Местан е припомнил, че в България съществува забрана за предизборна пропаганда на майчиния език на различните етнически общности.

"На миналите избори бяхме наказани за това, че сме говорили  на турски език на митингите. Ние подготвихме законопроект срещу този закон, но не получихмеподкрепа от другите партии. В  България, която от 7 години е член на ЕС, се упражнява  дискриминация, и това е в нарушение на основните права и свободи на гражданите", е заявил Лютви Местан, съобщи още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
султан ердоган привикал онбашийчето да му дърпа ушите...
45
0
 
8
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
аз не мога да кажа за кого да гласувате, мога само да ви посъветвам да гласувате, дори с невалидната бюлетина, което значи против цялата тази система, която има толкова общо с истинската демокрацията, колкото и дс агентурата с нормални хора. цялата тази безобразна и безбожна шайка е тотално обременена и трябва да бъде сменена. инак няма бъдеще за никого.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много ясно, че местан ще отиде при ердоган. нали не очаквате да го приемат далай-лама, папата, путин или ангела меркел :)
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
алъш-вериша върви с пълна сила. след като нашите гласуваха за първи път за ердоган преди месец, време е да се върне услугата на местан.
42
1
 
11
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
тайна среща на официални представители на идил (ис-шит) за балканите.
41
4
 
10
 
! Отговори
Бг преди 9 години
До симпатизант-55 Атака не е нито проруска, нито протурска. Тя е проБългарска. Не е важно как и с кого, по-важно е да се защитят Българските интереси със всички възможни средства, а те не са много. За протокола-не съм симпатизант на АТАКА.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се обяви изборния резултат и започнете да хълцате и да се правите на изненадани, тогава ще разберете каква е била целта на тайния разговор!
39
2
 
14
 
! Отговори
отпор преди 9 години
Щом като българите са тормозени, прогонвани, лишавани от труд и доходи, и обругавани в Кърджалийско и това било ''законно'', то тогава и адекватния отговор срещу тях също трябва да е такъв!
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи, колкото и да се караме по между си, опасността иде от агаряните!Захвърлете всички обиди и вражди, каквото било било! България е в опасност! Да изхвълим от нея иноверци и инородци!
37
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция готви още по-агресивна политика срещу България!Политиците няма да предприемат нищо, това е сигурно!Единствено народа сам трябва да се опълчи, да се започне с бойкот на всичко турско и всички турци, във всякакъв аспект - език, услуга, работа, образование, търговия, вот в избори, отхвърляне, изолация и адекватна аргесия!
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стани юнак балкански от сън дълбок се събуди
35
2
 
20
 
! Отговори
да преди 9 години
Този *** е получил указания, как да продължава да работи срещу България в полза на Турция
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция и англия винаги са били врагове на Бългрия,интереса им е да ни разтурят.Политиците които ходят там да се кланят и да им шушукат на ухо,са национални предатели.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече открито показват какво правят тези ***...
32
0
 
10
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Браво бе Местане, говори срещу родината си. Чернии я! Кат си такъв радетел за права сигурно не си пропуснал да поискаш от Ердоган да се агитира на Арменски в Турция нали?
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много патриотично пишете ама ще ви видя на изборите.Ще се изпокриете като мишоци пак.И след това пак ще ревете тука.
30
0
 
10
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Няма по-предателска нация от Българската. От завист винаги се предаваме по между си. А ако ДПС успеят да вкарат закона за агитация на майчин език, в което не се съмнявам, защото пак ще се намерят Българи предатели, които ще гласуват със "ЗА". Проблемът е, че след това ДПС има реални шансове да си удвои гласовете. В България за тях средно гласуват около 350-450 хил.човека. А по статистика, за мюсюлмани в България на последното преброяване са се определили близо милион и половина.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С кого друг може да се срещне г-н Местан освен с г-н Ердоган.Идват изборите и помоща ясно от къде.
28
2
 
5
 
! Отговори
X преди 9 години
Бялата ЗЛАТКА била ли е с него?
27
0
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
А "секретарката" на местаня мъжка или женска Е