Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки

Премиерът: След цяла година вълнения да излъчим силно правителство
133
Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки
Близнашки получава роза на откриването в УНСС. Снимка: БТА

Не се готви фалшификация на изборите, беше категоричен премиерът Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на УНСС.

Според него работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори е развенчала един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци.

„Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, отсече Георги Близнашки.

По думите му желанието на служебното правителство е да внесе ред и дисциплина в навечерието на изборите.

И да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове, добави министър-председателят.

Той отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат.

„След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“, заяви още Георги Близнашки.

По време на откриването на академичната учебна година на Университета за национално и световно стопанство премиерът изтъкна, че истинският просперитет на обществото се гради от специалисти със силна гражданска позиция.

На церемонията в аулата на УНСС министър-председателят връчи грамотите на отбора по „Право“ на висшето училище, който постигна безпрецедентен успех на най-престижното състезание по международно право във Вашингтон.

Проф. Близнашки пожела успех на преподавателите и на добър час на първокурсниците на УНСС, които тази година са над 4200.

Когато преди 135 години се създава Търновската конституция, а националната на държавност се възражда за нов политически живот, нашите бащи-учредители полагат основите на открито и демократично гражданско общество, в което всички граждани са свободни и равни помежду си.

Оттогава насетне тръгва традицията образованието да се разглежда като единствен критерий за успех в живота, а не произходът или богатството. Ето защо българинът дава мило и драго да изучи децата си, за да имат шанс да постигнат нещо повече от него сами в живота. Едно такова общество по общото правило е жизнеспособно и динамично, но в него понякога се случва, какъвто е нашият случай, никой да не си знае мястото“, написа премиерът в Златната книга на УНСС.

„За да пребъде нашето модерно общество, всички ние трябва да споделяме общи ценности и да се придържаме към едни и същи правила, а когато някой се отклонява от тях – да се борим заедно срещу корупцията и покварата“, призова министър-председателят пред студентите и преподавателите на УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
15
 
! Отговори
При ГЕРБ преди 9 години
Чака ни ново заробване от ЕС и САЩ и закриване на НЕК, БДЖ, БНБ, болници, училища, вдигане на цените на тока, парното и т.н., но след "честни" и "демократични" избори.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова да се пещи, че не се готви фалшификация и то без някой да пещи за обратното, е много, ама много притеснително. Почвам все повече да съм сигурен, че се готви най-голямата фалшификация!
63
0
 
9
 
! Отговори
L. преди 9 години
Явно знае как стават нещата, щом така категорично говори.
62
1
 
9
 
! Отговори
губещ от прехода преди 9 години
Всички парламентарни партии правят фалшификации то ще има половин милион купени *** дори проф Константинов говори за 200 хил купени *** Близо 200 изборни секции в Турция и там щегласуват хора които не знаят български там няма никаъв контрол И още колко мъртви души в изборните списъци И колко невалидни бюлетини ще има и то има специално подготвени хора в изборните комисии които ще драскат по редовни бюлетини например поставя се една малка писалка под нокътя И подмяна на цели чува
61
2
 
4
 
! Отговори
Безгащи преди 9 години
ПатриотПатриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата. И е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената. И е човек с добро сърце:не оставя сиромаси;но не той вас, братя, храни,а вий него със трудът си!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?изяда си и ме
60
2
 
12
 
! Отговори
Нещо ново ????????? преди 9 години
Рядкото г-вно на Бурисоф тури друго рядко като министер.Честни избори ????????От ГЕРБ !!Когато баба ми стане мъжка.
59
2
 
7
 
! Отговори
от СУ преди 9 години
В СУ на 1 октомври ще го освиркаме то опасен комунист!
58
1
 
7
 
! Отговори
СТАЛИН преди 9 години
До СТРАНДЖАТА : СЪМНЯВАМ СЕ ,ЧЕ ФАШИСТИТЕ СИ ПЛАТИХА - МНОГО КАФЯВА ЧЕЛЯД СА НИ ОСТАВИЛИ И ТЕ УСПЯХА ДА ЛИКВИДИРАТ БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. !
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не ям месо,отсече кучето :) !
56
2
 
2
 
! Отговори
ТОШО преди 9 години
До ПАТРИОТ: БРАВО БЕ ,ЧОВЕКО , ЕТО ТОВА Е БЪЛГАРИН ! ПОДЛИЗУРКИТЕ И ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪПЧАТ И МАЧКАТ ! ИДЕ МОМЕНТА ЗА ТОВА !
55
2
 
8
 
! Отговори
РУМЕН преди 9 години
До СТРАНДЖАТА : УСЕЩАМЕ , УСЕЩАМЕ , ОСОБЕНО ОТКАК БОРИСОВ И ПЛЕВНЕЛИЕВ НАЗНАЧИХА ФУРНАДЖИЙСКАТА ЛОПАТА , ЛИЗАШКИ ,ЗА ПРЕМИЕР! ТОЙ ПОНЕ НЕ БЕШЕ КОМУНИСТ ЗА ВАШЕ "УТЕШЕНИЕ " ! БЕЗХАБЕРНИКА , СЪЩО !
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е приготвено вече, нищо не се готви.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това тоя мазник ли го казва или Боко тиквето ?
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СУ, гнездона най-реакционните софийски ***-лъжепрофесори. От проф.Цанков, отрязъл главата на Александър Стамболийски за угода на педераста Фердинанд, до проф.Филов, обрал имотите на българските евреи в угода на Хитлер, та до проф.Близнашки, съставил цру-шното временно правителство в угода на Уол стрийт банкерите. Позор за България!
51
1
 
12
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Тоя дето беше главния инициатор на подписката за референдума и дето му казаха,че имал над 100 000 фалшиви подписа, той ли говори за фалшификация.. Тоя ли професор, дето пише на всичките си ученици 6тици, понеже го мързи да гледа, той ли ще говори за честност и прозрачност?
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чичо Дачо, борбата продължава! Човек, който така нагло лъже - отявлен демократ. Йордан Йотов до края на живота си бе от комунистите, честните. Но петата колона около Горбачов и Елцин ги предадоха на западните банкери. Това бе пагубно за 3 милиона българи. Хубавото е, че свободата пак ще дойде от Русия. Скоро братушките ще подпукат мършите от Фашингтон и техните лакеи.
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как само е настръхнало средното пръстче на лявата ръчичка на тоя продажен чичка
48
1
 
9
 
! Отговори
нямам думи преди 9 години
Когато една лъжа се повтаря постоянно, тя става истина...............................Всеки да си направи извод....................
47
7
 
21
 
! Отговори
gaskain преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ- ПРЕМИЕР
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки - Отдавна е изготвена фалшификацията.