Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки

Премиерът: След цяла година вълнения да излъчим силно правителство
133
Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки
Близнашки получава роза на откриването в УНСС. Снимка: БТА

Не се готви фалшификация на изборите, беше категоричен премиерът Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на УНСС.

Според него работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори е развенчала един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци.

„Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, отсече Георги Близнашки.

По думите му желанието на служебното правителство е да внесе ред и дисциплина в навечерието на изборите.

И да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове, добави министър-председателят.

Той отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат.

„След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“, заяви още Георги Близнашки.

По време на откриването на академичната учебна година на Университета за национално и световно стопанство премиерът изтъкна, че истинският просперитет на обществото се гради от специалисти със силна гражданска позиция.

На церемонията в аулата на УНСС министър-председателят връчи грамотите на отбора по „Право“ на висшето училище, който постигна безпрецедентен успех на най-престижното състезание по международно право във Вашингтон.

Проф. Близнашки пожела успех на преподавателите и на добър час на първокурсниците на УНСС, които тази година са над 4200.

Когато преди 135 години се създава Търновската конституция, а националната на държавност се възражда за нов политически живот, нашите бащи-учредители полагат основите на открито и демократично гражданско общество, в което всички граждани са свободни и равни помежду си.

Оттогава насетне тръгва традицията образованието да се разглежда като единствен критерий за успех в живота, а не произходът или богатството. Ето защо българинът дава мило и драго да изучи децата си, за да имат шанс да постигнат нещо повече от него сами в живота. Едно такова общество по общото правило е жизнеспособно и динамично, но в него понякога се случва, какъвто е нашият случай, никой да не си знае мястото“, написа премиерът в Златната книга на УНСС.

„За да пребъде нашето модерно общество, всички ние трябва да споделяме общи ценности и да се придържаме към едни и същи правила, а когато някой се отклонява от тях – да се борим заедно срещу корупцията и покварата“, призова министър-председателят пред студентите и преподавателите на УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
17
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 9 години
Като слушам лицемерието на Близнашки се сещам за стиховете на Ботев.Всякаш писано за Близнашки .Патриот е душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек що да прави?продава си и душата.
44
0
 
7
 
! Отговори
joro преди 9 години
kvo da se gotvi tia ne e spirala be prosta6ki
43
13
 
0
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Леле колко ги е заболяло червените тролчета. Направо ще се скъсам от смях от тъпите коментари отдолу. Я ми цъкнете още няколко минусчета, че сигурно получавате оргазъм, като има кого още да оплювате
42
1
 
18
 
! Отговори
Тома Неверни преди 9 години
А АКО СЕ ГОТВИ ДАЛИ ЩЕ НИ КАЖЕ!!!!!
41
1
 
17
 
! Отговори
Джап преди 9 години
В нормална държава ГЕРБ щяха да се заклеймени като Хитлер и няколко полит-чиновници да са на топло за дълго време!!!Ама хак, ние не сме!!Ако бяхме нормална държава монополите ни щаха да са национализирани, ама хак не сме!!Тъй, че много ви здраве !!
40
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
25 год. слушам от всички същите думи.И НА НЕГО МУ ПОВЯРВАХ......
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се готви фалшификация на изборите, отсече БезГаЩи
38
0
 
18
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Само като му видя дебилната усмивка на т.н. министър председател,ми се отщява от всичко.Този индивид,прави всичко онова,срещу което врещеше,на ония протести,дето не били платени.И откъде им идва ,това чувство,за величие,неповторимост,недосегаемост от закони???
37
0
 
19
 
! Отговори
Езоп преди 9 години
Чакайте малко, тоя не внесе ли 108 000 фалшиви подписа за референдума, което е наказуемо по нашия НК??Човек който фалшифицира, ще ми гарантира, че не се готивла фалшификация????Алллоооооууу, абе к'ва е тая държава,к'во е т'ва ''гражданско общество'' ????!?!?!?! :-/
36
0
 
14
 
! Отговори
Близнашки преди 9 години
Вчера Плевнелиев ми даде крайните резултати от изборите и съм ги заключил в сейф. Спокойно, само аз знам комбинацията, така че няма кой да ги фалшифицира.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министеро Безгащник!Смееех .... смех!
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да увери в това всички, Близнашки и министрите му ще помагат с носенето на чувалите и броенето на бюлетините.
33
0
 
12
 
! Отговори
Никой преди 9 години
ТЕАТРАЛНА избирателна комисия :)
32
9
 
0
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Леле колко ги е заболяло червените тролчета. Направо ще се скъсам от смях от тъпите коментари отдолу
31
1
 
10
 
! Отговори
джо преди 9 години
Племенникът Георги Близнашки пред гроба на чичо си Йордан Йотов , член на Политбюро и секретар на ЦК на БКП: Чичо Дачо, борбата продължава! Борбата за привилегии наистина продължава и до днес!
30
1
 
15
 
! Отговори
спасов преди 9 години
Гербавите яко се *** в Костинброд, сега цял професор са наели за премиер по фалшификациите, белким тоя път не ги хванат. Но едва ли, и един гербер да има в една организация работата е отишла в реката вече.
29
1
 
12
 
! Отговори
наган преди 9 години
*** Лизашки най-нагло се кани да фалшифицира изборите. Интересно, дали си мисли, че някой им се връзва? Проф. Мазняшки няма голям избор обаче, цанил се е за кукла на конци и това играе.
28
1
 
4
 
! Отговори
33 преди 9 години
Коя е твоята партия ?
27
3
 
14
 
! Отговори
крум преди 9 години
Егати подлия псевдо-комунист излезе Близашки, при първа възможност се нагъзи на Бойко и с Плевела се хилеха като шантонерки. Уволнява и назначава когото му наредят, *** и ренегат страшен! На практика властта е отново в ГРОБ, за съжаление.
26
1
 
16
 
! Отговори
Близнашки преди 9 години
Трябва само да ударя едно рамо на Цецо с 1.5-те милиона гласа, че на Роската ще му дърпат ушите. Щонов вече си свърши работата и ще получи бонуси- отказва да коментира с колко ще се увеличи тока и отказва да коментира схемата, по която ще се увеличи.