Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки

Премиерът: След цяла година вълнения да излъчим силно правителство
133
Не се готви фалшификация на изборите, отсече Близнашки
Близнашки получава роза на откриването в УНСС. Снимка: БТА

Не се готви фалшификация на изборите, беше категоричен премиерът Георги Близнашки пред журналисти след тържествената церемония по откриването на 94-ата академична учебна година на УНСС.

Според него работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори е развенчала един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци.

„Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, отсече Георги Близнашки.

По думите му желанието на служебното правителство е да внесе ред и дисциплина в навечерието на изборите.

И да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове, добави министър-председателят.

Той отново подчерта, че е важно изборите да дадат легитимен резултат.

„След цяла година вълнения е време да се излъчи едно силно политическо правителство, което да продължи дълго отлаганите реформи, за да може да забравим думата „преход“ и да преминем към един режим на устойчиво развитие и на движение по възходяща линия“, заяви още Георги Близнашки.

По време на откриването на академичната учебна година на Университета за национално и световно стопанство премиерът изтъкна, че истинският просперитет на обществото се гради от специалисти със силна гражданска позиция.

На церемонията в аулата на УНСС министър-председателят връчи грамотите на отбора по „Право“ на висшето училище, който постигна безпрецедентен успех на най-престижното състезание по международно право във Вашингтон.

Проф. Близнашки пожела успех на преподавателите и на добър час на първокурсниците на УНСС, които тази година са над 4200.

Когато преди 135 години се създава Търновската конституция, а националната на държавност се възражда за нов политически живот, нашите бащи-учредители полагат основите на открито и демократично гражданско общество, в което всички граждани са свободни и равни помежду си.

Оттогава насетне тръгва традицията образованието да се разглежда като единствен критерий за успех в живота, а не произходът или богатството. Ето защо българинът дава мило и драго да изучи децата си, за да имат шанс да постигнат нещо повече от него сами в живота. Едно такова общество по общото правило е жизнеспособно и динамично, но в него понякога се случва, какъвто е нашият случай, никой да не си знае мястото“, написа премиерът в Златната книга на УНСС.

„За да пребъде нашето модерно общество, всички ние трябва да споделяме общи ценности и да се придържаме към едни и същи правила, а когато някой се отклонява от тях – да се борим заедно срещу корупцията и покварата“, призова министър-председателят пред студентите и преподавателите на УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
14
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Кариериста Близашки другари няма, само временни познати. Обещали са му място в Конституционния съд на тоя ***, и през трупове ще гази за да се намести там.
24
2
 
9
 
! Отговори
дани преди 9 години
Комунист до преди два месеца стана премиер, назначен също от комунист отпреди 25 години. На довчерашният комунист се радват всички *** който опикаха паветата пред НС, даже се снимат са спомен с него. Друг комунист, който продължава да си пази членската книжка се прави на десен демократ и се снима с бившата комсомолска секретарка от бившата ГДР. Много съм объркан, не зная вие как сте ?
23
4
 
7
 
! Отговори
Историум преди 9 години
Той бе запомнен в историята като предател, всичко го заклеймиха.Какво ли е да четат поколението му .... мъка мъка.
22
3
 
12
 
! Отговори
Sven преди 9 години
Тоя *** нещо много често взе да се кълне, че не готви фалшификация на изборите, все по съмнителен ми става! А подписите за референдума защо подправи бе, ***?
21
1
 
14
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Нямало мъртви души.. значи според ,,ПРОФЕСОРА'' е нормално 6 900 000 човека да имат право на глас т.е да са пълнолетни при 7 200 000 люде в страната ни.. ахахахха голям професор, конституционалист
20
2
 
11
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Лизашки гарантира спокойни избори. Тоест няма да има скандали, медиите са с извити ръце, измамниците могат да действат на воля. Хайде, Цецо, твоето време дойде!
19
2
 
6
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 9 години
Бих го бутнал на т'ва котенце, стискайки през зъби червените рози!
18
1
 
10
 
! Отговори
дмт преди 9 години
Много често взеха да ни уверяват, че фалшификациите са невъзможни. Кой ще повярва на празни думи?
17
3
 
13
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Няма да е костинбродски сценария, нещо друго са измислили този път. Герберите са като телефонни измамници, сменят историята и методите, но крайната им цел си остава същата. А и да назначат за премиер точно Облизашки, направо се будалкат с населението вече!
16
2
 
13
 
! Отговори
локи преди 9 години
Близашки е слуга на олигарсите и нищо друго. Срамота е такъв тип да се подвизава като преподавател в СУ. Имайте милост, пощадете студентите, това нищожество само уроци по низост може да преподава.
15
2
 
15
 
! Отговори
колю преди 9 години
Близнашки беше организатора на събирането на подписи за референдума, предложен от Чехълчо. Оказа се, че 108 000 подписа са фалшиви и допитването отпадна. С какъв акъл народа допуска изборите да се правят от човек, който вече е изобличен в безспорна фалшификация???
14
0
 
12
 
! Отговори
КК преди 9 години
Г-н Премиер, Силно правителство се прави от Силни политици...Да познавате, г-н Премиер, някой такъв от тъкмящите се за Парламента?Признавам си, аз не познавам...Хайтов има една чудесна мисъл : Едно е да искаш, друго е да можеш, пък трето и четвърто е да го направиш..."Струва ми се, че нашите хора се спъват на второто стъпало "...да можеш...".Струва ми се, че всичко се свежда вече не до политическа воля, както обичат да се изразяват, а до кадърност... Пълна некадърност по горните етажи...
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то оставаше да каже, че се готви фалшификация на изборите.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нееее, изобщо, кой би си помислил такова нещо? Примерно ДПС ще раздава банкноти на избирателите си тъй като на байряма най-малките членове от семейството се възнаграждават с пари, бонбони, може би Местан това имаше предвид, като каза че малкия човек му е приоритет хахахах
11
0
 
8
 
! Отговори
До Бира преди 9 години
Намали Бирата пич!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Турция ще гласуват веднъж сутринта (в Истанбул например) и след обяд ще гласуват в Кърджали същите хора втори път. Това е идеята с това на техният байрям да има избори.Тези хора имат два паспорта, като на нито един от тези хора имената не са идентични.Например в българският е Хасан Хюсеин, а в турският е Хасан Тюркоглу.Това са фактите.Изборите ще са незаконни, и ДПС ще има два пъти повече гласове от друг път.Който иска да гласува.Ако не гласуват българи, ясно е кой ще управлява.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се готви фалшификация на изборите, отсече БлизнашкиДали ако се готвеше СЕЧКО щеше да ни светне?Може би ОТНОВО ще ПРИЗОВЕ купувачите да се въздържат от купуване на гласове, както призова новобогаташите-мафиоти да помогнат с наводненията и Цецо мустака да се предаде на милицията.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са нужни избори за фалшификацията, отсече Близнашки.
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се готви фалшификация на изборите. А пчеличката Мая мисли ли по същия начин?
6
3
 
15
 
! Отговори
БКП преди 9 години
Съсела и Миков се оказаха меки пяндета!!Истинските крипто-комунисти и Марксисти са в ГЕРБ!!