За вота в чужбина: 136 секции отварят в Турция, в Македония–3

Двойно повече че ще са СИК-овете зад граница на тези избори
Обновена: 16 сеп 2014 14:31 | 16 сеп 2014 14:25,
79
За вота в чужбина: 136 секции отварят в Турция, в Македония–3
Снимка: архив Булфото

136 секции ще бъдат отворени в Турция за изборите на 5 октомври. Само в три пък ще могат да гласуват сънародниците ни в Македония. Това потвърди говорителката на ЦИК Камелия Нейкова в интервю за БНР. Общият брой на избирателните секции зад граница е два пъти по-голям в сравнение с предишните избори.

Сега те ще са 427, а на миналите избори са били 227.

Още по темата
Нейкова потвърди, че броят на секциите в Турция е атакуван от Патриотичен фронт във Върховния административен съд. Очаква се решение. Говорителката обясни, че за Турция има подадени най-много заявление – 8907. В Македония пък броят на разкритите секциите е малък, защото няма подадени заявления за откриване на повече, стана ясно още от думите на Нейкова.

Говорителят на ЦИК разясни, че разкриването на секции в чужбина не става само по преценка на избирателната комисия. Нейкова припомни промяната в Изборния кодекс, според която секции зад граница вече се отварят и без подадени заявления, стига на изборите през последните пет години там да са гласували повече от 100 души. Създаването на секции става и по преценка на шефовете на посолства и на консулства.

Нейкова потвърди, че има увеличение на секциите в Турция и си го обясни с промяната в Изборния кодекс. Тя съобщи, че и в Испания, Великобритания, Германия и др. държави ще има повече избирателни секции.

До 27 септември ще могат да се отстраняват непълноти и грешки в избирателните списъци, съобщи още говорителят на ЦИК. До 20 септември пък е срокът, в който всеки, който иска да гласува по настоящ адрес, може да подаде заявление за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Броят на секцийте е показателен, пфу!
45
0
 
4
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
Меркел спори с дедко си Адолф е ли хер фон Борисов чист ариец или е някакъв *** като онова псе дето пробута на Путин. - Стари татко, рекла Меркел, Боко е свръх човек, а свръх човеците са чисти арийци! - Дете мое, просъскал Фюрерът, това е от анаболите и амфетките!
44
1
 
2
 
! Отговори
Грую преди 9 години
#55, двойното гражданство е забранено. Има много хора в заварено положение, за които това не важи.
43
3
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Многократно съм апелирал към Боко Тиквата да забрани двойното гражданство, както го забраниха в Дойчланд юбер алес... глас в пустиня! Пфу!
42
5
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Живея в чужбина,но съм съгласен такива като мен да нямаме право на глас,защото не е ред но живеейки в друга държава да определяме как да живеят останалите в България!Откъде -накъде в Турция ще има толкова много секции ?! В Канада да не сме по-малко бъклгарите или в САЩ ?! А доколкото зная вече не са никак малко и в Италия,Германия,Англия и редица дру ги държави и за всичките общо взето няма толкова секции колкото в една Турция?! Ясно на кого толкова му е потрябвало да има много секции в Турция!
41
7
 
7
 
! Отговори
мнм преди 9 години
Колкото и да ми се иска да гласувам,няма да стане.Да пътувам 900 км,отиване и връщане не става.В Португалия има само 2 секции-Лисабон и Фаро,ако не се лъжа.Централната и северната част нямат.Пожелавам успех на ГЕРБ,,,
40
3
 
10
 
! Отговори
rrrr преди 9 години
Не живеели в българия да няма право да гласува .той е направил избора си ..........
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
46. И да гласуваш , не е ли малко късно , че вече са те продали на Турция !И ГЕРБ и ДПС ще тичат при Ердоган !Ами ще ти вкарат от Турция и Джихадисти ! Гледай какво ще става !С отворената граница ! И ще отглеждате малките мюсюлмани - радикалисти , дето режат глави в Ирак и Сирия и ще преминат през Турция в България !
38
2
 
12
 
! Отговори
ЕМО преди 9 години
Стига вече с тази турска етност, Гледайте за оздравяването на Балгария и бедния народ, Турския етност имат къде да отиват ама ВИЕ българския народ за къдесте???
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
45. Значи си избрал Доган , дето го мразиш по- малко . И не си българин, след като нямаш българска партиа . Която си е пак турска .Ами направо да ви обявят за турска провинция и да спрете с умразата !
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Конституцията на Р.България е написано, че всеки български гражданин има право да гласува а , че българите ходят за гъби и за риба по-време на избори и не гласуват си е техен избор
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До :( 41Точно постоянните руски атаки към българската държавност пречи на България да води независима политика и да се бори за бъдещето си. Колкото мразя доган двойно повече мравя путин.
34
1
 
14
 
! Отговори
Чужбина е само Турци преди 9 години
То не е проблема че турчеещи се българи ще отидат да гласуват в Българското Посолство в Турция !Проблемът е че тези "гласуващи", по секции нямат контрол от Българската държав и се пишат гласове на несъществуващи хора , данните които не се отчитат пред Българските власти !Ние в другата чужбина ( дето не е Турция ) нямаме " секции ", и трябва да вземем самолет , за да отидем там където има Български посолство !На нас никой не ни го е организирал, защото ние на сме на ДПС - гласуващи !
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва да се махне двойното гражданство. Но това може да го прокара само една националистическа партия. Ама истински националисти. Не проклетите агенти на путин от атака.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
35. Ходи в Турция на рахатлък и не ми говори за руски ! Турчин си и не споменавай други християнски държави !
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СИК-овете ще са двойно повече,за да си гарантита СИКаджията Боко Тиквата спечелването на изборите със стотици хиляди мъртви души !!!
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла България да излезе, но и да си спомни кои участници насрочиха изборите покрай "Байряма"!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MEСТАН, ЕРДОГАН, БОСТАН, КАКВО ИМА ПОВЕЧЕ ДА ГОВОРИМ, ГЛАСЯТ ГИ ЗА ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА, НО НЯМА ДА Я БЪДЕ! СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦИТЕ! РЕШИЛИ СА ДА НИ ЗАТРИВАТ ОКОНЧАТЕЛНО, КАТО ДЪРЖАВА
28
11
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 9 години
България новата турска провинция. По-добре ли е сега отколкото руска такава?
27
3
 
7
 
! Отговори
Турската провинция преди 9 години
Хайде като сте Турска провинция , Плевнелиев да дава власта на Турция и да се свършва !