Кабинетът раздаде над 50 млн. лева по различни пера

Президентският бюджет получи 980 хил. лв.
30
Кабинетът раздаде над 50 млн. лева по различни пера
Снимка: Reuters, архив

Кабинетът разпредели над 50 млн. лева на редовното си заседание днес.

Президентският бюджет ще получи 980 хил. лв. - за разходи за персонал и за финансиране на международната програма на държавния глава.

С 30 млн. лева се увеличава капиталът на Фонд "Флаг“, който в момента е 65 млн. лева. Вицепремиерът Екатерина Захариева напомни, че Фондът подпомага общините при усвояването на европарите, като осигурява нисколихвени кредити и мостово финансиране, докато те получат средства от управляващия орган.

Още по темата

Дружеството обаче не било печелившо и за първото шестмесечие печалбата, която отчита, е 1.5 млн. лева. Доста общини чакат да получат кредити и затова днешното решение е много важно, каза тя.

Правителството отпусна по 10 хил. лв. на наследниците на тримата загинали при пороите в Бургаско преди десетина дни.

4.5 млн. лева ще бъдат дадени за изплащане на забавените заплати и осигуровки в "Напоителни системи", където кабинетът започва одит за това как за разходвани средствата в последните три години.

За софийското метро от бул. „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ се отпускат 8 млн. лева от бюджета, а за изграждането на спортен комплекс в Пловдив – 5.6 млн. лева.

61 255 лева ще отидат за ученически стипендии по бюджета на Министерството на културата.

Над 5 млн. лева се отпускат на БНТ. Телевизията има сериозни ликвидни проблеми и немалки задължения, съобщи финансовият министър Румен Порожанов.

Той каза още, че очакваната към момента икономия от публичната инвестиционна програма е около 135 млн. лева – от проекти, които не са започнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Pанина преди 9 години
Тези нямат срам! В това тежко време за хората пострадали от наводненията, да се харчат народни пари за нечии екскурзии. Как ще зимуват тези хора, вълци ги яли. Но, за снимките по телевизията са първи - вижте ни колко сме съпричастни с мъката на хората. Пет пари не дават. Така асфалтира и пътя до гаража на вилата на Близнашки. Докато сме на власт да се облажим и то колкото може повече.
21
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Иначе трябва да затягаме коланите, а?
20
0
 
5
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Част от парите сигурно са за ремонт и надстройка на вилата на Халкидики.
19
0
 
8
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Иначе държавата била фалирала, фиска бил на минимума, положението било много зле, нямало за бедстващите хора,нямало пари за нищо.. обаче продължават да раздават от това дето са им оставили предните
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нищо не казвате за Първата дама? Къде се скри тази жена? Да не би да потъна вдънземи от срам?
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До fanyА трябва да е обратното: целуване ръка на НАТО и подлагане на гол *** на Ердоган.
16
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
Браво. Един милион за президента да си прави екскурзии по света. Доста добри пари само за 3 месеца. А вие от наводнените райони се надявайте на помощи. Нали Близашни ни помоли да бъдем съпричастни да даряваме и да помогнем на нашите сънародници. Голям наглец. Истински чугунен комунист.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раздава пари ?А. На Плевнелиев близо МИЛИОНЧЕ , да си харчи !На 50 човека по МИЛИОНЧЕ !!
14
4
 
9
 
! Отговори
червена баба преди 9 години
Как е възможно тази долна, отвратителна *** Роско с подсъзнателни хомусексуални наклонности в пасивна роля на Ирландска пастирка и открити жестове, маниери и излъчване да ни бъде президент, пък избран, по-точно поставен от Мутрата с измама, а ние стадото все още да го търпим и да му позволяваме да ни срами пред целия свят, а после се чудим защо нас Българите всички ни гледат с презрение ..
13
2
 
9
 
! Отговори
lily преди 9 години
Проблем за държавата е, когато я яхне калинка! В момента България е 100% в тази ситуация.
12
2
 
11
 
! Отговори
lily преди 9 години
Подобна пристрастеност към Герб вече изглежда налудничава...
11
2
 
11
 
! Отговори
дядо преди 9 години
крадене пада ,като за последно
10
1
 
14
 
! Отговори
жорката преди 9 години
Обичам да ми го вдигат (тока) безпределно и ненадейно. Гложди ме, че парното изпада в относителен застой. Чакам решение от кметката-марионетка за цената на билетите. Динамика, динамика, динамика!!! Му е майката!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
7 преди 9 години
А бе ООООООО У А НА МЕНЕ ? Нашата фирма и тя има нужда он пари.Дай някой милион и ми прави одит.Всичко ще излезе о кей.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е ли по-правилно , кабинета си раздаде 50 млн бонуси ?
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Той каза още, че очакваната към момента икономия от публичната инвестиционна програма е около 135 млн. лева от проекти, които не са започнати."Простата истина - пренасочваме от едни към други, като го правим с решения и по този начин нарушаваме закона, променя се бюджета, без да се пита НС. Един правист като Близнашки, трябва да е наясно с това.
6
1
 
17
 
! Отговори
Вервайте ми преди 9 години
Това скапано правителство до 5. 10. 2014 година може да раздаде и затрие и държавата. Ама оцелеем ли до тогава първата задача трябва да бъде отстраняване на президента. Иначе , ако можеха протежетата му щяха и пожизнен да го направят!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тези пари може да се обиколи Земята няколко пъти, какво смята да прави помака с тях?
4
0
 
19
 
! Отговори
fany преди 9 години
Раздават като за последно.Пир по време на чума е това тяхното.Половин България е под вода,хората нямат покрив над главата си, те на Плевньо представителни му дават!Ще финансират международната му програма-целуване на ръка на Ердоган и подлагане на гол г.з на НАТО! Ай сиктир бе
3
0
 
18
 
! Отговори
Фен преди 9 години
От всичките тези милиони не видях нищо освен, купуването на още една телевизия и екскурзии за президента. ЕВАЛА така се прави политика само не забравяйте че хората забавят но не забравят.Питайте СДС