Близнашки: Всичко е спокойно, хората се готвят за избори

Взети са всички мерки за нормалното протичане на вота, увери той
22 сеп 2014 19:16,
126
Близнашки: Всичко е спокойно, хората се готвят за избори
Снимка: БТА

Обстановката е спокойна, хората се готвят за изборите. Районните и секционните комисии са създадени с консенсус. Взети са всички мерки, за да се създадат условия за нормалното произвеждане на изборите. Това отчете премиерът проф. Георги Близнашки пред журналисти във Велико Търново, където е на посещение за участие в честванията на 106 години от Независимостта на България.

В Старопрестолния град премиерът разговаря с кмета на града Даниел Панов, с областния управител Георги Камарашев и с председателя на Общинския съвет Николай Ашиков.

Проф. Близнашки посети и новооткритите археологически разкопки на църквата Света Богородица, за която се предполага, че датира от 30-те години на 13 век.

„Надявам се, че ще можем да помогнем и финансово, за да може да се консервират откритията дотук. Очевидно цяла България се вълнува, когато се връщаме назад във времето и се откриват следите от нашите предшественици. Ще направим всичко възможно, при цялата тежка финансова ситуация“, каза премиерът.

Той призова по-заможните и будни граждани да откликват с дарения при такива значими случаи, каквото е направеното уникално откритие в подножието на Царевец. 

Открити са над 700 фрагмента от мозаечна икона и над 4000 фрагмента от стенописи, отбеляза археологът проф. Христо Вачев. За началото на археологическите дейности са били осигурени 20 хил. лв. от Министерството на културата, необходими са още 30 хил. за консервацията на обекта, посочи той.

При срещата на премиера с кмета Даниел Панов е бил обсъден въпросът за промяна на трасето на автомагистрала "Хемус" и приближаването му с 13 километра до Велико Търново.

Предстоят разговори в Министерството на транспорта с  всички заинетересовани страни страни, допълни проф. Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Ставри преди 9 години
Стига спокойствие ! Време е да се поразмърдаме .
73
0
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Аз пък практикувам дзен: Спокоен съм, много съм спокоен, ухаа, колко съм спокоен!
72
0
 
3
 
! Отговори
унуфри преди 9 години
Близнашки: Всичко е спокойно,нещата са *** без шанс за почистване, на хората хич не им дреме да се готвят за избори
71
0
 
3
 
! Отговори
Димитър Аргиров преди 9 години
Кавалджиев, идват избори, а нашите земеделци никакви не се виждат.Аз от тука не мога да видя и техните села и селяни-какво стана с тях.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокоен съм другарю Близнашки.Всяка сутрин правя физзарядка и се готвя за изборите.Сигурен съм,че ще бъдат и честни,още повече,че Вие сте гарант за това.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересни младежи, когато цените падаха те стачкуваха, а сега когато се вдигат те са спокойни. Тези които им плащаха сега вече не плащат.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още на 06.10. ще видиш колко е спокойно! Трябва мноооого внимателно да си подбирате приказките, но и това няма да ви спаси!
67
0
 
7
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До владетеляИмаше на времето един лозунг "КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ'....
66
0
 
13
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
***!!!! ТОЗИ НЕ ДАВА ПАРИ НА ХОРАТА,ПОСТРАДАЛИ ОТ НАВОДНЕНИЯТА,А ДАВА НА ТЕЗИ БЪЛГАРИ,КОИТО СА ЗАМИНАЛИ ЗА АМЕРИКА И КАНАДА ЗА ГУРБЕТ!!!!!ТОЗИ ТОЛКО МНОГО МИЛЕЕ ЗА НАРОДА,ЧЕ НАПРАВО ТИ СТАВА ЗЛЕ ОТ ТОЗИ ***!!!!!
65
0
 
8
 
! Отговори
0 преди 9 години
Ха Ха сега кажи за и за кой трябва да се гласува ............
64
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ЩО МЕ ИЗТРИ БЕ ***? НЕ Е ЛИ ВЯРНО? ЧАК Г.ВЕТЕ СИ ДАДОХТЕ!!КОЙ НЕ ВИ НАБАРА ТОЙ НЕ ВИ ПРЕКАРА!!
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа,както е казал един капитан:Спокойно моряци,кораба потъва нормално.
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оооо,Близнашки е спокоен,дори с нетърпение очаква изборите за да получи своята награда за *** на подметки и някои ччасти от тялото на Вожда.
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е спокойно господин Близнашки.Мъртвило е.Една шепа народ доведен до отчаяние."Как ще ги стигнем американците",като и една Гърция е място,където се диша много по-леко.
60
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Близнашки,тебе нема ли да те пишат в учебниците за 4 клас,както писаха Боко-магарето че голям политик голяма партия имал ама забравили да пишат че акъл немал!Да не дава Господ след време децата ни да изучават този световен резил който постигнахте с голям труд и упоритост за 25г.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,как няма да е спокойно.Изборите вече са купени и след десетина дни ще се обявят и резултатите,а другаря Близначки го очаква нова ренегатска длъжност е спокоен.Затова лъже най-безсрамно.
58
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Мдааа Близнашки (разбирай Боко) всичко е спокойно ....... затишието е най-голямо преди буря,не го забравяйте. Защото тя предстои, много по-скоро отколкото можете дори да си представите. Само като ориентир ще ви кажа - помислете кога ще излезнат сметките за тока за Октомври, или най-късно Ноември и ще се сетите. Да не ви навести дядо Коледа с голямата ...... сурвачка, неокастрена!!!
57
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато БСП сдаде власта винаги има такова усещане!
56
2
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
Да вие ще гласувате за бившите комунисти,е честити да ви са.Поне сегашните социалисти не са ренегати,като вашите любимци-кариеристи и печелбари.За един ден станаха големи демократи,ами иначе как ще си напълнят джобчетата,сега станаха пак модерни.Преди беше модерно да си комунист и те бяха,сега е модерно да си демократ и те станаха на минутата демократи.А вие си ги възнасяйте,като ви е толкоз акъла.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки, вървите по горящо въже ? Истината е че народа е настръхнал, хванал е криваците и първите сметки за ток ще издухат теб и твоите работодатели. Умните и интелигентните ще са само красив спомен.