Широка коалиция между ГЕРБ и БСП е възможна на следващите избори

Различията между партиите са личностни, заяви експерт
22 сеп 2014 11:39, Екип на Bulgaria On Air
53
Широка коалиция между ГЕРБ и БСП е възможна на следващите избори
Снимка: Архив, Булфото

Широка коалиция в управлението между ГЕРБ и БСП би била възможна в средносрочен план или по-скоро на следващите избори. Това заяви политологът Иво Инджов в ефира на Bulgaria on Air.

По думите на Инджов „раните между двете партии са все още отворени” и това се дължи по-скоро на междуличностни, отколкото на програмни различия.

Експертът подчерта, че едно дясноцентристко управление, което е по-вероятно към момента, би могло да донесе стабилност на страната, ако предварително, а не впоследствие, бъдат направени коалиционните споразумения.

Инджов коментира, че за първи път от много време предизборната кампания е спокойна- без компромати, като постепенно започват да бъдат включвани и по-злободневни теми като увеличението на цената на тока. По думите на експерта – „не е работа на служебното правителство” да увеличава цената на тока.

Инджов подчерта още, че въпреки опитите на определени кандидат-депутати да включват геополитически теми в кампаниите си, това не успява да привлече особено много вниманието на избирателите. 

Целият разговор вижте в Bulgaria on Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предстои последната изборна победа на мутраците и котараците. Ще трябва да се изтърпи и тая трагедия-комедия. Ще напъплят министърчета - калиньоци в сервилните медии. Ще започнат да се хвалят с измислените си успехи. Вожда периодично ще изритва по някой от тия куклички на озверялата от дебилизация тълпа като поддържа ролята си на спасител на нацията. Тока ще се вдигне с още 40% след като вече друга кукла го вдигна с 10...
35
0
 
4
 
! Отговори
ГЕНО преди 9 години
До Гогов : А , КАКВО ТОЧНО НАПРАВИХА БСП НА БЪЛГАРИЯ БЕ ,СИН ЛИКВИДАТОР ? ДА НЕ БИ ТЕ ДА ИЗПЪЛНИХА УКАЗИТЕ НА ЖЕЛЮ ЗА РАЗГРОМ НА ИКОНОМИКАТА ? ДА НЕ БИ ТЕ ДА ИЗПАПКАХА ДО ЛЕВ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ ЗА САМОЛЕТИ ,РАЗХОДКИ ,ФУТБОЛНИ МАЧОВЕ И КАКВО ЛИ НЕ ? ТЕ ЛИ БЯХА В ДАЛАВЕРАТА МИШО БИРАТА ,ЗАВЪРШИЛА СЪМНИТЕЛНО С ДВА ТРУПА ? ТЕ ЛИ ВОДИХА ОНЯ РАЗГОВОР С ТАНОВ ЗА СПИРАНЕ НА ПРОВЕРКИТЕ ? ТЕ ЛИ НАПРАВИХА ДАЛАВЕРАТА С БЮЛЕТИНИТЕ В КОСТИН БРОД ? ИМА ОЩЕ СТОТИНА ДАЛАВЕРИ, НО НЯМА ПРАВОСЪДИЕ !
34
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
"...и това се дължи по-скоро на междуличностни, отколкото на програмни различия."Е точно така си е! БСП,ДПС и ГЕРБ са все от едно и също червено тесто ! Може формата на едните кифли да е макове, полумесеци, а другата да е гербери, но отвътре са си все едни и същи прости посни кифли!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки глас за Патриотичния Фронт, ако не искате турците да управляват повече!БСП винаги са били в съглашение с тях, т.нар. Реформаторски блок си има турска партия, Атака крепеше правителството на турците, Гоце бе избран два пъти с помощта им, а Борисов ще се съобразява с единствените, с които ще може да управлява - ПФ, та ще се откаже бързо от глупостите за 10 зам.министри-мюсюлмани. Хора, бъдете прагматични и бъдете патриоти!
32
0
 
4
 
! Отговори
jerry7 преди 9 години
БЪЛГАРИ СТАВАЙТЕ !!!на "3,4 милиона души" 35,9% са 1 220 600 души за ГЕРБ. Съответно 18,3% за БСП са 622 200 души, а за ДПС са 14,2% или 482 800 души. Към декември 2013 населението ни е 7 245 677 души. 1 172 208 са децата. Хората с право на глас са 6 073 469 души към тази дата. Искате да ми кажете че 3 000 000 души ще си стоят в къщи и няма да гласуват за да могат 500 000 турци да ни управляват пак ??? Алооо БЪЛГАРИЯ събуди се - гласувай за който и да е но не за ДПС! Не се давайте 500 000 турци да решават съдбата
31
0
 
7
 
! Отговори
Инджев, банален си! преди 9 години
Наближиха избори и кукловодите на Иво Инджев пак го пускат в действие, за да злослови по адрес на онези партии, които те ще му посочат. Ето, сега като изкара ГЕРБ-аджиите в комбина с левите, и ще отбие гласове от тях.Наблюдавайте този хрантутник Иво Инджев - винаги, в навечерието на избори започва да пише гадости по адрес на някоя политическа сила, за която се предполага, че ще натрупа гласове. И всеки път тези партии са най-различни - според това, какво са му поръчали да пише срещу заплащане!
30
4
 
3
 
! Отговори
Гогов преди 9 години
България не е Германия за широка коалиция, коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна, след това което направиха БСП на България никой разумен човек не би ги подкрепил, камо ли да прави коалиция
29
3
 
1
 
! Отговори
antoniy84 преди 9 години
няма да има коалиция с бсп, ако има коалиция което е невъможно ,ГЕРБ няма да са силни в софия !!!
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва ни генерал Пиночет.Ама го няма.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коалицията не се свежда само до две личности, .......лог.
26
1
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
НЕ!
25
5
 
6
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Такава коалиция е невъзможна защото и двете партии нямат комунисти, но коалиция може ако ГЕРБ разкара Боко както БСП разкара Станишката.
24
3
 
5
 
! Отговори
yes преди 9 години
БСП е бившето БКП, а Герб - сегашното БКП, така че подобна коалиция е повече от логична. 2/3 от гербаджийския електорат са поклоници на Тодорживсковите времена и им е през оная работа, че фрау Меркел ги припозна като десни.
23
2
 
6
 
! Отговори
kkk преди 9 години
Направете по добре тройна коалиция и вземете и ДПС (ДС).
22
4
 
6
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
След 70 години комунистическо-социалистическо беззаконие и мракобесие на БСП и се иска още толкова да тормози народа и да ги лъже, че мисли за тях. И така както мисли Станишев, Миков, Мая Манолова, К.Нинова, Кутев и всички от партийната върхушка станаха милионери, а баба Гицка и дядо Кольо карат с 130 лв. пенсии. На тях им повишиха с 4.50 лв. и то на месец, а на себе си по няколко милиона. Не благодаря от такава партия.
21
1
 
5
 
! Отговори
настана време преди 9 години
да се съберат в едно всички комундери. отбора БКП-ГЕРБ с отборите БКП-БСП и евентуално БКП-ДПС. Към тех могат да се присъединят комундерите-патерици, като тази на барекоида.
20
3
 
2
 
! Отговори
вяра преди 9 години
да бе..коалиция бсп и герб е възможна колкото и атака и дпс, т.е. няма такъв вариант.
19
10
 
5
 
! Отговори
соня преди 9 години
това са спекулации, за които е платено. няма как герб да е в коалиция с тези,които разрушиха държавата за отрицателно време.
18
1
 
1
 
! Отговори
nestava преди 9 години
Това ако се случи,аз лично на следващите избори ще гласувам за партия която няма да продаде гласът ми на крадливи партии,така стана и с други подобни.
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПатриотТочно така - на *** му е "ясно". Патриотче, ти къде живееш. И в София, и в провинцията гербаджиите са предимно БКП-ейци и ченгета или тяхните хлапета. А като начин на мислене и обществени реакции напомнят на най-мракобесните комунистически практики от преди 30-40 години. Ама той народът си е виновен. След това, кой ми с.а в гащите.