Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет

Борисов ще има около 100 депутати, БСП - около 50, изчисли "Галъп"
Обновена: 23 сеп 2014 12:41 | 23 сеп 2014 10:00,
255
Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет
Снимка: архив Булфото

Още около 200 000 гласа ще са нужни на ГЕРБ, за да има шанс да състави самостоятелно правителство след изборите. Това изчисли социологът от „Галъп“ Първан Симеонов пред „Нова телевизия“.

Преди ден агенцията обяви резултатите от новото си проучване за вота на 5 октомври. Според данните за ГЕРБ биха гласували 35,9%, за БСП – 18,3%, за ДПС - 14,2%, за ББЦ - 5,8%, за Реформаторския блок – 5,6%, за Патриотичния фронт - 4,9%, за АБВ - 3,6%, за "Атака" – 3,4%.

Още по темата

При избирателна активност от 3,4 млн. души това означава, че ГЕРБ ще имат 100 депутати, изчисли Симеонов. БСП ще вкарат около и над 50, около 40 ще са народните представители на ДПС. Малките партии, които влязат, ще имат около 15-ина депутати, каза още социологът.

Според Симеонов има и друг вариант ГЕРБ да събере гласове за самостоятелно правителство  - ако някоя от малките партии не влезе. Той прогнозира, че не е изключено до края на изборите партията на Борисов да успее да мобилизира още от симпатизантите си да гласуват за нея. За БСП това е малко вероятно, защото нейните избиратели са твърдо ядро. Ръст в процентите е възможен и за ДПС, смята Симеонов, защото за движението ще има масиран вот от чужбина.

ББЦ и Реформаторският блок се движат в пакет с еднаква подкрепа, коментира още социологът. При Патриотичния фронт пък се наблюдавало нарастване.

Първан Симеонов коментира и данните на проучването, според които въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, лидерът й Борисов не е желан за премиер. Това се дължи на факта, че резултатът на въпроса за бъдещия премиер е на база на 100% от избирателите, а за подкрепата за ГЕРБ – на базата на 3,4 млн. души, които според социолозите ще гласуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
5
 
! Отговори
Ало, Галъп преди 9 години
Това ли са новите ОПОРНИ ТОЧКИ.Смехотворно е да казвате, че БСП ще вземе 50 депутата. Ами всички синилни старци да гласуват за БСП, пак няма да минат 40 депутатски места.Или може би предвиждате, 10 - 15 места да бъдат купени, аааа?Няма начин, Мая Манолова да не направи някаква комбина и да купи гласове!!!
165
2
 
7
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Тиквата повече от 105 лемура не може да има, какво ще прави тогава? Номера с кражбата на депутати минава само веднъж. Ще черпи ли малко власт РБ, това е въпроса, Буда е много, много стиснат.
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато нещо ти трябва, ама много ти трябва, си го купуваш с пари. Ако не можеш с пари, тогава го купуваш с много пари. Важното е да имаш силно желание и много пари.
163
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в класацията за наглост, ги класирам така във възходящ ред: пиян сърбин; евреин купувач и български политик :)..не се наядоха, не се накрадоха, не се науправляваха, не се налъгаха.
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социолозите да внимават с данните които показват и да се "държат прилично и подобаващо" с Борисов.Това,че му дават 35,9% е добре,но по-нататък нещо не е толкова добре.Как така хем 35,9% ще гласуват за ГЕРБ, а пък 58% не искали Борисов пак да е премиер.НЕ така.И да е вярно не трябва да се казва(пише).Нали ще разсърдите др.Борисов.Че ако не той,кой друг е най-подходящ за премиер.Макар,че не обичал мръсната дума "власт",че не било важно кой ще е премиер,ако нямал 121 депутата щял да върне мандата и т.н.,което говори за неговата скромност,всеотдайност и последователност към това което му се "полаг
161
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде се скриха Бисеров и Съсела?
160
4
 
12
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Не се умори Тиквата да плаща на социолози и това е! Остава да си наеме и няколко *** д го хвалят, та да обхване рекламата всички слоеве на обществото...
159
5
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Магистралите не се ядат, ама спасяват човешки животи. 95% от смъртоностните катастрофи стават на двупосочни пътища.
158
4
 
9
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Може и да е такъв резултата, но само ако Боко успее да си пробута ония 950 000 мъртви души, с които печелеше предишните пъти. Дано не успее, че ще трябва да закриваме държавата!
157
3
 
10
 
! Отговори
урунгел преди 9 години
трябва да се гласува против ГРОБ,остатъците от комсомолците в лицето на Реформаторския блок,социалкомунистите от БСП и непременно вот срещу турците.Ама то никой не остана освен лигльото Бареков,Волен с фес и разни там кафеджии по една маса партии.Да си поканим торите от Инглънд,ли?
156
0
 
15
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Социолозите са главните съучастници в подмяната на народния вот, за съжаление в закона наказание за лъжливи анкети не е предвидено.
155
2
 
15
 
! Отговори
НЕМА ТАВА ДЪРЖАВА преди 9 години
БРАВО, ГАЛЪП. ВЗЕХТЕ СИ ПОУКА И ВЕЧЕ ЗАРАБОТВАТЕ И ЗАХЛЕБВАТЕ ОТ ГЕРБ. ПОНЕ ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ЛИПСВАЩИТЕ 200 000 ГЛАСА ЗА "ПЪЛНА ИЗБОРНА ПОБЕДА НА ПАРТИЯТА МАЙКА". НАТИСКЪТ ВЪРХУ ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ ЩЕ Е БЕЗУМЕН, ЗА ДА СЕ СДОБИЯТ С ТЕЗИ ГЛАСОВЕ. ОСВЕН ПРОСТИТУИРАЩИТЕ ЗА ГЕРБ *** И ТВ, КОИТО РАБОТЯТ ЗДРАВО ЗА СЛУЖЕБНАТА ПОБЕДА НА МУТРОМИЛИЦИОНЕРИТЕ, ВЕЧЕ И ГАЛЪП ЛЕГНА НА МУТРИТЕ. А МИСЛИТЕ ЛИ ЗА СЛЕД 5 ОКТОМВРИ.ВИЖТЕ КАКВО НИ ПОДГОТВЯТ-ТОК, НАМАЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИ И ПР.
154
1
 
16
 
! Отговори
локи преди 9 години
Много чудно, като говоря с познати всички псуват Боко, а според Кънчо и Райчо много го обича народа и пак за него ще гласува, съмнителна работа.
153
3
 
4
 
! Отговори
асен преди 9 години
о изборите бяха на 20 септември, ГЕРБ биха получили 36.5% от гласовете на категорично решилите да гласуват българи, БСП биха получили 20.2%, ДПС 11.9%, а РБ 7.3%. Това показват резултатите от национално представително проучване на електоралните нагласи, проведено в периода 15-19 септември на Екзакта Рисърч Груп.
152
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Още около 200 000 гласа ще са нужни на ГЕРБ, за да има шанс да състави самостоятелно правителство"--- Да им ги дадем , защото иначе трябва да търпим турци,дудуци,комунисти,болни антикомунисти или откровенни психо-фашисти правещи се на русофили !...брат'чед...според мен си описал точно членския състав на любимците ти от герб!
151
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Борисов ще има около 100 депутати, БСП - около 50, изчисли "Галъп""Дано познаете ,колкото познахте резултатите за Е П. Иначе "горко й на България" ако неграмотниците от ГЕРБ отново управляват България- Този път ще бъдат изхвърлени с гражданска война.
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от едно кафе на борисов и местан, станишев забегна към брюксел, пеевски смени работата, а на някои още не им е ясно, че протести пак ще има независимо кой с кого си прави тънките сметчици..
149
3
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Ужасно много мазохисти. Повече от 50% за дъщерните партии на БКП - БСП+ГЕРБ. Няма да се оправим очевидно, след като хората си искат червената мафия.
148
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хич да не ви стигат, *** продажни!
147
12
 
4
 
! Отговори
до АНТИМУТРА преди 9 години
Комунистите "пикаят газ" но този път няма пари и опорните факти се изтъркаха.